Ceară de Tuberoze

New product

Are un miros pătrunzător, floral-pudrat, senzual și pregnant. Se folosește în creme și balsamuri pentru îngrijirea și parfumarea pielii, pentru parfumarea săpunurilor sau în lumânări, pentru crearea de parfumuri sau produse tip stick.

More details

10,23 leicu tva

  • 10 gr

- +

 
Fișa produsului

Ceară de Tuberoze - descriere, recomandări

Ceara se obține în urma procesului de extracție a absolutului de tuberoze. Tuberoza, despre care se spune că ar avea o încărcătură energetică specială, este originară din Mexic și face parte din familia Agavaceae. Din florile acesteia se obține absolutul de tuberoze, materie primă prețioasă și foarte apreciată în parfumerie.

Ceara de tuberoze este bogată în esteri ceroși, acizi grași, fitosteroli și păstrează o parte a compușilor aromatici ai florii, conferind preparatelor cosmetice un miros caracteristic, floral, pudrat, senzual și pătrunzător.

Ca ingredient inclus în compoziții cosmetice, ceara de tuberoze este emolientă și protectoare, ajută pielea să rețină umezeala, prevenind deshidratarea.

Proprietăți organoleptice: substanță solidă cearoasă, culoare maronie, miros specific intens
Punct de topire cca. 60°C

Ingrediente (INCI): polianthes tuberosa flower wax


Proprietățile cearei de tuberoze

  • parfumant pentru creme, balsamuri, unt de corp
  • conferă consistență și vâscozitate cremelor
  • filmogen, formează un strat fin protector pe piele
  • emolient, ajută la menținerea hidratării pielii
  • agent texturant pentru creme, stabilizator pentru emulsii
  • parfumant și agent texturant pentru lumânări
  • parfumant și întăritor pentru săpunuri M&P
  • co-emulsifiant pentru emulsii


Recomandări, aplicații

  • creme bogate, emoliente, onctuoase, protectoare
  • balsamuri, unt de corp, creme parfumante de corp
  • parfumuri solide, deodorante solide
  • creme protectoare, creme pentru piele uscată, cremă de mâini
  • lumânări parfumante
  • săpunuri M&P și CP


Cum se folosește ceara de tuberoze

  • inclus ca ingredient în creme și balsamuri, adăugat la faza uleioasă prin încălzire, dozaj indicativ 1-5%
  • unturi de corp, balsamuri, creme anhidre 1-10% prin încălzire
  • inclus ca ingredient în balsamuri, stick-uri deodorante 2-10%
  • ca agent co-emulsifiant alături de un emulsifiant pentru realizarea cremelor, 1-5%
  • până la 30% pentru parfumuri solide
  • ca ingredient în săpunuri M&P 1-5%


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • a nu se ingera, a nu se păstra la îndemâna copiilor; uz cosmetic

Scrieţi un review

Ceară de Tuberoze

Are un miros pătrunzător, floral-pudrat, senzual și pregnant. Se folosește în creme și balsamuri pentru îngrijirea și parfumarea pielii, pentru parfumarea săpunurilor sau în lumânări, pentru crearea de parfumuri sau produse tip stick.

Scrieţi un review

 
Review-uri(2)
2019-06-25

@ Irina G.

Regretăm că sunteți dezamăgită de ceara de tuberoze. Aceasta are un miros pregnant, considerat uneori prea puternic, și se simte intens și chiar în dozaj de 2-3% într-o compoziție cosmetică. Are o culoare închisă caracteristică, dar nu pătează dacă este folosită conform recomandărilor din descrierea produsului.

2019-02-26

Dezamăgire

O nouă dezamăgire pe lângă parfumantului de frezii. Nu simt niciun miros, pătează și nu îi găsesc utilitatea. Este galben și nu poate fi folosit ca atare iar mirosul este inexistent. Dezamăgitor, nu recomand.

Rețete asociate

Cremă de iarnă pentru ten mixt/gras

O cremă de zi lejeră, formulată cu ingrediente nutritive și protectoare: ulei de jojoba, ulei de cătină, glicerină,...

Săpun cremos Cocos & Tuberoze

Îmbogățit cu ulei de cocos, pudră de lapte de cocos și ceară florală de tuberoze, un săpun natural plăcut parfumat,...

Parfum solid Floral soft

Tuberoze, osmanthus, trandafiri, lăcrămioare, patchouli.

Sus