Extract antioxidant de Rozmarin CO2

New product

Este un antioxidant potent și concentrat ce protejează compozițiile cosmeticele împotriva râncezirii, folosit ca adaos în uleiuri vegetale, preparate anhidre și formule care conțin o fază grasă. Fiind antimicrobian și antiinflamator, aduce beneficii și în îngrijirea pielii.

More details

7,90 leicu tva

  • 10 ml
  • 100 ml

- +

 
Fișa produsului

Extract antioxidant de Rozmarin - descriere, recomandări

Extractul de Rozmarin are proprietăți antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatorii recunoscute. Este folosit pentru întârzierea procesului de oxidare a produselor cosmetice, a uleiurilor vegetale sau esențiale. Este o compoziție concentrată ce conține între 13 - 15 % diterpeni fenolici din care peste 9% acid carnosic.

Metoda de obținere: prin extracție CO₂
Despre extracția CO₂: este o metodă ecologică nepoluantă, curată, de înaltă tehnologie, agreată de organismele de certificare bio, ce permite obținerea unui randament superior presării la rece. Metoda garantează puritatea maximă a extractului, nealterarea și nedeteriorarea compușilor plantei. Dioxidul de carbon este inert, nu are miros, este non-toxic și este disponibil nelimitat.
Pe parcursul extracției CO₂ substanțele sensibile la temperaturi mai ridicate rămân intacte, iar compușii cu potențial oxidativ nu sunt afectați datorită excluderii oxigenului.
Un avantaj foarte important este durata de valabilitate mai mare a acestor uleiuri obținute prin extracție CO₂ în comparație cu cele obținute prin presare, macerare sau chiar distilare.

Origine: naturală, produs în conformitate cu regulamentul European 1334/2008 pentru preparatele aromatice de uz alimentar

Compuși principali: 13-15 % diterpeni fenolici din care >9 % acid carnosic; < 2% ulei esențial ce conține: < 0.1 % limonene, < 0.05 % linalool, < 20 ppm methyl eugenole
Extractul este standardizat în ulei de floarea soarelui organic.

Proprietăți organoleptice: lichid vâscos la temperatura camerei, tulbure, miros caracteristic, culoare galben-maronie. La temperaturi scăzute produsul se poate solidifica, înainte de utilizare se va încălzi pentru fluidificare.

Solubilitate: insolubil în apă, solubil în uleiuri


Avertisment!
 Extractul nu înlocuiește conservantul pentru creme și formule ce conțin apă

Ingrediente (INCI): helianthus annuus seed oil, rosmarinus officinalis leaf extract


Proprietățile extractului de rozmarin

  • antioxidant potent
  • antibacterian, purifiant
  • antiinflamator
  • întârzie oxidarea acizilor grași, a carotenoidelor
  • contribuie la păstrarea prospețimii preparatelor cosmetice care conțin și uleiuri
  • suportă încălzire


Cum se folosește

  • ca agent antioxidant în uleiuri: 0,05 pană la 0,1 % pentru grăsimi saturate (uleiuri și unturi mai rezistente la oxidare) și 0,2 pană la 0,4 % pentru acizi grași polinesaturați (uleiuri sensibile la oxidare)
  • dozaj tipic 0.3% în preparate cosmetice conținând o fază grasă
  • dozaj tipic 0.3% în compoziții anhidre
  • ca ingredient aniinflamator, regenerator și antioxidant în preparate pentru îngrijirea tenului problematic, compoziții anti-aging, 0,1-0.3%
  • nu are influență asupra pH-ului compozițiilor

Compatibilitate cu alte ingrediente

  • bună: emulsifianți, co-emulsifianți, gume
  • bună: toți conservanții din oferta Elemental
  • împreună cu vitamina E acționează sinergic

Exemple de dozare a antioxidantului

  • pentru 100 gr preparat cosmetic 0,3% înseamnă 0,3 gr/ ~10 picături
  • pentru 100 gr ulei vegetal rezistent la oxidare 0,1% înseamnă 0,1 gr/ ~3 picături
  • pentru 100 gr ulei vegetal sensibil la oxidare 0,4% înseamnă 0,4 gr / ~12 picături


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare: a se evita contactul cu ochii, a nu se ingera, a nu se aplica pur pe piele, a se respecta dozajul recomandat, a nu se lăsa la îndemâna copiilor; uz cosmetic

 
Data sheet
Proprietăți antibacterian; antiinflamator; antioxidant

Scrieţi un review

Extract antioxidant de Rozmarin CO2

Este un antioxidant potent și concentrat ce protejează compozițiile cosmeticele împotriva râncezirii, folosit ca adaos în uleiuri vegetale, preparate anhidre și formule care conțin o fază grasă. Fiind antimicrobian și antiinflamator, aduce beneficii și în îngrijirea pielii.

Scrieţi un review

 
Review-uri(0)

Niciun review în acest moment (doar utilizatorii înregistrați pot lăsa review)

Rețete asociate

Cremă de plajă Karanja

O formulă ce conține fltre minerale cu rol de ecran solar, este bogată în antioxidanți și substanțe ce protejează...

Cremă exfoliantă cu Hibiscus

O cremă exfoliantă potrivită pentru ten ușor uscat, normal sau mixt cu zone uscate. Conține și agent de spălare,...

Cremă Confort+ pentru ten mixt/gras

Plăcută de purtat dar în același timp bogată în substanțe active, este o cremă de zi cu acțiune hidratantă,...

Gomaj de corp Ananas & Eucalipt

O cremă potrivită pentru exfolierea mecanică a pielii, cu un parfum plăcut, revigorant. Formula conţine emulsifiant...

Balsam antireumatic Arnica & Chili

Un balsam fin, cu miros revigorant plăcut, concentrat în substanțe active ce acţionează pentru ameliorarea durerilor...

Balsam venotonic Chili & Tamanu

Un balsam bogat în substanțe active cu efect venotonic, circulator şi termogen. Conține extract de chili, ulei de...

Body butter ”Green dew”

O cremă parfumantă, bogată în ingrediente nutritive, emoliente şi regeneratoare. Parfumul este revigorant,...

Loţiune de plajă cu protecţie solară, Family

O cremă ușoară cu textură lejeră, non-grasă, formulată cu ulei de morcovi, ulei de cătină, agenți antioxidanți și un...

Ser de noapte regenerator şi antioxidant, ten mixt/gras

Un ser complex, concentrat în elemente nutritive şi regeneratoare, antioxidanţi, vitamine și acizi graşi esenţiali....

Sus