Stearat de magneziu

New product

Foarte fin și mătăsos, îmbunătățește aderența și conferă o senzație plăcută a produselor de machiaj pe piele, facilitează compactarea pudrelor. Opacifiant și texturant pentru preparate cosmetice, agent stabilizator pentru emulsii.

More details

3,70 leicu tva

  • 25 gr

- +

 
Fișa produsului

Stearat de magneziu - descriere, recomandări

Stearatul de magneziu este un ingredient de origine vegetală folosit pe scară largă în preparatele cosmetice. Foarte fin și mătăsos, îmbunătățește aderența și conferă o senzație plăcută a produselor de machiaj pe piele, facilitează compactarea pudrelor. Opacifiant și texturant pentru preparate cosmetice, agent stabilizator pentru emulsii.

Proprietăți organoleptice: pulbere albă fină, inodoră

Ingrediente (INCI): magnesium stearate


Proprietățile stearatului de magneziu

  • texturant, opacifer
  • fin, mătăsos, ușor
  • facilitează aderența pudrelor pe piele
  • contribuie la menținerea pe piele a machiajului pentru un timp mai îndelungat
  • stabilizator pentru emulsii
  • facilitează compactarea pudrelor de machiaj, este un bun liant
  • previne lipirea pudrelor de instrumentele de compactare
  • are efect antiaglomerare pentru pudrele de machiaj
  • conferă compozițiilor o textură mătăsoasă, glisantă
  • suportă încălzire


Recomandări, aplicații

  • bază și filler pentru diferite pudre compacte și libere
  • texturant și stabilizator pentru fond de ten
  • bază și filler pentru farduri de pleoape mate și lucioase
  • bază și filler pentru blush
  • în emulsii pentru creșterea vâscozității și stabilității
  • în creme pentru stabilizare și îmbunătățirea senzației pe piele
  • texturant și agent de aderență în rujuri
  • în coldcreme ca texturant și pentru reducerea senzației de gras pe piele


Mod de utilizare

Stearatul de magneziu nu se dizolvă în apă sau ulei, dar se dispersează bine atât în medii uleioase cât și în emulsii.
Pentru pudre de machiaj: se amestecă cu pigmenții și/sau alte baze uscate, preferabil în mojar.
În emulsii se adaugă de regulă la faza grasă.
În rujuri se adaugă alături de uleiuri, înainte de încălzire.

Dozaj indicativ 1-30%

  • pentru pudre compactatee 1-7%, se poate și mai mult, în funcție de rețetă
  • pudre libere 5-30%
  • în emulsii 1-10%
  • în creme, coldcreme, până la 10%
  • pentru rujuri 1-4%


Mod de păstrare
: în loc răcoros, ferit de umiditate și lumina directă, în recipient închis

Date de siguranță, precauții în utilizare: produs foarte pulverulent, a nu se folosi în apropierea unei surse de ventilație; a nu se inhala, se recomandă purtarea unei măști la manipulare; a nu se ingera, a se evita contactul cu ochii, a nu se păstra la îndemâna copiilor; uz extern

 
Data sheet
Utilizare machiaj; ten gras

Scrieţi un review

Stearat de magneziu

Foarte fin și mătăsos, îmbunătățește aderența și conferă o senzație plăcută a produselor de machiaj pe piele, facilitează compactarea pudrelor. Opacifiant și texturant pentru preparate cosmetice, agent stabilizator pentru emulsii.

Scrieţi un review

 
Review-uri(4)
2017-10-04

Solicitare ambalare.

Buna ziua. ne puteti pune la dispozitie si variante de ambalare la cantitati mai mari? Mie mi-ar fi de mare ajutor. Multumesc anticipat

2017-08-29

Masuri pentru steratul de magneziu cu ajutorul linguritelor din

Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu valori in grame pentru masurarea stearatului de magneziu cu ajutorul linguritelor de inox pe care le-am achizitionat de pe site-ul Dvs, va rog! Mi-ar fi de mare ajutor.
Produsele voastre le folosesc cu mare placere, mai ales ca si ceea ce rezulta din combinarea lor este ma incanta foarte mult. Multumesc anticipat!


2016-12-13

@ Viviana

Bună ziua,
Atât acidul stearic cât și stearatul de magneziu sunt ingrediente acceptate de instituțiile de certificare organică și se pot folosi în cosmeticele naturale și bio, astfel, sunt bine-venite pe paleta noastră de produse. Dacă sunt sau nu toxice și periculoase pentru consum, noi nu ne putem pronunța, însă în cosmetică nu le consumăm și nu pătrund în organism. Stearatul de magneziu are molecule mari care nu trec de bariera pielii, ajung cel mult în straturile superioare, în funcție de formula preparatului cosmetic. Avantajul principal al preparării cosmeticelor acasă este că putem să alegem ce să conțină și ce să nu conțină aceste preparate. Toate cele bune!

2016-12-12

periculos

buna ziua, de ce folositi acest produs in preparatele naturale cum sunt aceste retete pt acasa?
Se stie din studiile stiintifice facute pt suplimentele nutritive , in care este prezent ca agent antiaglomerant si de lubrifiere, ca inhiba rata de absorbtie a vitaminelor si mineralelor. Imunologia a gasit ca acidul stearic ar putea suprima activitatea celulelor noastre ucigase de microbi, celulele T, ceea ce ar putea duce la „o pierdere a potentialului membranar si in cele din urma a functionarii si viabilitatii celulei”.Stearatul de magneziu este contaminat. Acidul stearic din care este facut compusul are de obicei ca sursa uleiul hidrogenat din seminte de bumbac, care contine mai multe reziduuri de pesticide decat oricare alt ulei comercial (culturile de bumbac sunt stropite din greu si adesea si modificate genetic). Mai mult, procesul de hidrogenare este enorm de vatamator pentru structurile moleculare ale uleiurilor vegetale si le face toxice pentru consum .

Rețete asociate

Primer pentru ochi

O rețetă de primer pentru ochi ce se prepară foarte ușor, din doar 3 ingrediente. Facilitează aderența fardului,...

Unt de corp ”Sublime Polynesia”

O cremă cu textură deosebit de plăcută, nu lasă senzație grasă pe piele deși este formulată fără apă. Răsfață și...

Fond de ten pudră

Un fond de ten pudră ușor de preparat, cu textură fină și putere de acoperire medie spre mare. Se poate folosi ca...

Corector fluid

Un corector fluid, ușor de preparat, cu textură profesională. Conține și ingrediente anti-aging.

Blush ”French Rose”

Un blush de o culoare roz-coral ce conferă feței un aspect mai tânăr. Este foarte ușor de preparat.

Blush ”Old Rose”

Un blush compactat cu o culoare plăcută, nu este strident, potrivit atât pentru tenurile mai deschise cât și pentru...

Pudră matifiantă ”Naked”

O pudră fină, translucentă, mătăsoasă, ce matifiază tenul și-i conferă un aspect neted, cu o ușoară nuanță de bej...

Cremă antirid cu hialuron și rodie, ten mixt/gras

O cremă formulată pentru menținerea nivelului de hidratare optim al pielii, atenuarea semnelor îmbătrănirii cutanate...

Ulei decorativ ”Bronzer”

Un ulei fin, emolient, ce conferă pielii un aspect bronzat și satinat. Se poate folosi pe față și corp deopotrivă.

Sus