Ulei esențial de Fenicul dulce

New product

Este apreciat ca activ cosmetic în compozițiile anticelulitice și remodelante. Este antispasmodic, emenagog și digestiv. Se folosește și pentru aromatizarea pastelor de dinți.

More details

9,40 lei

  • 10 ml
  • 100 ml

- +

 
Fişă produs

Ulei esențial de Fenicul - descriere, recomandări

Feniculul face parte din familia umbreliferelor. Este nativ în Asia unde crește spontan și fiind aclimatizat se cultivă azi și în zonele temperate. Seamănă cu mărarul, anasonul și chimenul. Utilizarea uleiului esențial de fenicul dar și a extractelor sau a plantei sub formă de condiment se face din timpuri străvechi. Feniculul este folosit în bucătării tradiționale din Iran, China, Sri Lanka sau India.

Uleiul esențial de fenicul este apreciat ca activ cosmetic în compozițiile anticelulitice și remodelante. Este antispasmodic, emenagog și digestiv. Se folosește și pentru aromatizarea pastelor de dinți.

Metoda de obținere: prin distilarea cu aburi a semințelor

Proprietăți organoleptice: lichid clar gălbui, vâscozitate redusă

Descriere olfactivă: miros proaspăt, dulceag, agreabil, similar cu anasonul

Ingrediente (INCI): foeniculum vulgare dulce seed oil


Proprietățile uleiului de fenicul

  • drenant
  • tonic general
  • antispasmodic
  • emenagog, estrogenic
  • stimulent al apetitului,digestiv


Recomandări, aplicații

  • celulită, retenții de apă
  • edeme, pungi sub ochi
  • tuse spastică, congestie pulmonară
  • indigestie, digestie lentă, colici abdominale
  • gingivită, halenă
  • adjuvant extern în menopauză, amenoree


Cum se folosește uleiul de fenicul

  • diluat în ulei vegetal pentru masaje drenante
  • diluat în ulei vegetal, aplicat prin masaj pe abdomen în caz de amenoree, tulburări menstruale
  • ca ingredient în creme și balsamuri anticelulitice, preparate pentru remodelare corporală, slăbire
  • în compoziții pentru eliminarea retenției de apă, serumuri, creme pentru zona ochilor
  • diluat în ulei vegetal, aplicat pe gingii prin masaj în caz de inflamații sau halenă
  • ca aromă pentru pastă de dinți


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale
  • a se evita utilizarea de către persoanele cu patologii estrogeno-dependente
  • contraindicată aplicarea pe zona abdominală în sarcină
  • a se evita contactul cu ochii
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut
 
Documentație

Rețete asociate

Cremă siluetă & fermitate

O cremă ușoară, non-grasă, formulată cu ingrediente ce vizează îmbunătățirea tonusului corporal și a fermității...

Odorizante de cameră

Odorizante de cameră - diverse variante: Optimizant, Zen, Christmas, Purificator, Refresh...

Săpun anticelulitic cu cafea

Cu unt de cacao, cafea măcinată, ulei esențial de scorțișoară și de fenicul.

Ser cu uleiuri esenţiale pentru siluetă, anticelulitic

Un ser complex alcătuit din uleiuri esenţiale cunoscute pentru efectul lor benefic în aplicații se siluetă,...

Ser pentru bust ”in-tense”

O rețetă de ser emolient, regenerator, anti-aging și tonifiant, cu ingrediente ce acționează pentru sporirea...

Gomaj delicios refermizant

O cremă pufoasă, cu miros delicios fructat, cu acțiune anticelulitică, de curățare și de sporire a fermității peilii....

Opinii

Sumar

0

(0 Opinii)

Filtrează opiniile după evaluare

  • 5
    (0)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Scrieți o opinie despre produs

Scrieți o opinie

Ulei esențial de Fenicul dulce

Apăsând butonul "Trimite", sunteți de acord ca această opinie să fie făcută publică.

Menu

Settings