Pudră de Urzică

Close

New product

Recunoscută pentru beneficiile pe care le aduce scalpului și părului, urzica este un activ cosmetic eficace, folosit în șampoane, măști, seruri și frecții capilare, pentru combaterea calviției, fortificarea părului, în caz de mătreață, mâncărimi sau păr gras.

More details

6,22 lei

- +

Brand: MAYAM

 
Fişă produs

Urzică pudră - descriere, recomandări

Recunoscută pentru beneficiile pe care le aduce scalpului și părului, urzica este un activ cosmetic eficace, folosit în șampoane, măști, seruri și frecții capilare, pentru combaterea calviției, fortificarea părului, în caz de mătreață, mâncărimi sau păr gras.

Metoda de obținere: frunzele tinere culese din flora sălbatică sunt uscate la aer, apoi măcinate

Pudra de Urzică CONȚINE:

  • substanțe de natură proteică, substanțe de natură glucidică
  • aminoacizi, amine, clorofilă din abundență
  • steroli, cetone, sitosteroli, acid formic, acid pantotenic
  • acid folic, vitaminele C, B2, și K, beta-caroten
  • săruri de calciu, magneziu, fier, siliciu

Proprietăți organolepticepudră fină de culoare verde, miros caracteristic

Ingrediente (INCI): urtica dioica leaf


Proprietățile pudrei de urzică

  • echilibrant al secreției de sebum
  • fortifiant capilar
  • remineralizant
  • epitelizant
  • astringent
  • antiinflamator
  • ușor cicatrizant
  • antiprurit


Recomandări, aplicații

  • șampoane solide și lichide
  • măști capilare, creme capilare
  • frecții pentru scalp
  • soluții pentru clătire după spălarea părului
  • echilibrarea secreției de sebum
  • combaterea mătreții
  • căderea părului
  • păr fragil, lipsit de vigoare și strălucire
  • păr gras sau care se îngrașă repede după spălare
  • colorant natural pentru săpunuri, ca atare sau sub formă de macerat


Mod de utilizare în cosmetică

Utilizarea pudrei de urzică se recomandă în cosmetică sub formă de macerat, soluție în care, spre deosebire de infuzii, se vor regăsi cele mai multe elemente ale plantei, inclusiv cele termosensibile.

Un macerat de 10% este optim pentru a fi folosit în majoritatea compozițiilor cosmetice.

  • șampoane pentru păr fragil sau tern, în loc de apă sau cum prevede rețeta
  • măști capilare proaspete sau preparate sub formă de cremă
  • loțiune tonică pentru scalp
  • șampon uscat (sub formă de pudră, alături de alte ingrediente specifice)
  • soluții de clătire după spălarea părului
  • pe lângă aportul de substanțe active, maceratul este un agent colorant natural

Prepararea unui macerat de urzică:

  • recomandăm prepararea unui volum pe care-l folosiți proaspăt
  • concentrația maceratului este optimă la 10%, asta înseamnă 1 gr de pudră de urzică la 10 ml de apă minerală plată
  • într-un flacon curat, dezinfectat, se transferă apa și pudra de urzică și se amestecă prin agitare
  • se lasă la macerat într-un loc răcoros, ferit de lumină; se agită soluția din când în când
  • după 24 de ore se filtrează cu ajutorul unui filtru
  • se folosește imediat, întrucât maceratul se alterează repede

Dacă se dorește aplicarea unei măști proaspete cu pudra de urzică - și nu sub formă de macerat filtrat - atunci recomandăm formarea unei paste din pudră cu puțină apă (apă florală) care se lasă în repaus 1-2 ore. În această pastă se pot adăuga diverse alte ingrediente: uleiuri vegetale, uleiuri esențiale, active lichide sau pulberi.
Notă: maceratul de urzică are un miros specific, nu foarte plăcut. Nu macerați în loc cald ci la răcoare, întrucât poate să fermenteze! 

Se poate prepara și o tinctură concentrată, din pudră de urzică și alcool de 40-45° (sau vodcă de calitate) în proporție de 2 unități de alcool/1 unitate de pudră, amestecate în borcan de sticlă cu gât larg. Amestecul se lasă în repaus la umbră timp de 2-3 săptămâni, după care se filtrează. Nu necesită conservare și se poate păstra mai multe luni. 
Tinctura se poate utiliza ca frecție pe scalp, câteva picături aplicate zilnic dimineața reprezintă un tratament intensiv pentru însănătoșirea scalpului, ameliorarea seboreei, echilibrarea secreției de sebum, limitarea sau stoparea căderii părului.
Un adaos de câteva picături de uleiuri esențiale (cedru, mușețel, nard, oregano, rozmarin, palmarosa, salvie) va spori eficacitatea tincturii.


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare: uz cosmetic

 
Caracteristici sumar
Proprietăți seboregulator
Indicații mătreață
Aplicații baie și igienă
 
Documente

Rețete asociate

Loțiune antimătreață cu urzică și...

Benefică pentru păr care se îngrașă repede și scalp iritat, afectat de mătreață. Conține infuzie concentrată de...

Șampon solid cu urzică și keratină

Spumează bine, miroase plăcut și are efect condiționator. Conține ulei de chimen negru, pudră de urzică, ulei...

Șampon anticădere Urzică & Maca

Un șampon complex, bogat în active ce fortifică părul de la rădăcină, combat căderea părului și mătreața, tonifică...

Loțiune tonică, anticădere

O loțiune capilară pe bază de uleiuri esențiale, extract de urzică și maca, cu proprietăți de tonifiere a scalpului,...

Sumar

(1 Review-uri)

5

  • 5 stele
    (1)
  • 4 stele
    (0)
  • 3 stele
    (0)
  • 2 stele
    (0)
  • 1 stea
    (0)

Scrie un Review

2018-12-27

Intrebare

Buna ziua! Pt prepararea tincturii de urzica se poate folosi si alcool mai mare de 60 70 grade? Va nutumesc anticipat!

Lăsați un review

Pudră de Urzică

Pudră de Urzică

Recunoscută pentru beneficiile pe care le aduce scalpului și părului, urzica este un activ cosmetic eficace, folosit în șampoane, măști, seruri și frecții capilare, pentru combaterea calviției, fortificarea părului, în caz de mătreață, mâncărimi sau păr gras.

Apăsând butonul "Trimite", sunteți de acord ca acest review să fie făcut public.

Menu

Settings