Ulei esențial de Fragonia

New product

Este un ulei prețios apreciat pentru proprietățile antibacteriene, antiinflamatoare și purifiante, benefice pentru pielea problematică. Este considerat ca fiind o alternativă cu miros mult mai plăcut, floral, la uleiul esențial de tea tree.

More details

17,02 lei

  • 5 ml
Acest produs nu este momentan în stoc

 
Fişă produs

Fragonia ulei esențial - descriere, recomandări

Fragonia este originar din coasta de sud a Australiei și face parte din familia Myrtaceae. Este un arbust care poate crește până la 2 m înălțime, are frunze rigide, groase, iar florile acestuia de culoare roz și alb înfloresc din ianuarie până în mai.

Uleiul esențial de fragonia are un parfum pregnant, cu note proaspete, ușor dulci-florale, este un ulei prețios cunoscut pentru proprietățile antibacteriene, antiinflamatoare și purifiante, benefice pentru pielea problematică. În aromaterapie este apreciat îndeosebi pentru efectul echilibrant al stărilor emoționale.

Fragonia simbolizează arhetipul principiului feminin. Din ramurile acestuia se obține un ulei esențial prețios, care aduce armonie, facilitează reconcilierea cu sinele. Are capacitatea de a elibera energiile negative, distructive și blocajele vechi, alungă anxietatea, depresia, neliniștea, angoasele; aplanează conflictele interioare sau cu cei din jur, facilitează introspecția, ajută la stabilizarea și controlarea emoțiilor, reglează schimbările bruște de dispoziție, promovează starea de beatitudine.

Acțiunea împotriva infecțiilor bacteriene și micotice este comparabilă cu cea a uleiului de tea tree, însă mirosul acestuia este mult mai plăcut.

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă din ramurile și frunzele tinere

Proprietăți organoleptice: lichid limpede, incolor până la galben deschis

Descriere olfactivă: miros pregnant, proaspăt, cu note subtile floral-fructate, ușor medicinal

Nota parfumului: de mijloc

Ingrediente (INCI): agonis fragrans branch/leaf oil


Proprietățile uleiului de fragonia

  • anti-acneic, antiinflamator
  • benefic pentru atenuarea progresivă a imperfecțiunilor pielii
  • benefic pentru ten gras, problematic
  • antibacterian, antifungic, antimicotic, antiinfecțios
  • deodorant, inhibă dezvoltarea bacteriilor cauzatoare de mirosuri neplăcute pe piele
  • antalgic, util în caz de dureri musculare, reumatism, artrită


Mod de utilizare în cosmetică

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în produse cosmetice și aromaterapeutice
  • este o alternativă cu miros mai plăcut la uleiul esențial de tea tree (arbore de ceai)
  • inclus ca ingredient în compoziții cosmetice, la rece; în emulsii la faza finală

APLICAȚII:

  • creme de zi și de noapte
  • seruri uleioase, uleiuri faciale
  • unguente, balsamuri
  • aftershave
  • deodorante
  • seruri și balsamuri capilare
  • uleiuri de masaj


Proprietăți aromaterapeutice

  • dispune de proprietăți energetice remarcabile
  • de ajutor în caz de depresii, insomnii, anxietate
  • efect de stimulare a unei stări de bine, armonizant psiho-emoțional
  • echilibrant emoțional, benefic în caz de situații conflictuale, ranchiune, sentimente negative
  • neurotonic, este benefic pentru un psihic extenuat, vitalitate scăzută
  • ameliorează lipsa de încredere, reduce iritabilitatea și oboseala cronică
  • induce o stare de relaxare, de optimism și încredere
  • de ajutor și persoanelor care călătoresc frecvent și sunt afectate de diferențele de fus orar

APLICAȚII:

  • sub formă de ulei de masaj, diluat în ulei vegetal, aplicat de-a lungul coloanei vertebrale, în zona chakrelor sau a plexului solar
  • difuzat în aer cu lampa de aromaterapie


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern
 
Documentație

Rețete asociate

Cremă de iarnă pentru ten mixt/gras

O cremă de zi lejeră, formulată cu ingrediente nutritive și protectoare: ulei de jojoba, ulei de cătină, glicerină,...

Spumă de ras Mentă & Fragonia

O soluție spumantă, cu miros proaspăt şi plăcut. Formează o spumă lejeră şi cremoasă ce înmoaie firele de păr şi...

Cleanser purifiant, exfoliant

Un gel de curățare potrivit în special pentru tenul mixt/gras cu puncte negre, încărcat și congestionat sau cu...

Masaj aromaterapeutic afrodisiac, EA & EL

Un blend aromaterapeutic feminin respectiv unul masculin, pe bază de uleiuri esențiale care acționează specific...

Soluţie pentru igiena intimă, Neroli & Acid lactic

O soluţie potrivită pentru igiena intimă ce conţine o tensidă blândă care nu irită mucoasele, şi ingrediente benefice...

Opinii

Sumar

5

(4 Opinii)

Filtrează opiniile după evaluare

  • 5
    (4)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Scrieți o opinie despre produs

Evaluare 
2019-09-29

Fragonia

Cand estimati ca va reveni in stoc? Multumesc.

Evaluare 
2018-12-15

Deosebit

Abia aștept să revină în stoc. L-am folosit într-un deodorant pudră, într-o soluție intimă și am pus câteva picături și în săculețul cu flori de lavandă plasat în dulapul cu haine și nu mă mai satur de parfumul lui :)
Am remarcat că îl ajută și pe cel mic când este înfundat în năsuc ( las să curgă câteva picături de ue de fragonia, lavandă, tâmâie, salvie, rozmarin pe săculețul de flori cu lavandă plasat în cameră), imediat începe piciul să strănute și se desfundă năsucul.

Evaluare 
2016-11-10

Fragonia

Are un miros foarte plăcut, proaspăt, parcă puţin citric, puţin mentolat, foarte greu de descris. Şi acoperă destul de bine mirosul relativ neplăcut al uleiului de neem :)

Evaluare 
2016-06-22

Se poate folosi si in prepararea sapunului?

Am citit toata descrierea, dar nu am gasit referiri la includerea acestui ulei in retetele pentru sapun. Stiti daca se poate folosi si in acest caz? Am observat ca este inclus in retete pentru spuma de ras si aftershave si presupun ca, daca este sigur pentru utilizarea pe ten, ar putea fi folosit si in spunuri. Va multumesc frumos.

Scrieți o opinie

Ulei esențial de Fragonia

Apăsând butonul "Trimite", sunteți de acord ca această opinie să fie făcută publică.

Menu

Settings