Ceară de Candelilla

New product

O ceară vegetală apreciată pentru efectul durizant și filmogen pe care-l conferă preparatelor de machiaj în special. Facilitează uscarea și aderența mascarei, turnarea și păstrarea texturii optime a rujurilor.

More details

3,90 leicu tva

  • 10 gr
  • 250 gr

- +

 
Fișa produsului

Ceară de Candelilla - descriere, recomandări

Ceara de Candelilla este secretată de arbustul Euphorbia cerifera nativ în Mexic și se obține prin cufundarea frunzelor în apă clocotită. Ceara se prelevează de la suprafața apei, apoi este încălzită la foc mic pentru a se elimina excesul de apă. Ceara se întinde în strat subțire și se lasă la răcit, după care se sparge în pelete.

Ceara de Candelilla este utilizată în diverse sectoare industriale, inclusiv în industria alimentară, dar este interesant și pentru cosmetică datorită proprietăților de durizare și glazurare, este un excelent agent filmogen și în același timp favorizează uscarea compoziției pe suprafața aplicată.
Este un ingredient important pentru formularea rujurilor protectoare pentru buzele uscate sau crăpate.

Datorită durității și topirii doar la temperaturi ridicate, ceara de candelilla joacă un rol important în formularea produselor de machiaj. Oferă stabilitate rujurilor, deodorantelor tip stick, creioanelor de contur și rimelului, care rămân stabile la temperaturi ridicate, aspect important pentru păstrarea integrității acestora mai ales pe timpul verii.

Ca ingredient inclus în compoziții cosmetice ajută pielea să rețină umezeala. Are rol de barieră formând un strat fin de protecție pe piele. Conferă unei compoziții cosmetice consistență și stabilitate.

Proprietăți organoleptice: pelete galbene, miros slab caracteristic
Punct de topire cca 68-70°C

Ingrediente (INCI): euphorbia cerifera (candelilla) wax


Proprietățile cearei de candelilla

  • texturant, durizant
  • filmogen
  • conferă rezistență la căldură
  • agent de adeziune, important pentru mascara și tuș de pleoape
  • stabilizator și agent de îngroșare pentru emulsii


Aplicații, recomandări

  • rujuri
  • balsamuri de buze
  • deodorante solide tip stick
  • mascara, tuș de pleoape
  • balsamuri și unguente consistente
  • creioane de machiaj
  • deodorante solide


Mod de utilizare

  • dozaj uzual recomandat 1 - 5%
  • ca ingredient în creme și emulsii, adăugată la faza uleioasă
  • în preparate anhidre, prin încălzire
  • ca ingredient pentru produse de machiaj: ruj, balsam și luciu de buze, creion de machiaj
  • în asociere cu guma de acacia pentru mascara și tuș de ochi
  • ca ingredient pentru stickuri deodorante
  • în creme filmogene, balsamuri protectoare, 1-3%


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare: a nu se lăsa la îndemâna copiilor; uz cosmetic

 
Data sheet
Utilizare buze; machiaj

Scrieţi un review

Ceară de Candelilla

O ceară vegetală apreciată pentru efectul durizant și filmogen pe care-l conferă preparatelor de machiaj în special. Facilitează uscarea și aderența mascarei, turnarea și păstrarea texturii optime a rujurilor.

Scrieţi un review

 
Review-uri(0)

Niciun review în acest moment (doar utilizatorii înregistrați pot lăsa review)

Rețete asociate

Cremă de plajă Karanja

O formulă ce conține fltre minerale cu rol de ecran solar, este bogată în antioxidanți și substanțe ce protejează...

Balsam de buze colorat și aromat, vegan

Un balsam fin, aromat natural, emolient şi hrănitor, preparat din unt de cacao, ulei de jojoba, ceară vegetală,...

Ruj ”Venetian red”

Un ruj emolient, protector, de culoare intensă și rezistentă. Conține unt de shea, ulei de vanilie, ulei de ricin.

Ruj ”French pink”

Un ruj emolient, protector, de culoare roz fin, perlat, cu aromă plăcută dată de uleiul de vanilie, untul de cacao și...

Mascara negru

Oferă genelor un aspect elegant, volum moderat și rezistă destul de bine pe parcursul zilei. Nu este rezistent la apă.

Mascara Maro

Mascara maro este potrivit în special pentru persoanele cu păr blond, şaten deschis sau închis. Produsul nu este...

Baton corector verde

Un corector ce maschează roşeaţa moderată a pielii, verdele neutralizând culoarea roșie. Datorită uleiului de chimen...

Baton corector anticearcăn

Un corector cu textură fină ce maschează imperfecțiunile pielii și uniformizează aspectul zonei pe care se aplică....

Sus