Pudră de Iris Florentin

New product

Se poate folosi ca bază pentru pudre parfumante de corp, ca fixativ în parfumuri, pentru exfolierea blândă a tenului sensibil și ca ingredient în pastă de dinți.

More details

5,24 leicu tva

  • 10 gr

- +

 
Fișa produsului

Pudră de Iris Florentin - descriere, recomandări

Pudra de Iris Florentin sau Orris root cum se mai numește, este obținută din rizomii plantei. În perioada victoriană pudra de iris a fost îndrăgită pentru aroma conferită dulciurilor, dar a fost utilizată și în diverse aplicații medicinale.

În zilele noastre, pudra de iris este un ingredient folosit în aplicații cosmetice și de parfumerie. Este utilizat pentru fixarea mirosului parfumurilor, ca ingredient în pudrele parfumante de corp sau în compozițiile potpouri.  Este un agent delicat de înălbire a dinților, utilizat îndeosebi în pastă de dinți pentru fumători.

Metoda de obținere: prin măcinarea rizomilor uscați

Proprietăți organoleptice: pudră de culoare bej, poate conține mici firicele de rizomi, miros caracteristic plăcut

Ingrediente (INCI): iris germanica florentina root extract


Proprietățile pudrei de Iris

  • fixator de parfumuri
  • parfumant cu note florale, pudrate
  • exfoliant foarte blând pentru ten
  • absorbant
  • agent de înălbire a dinților


Recomandări, aplicații

  • fixarea mirosului în parfumurile naturale
  • pudre parfumante de corp
  • deodorante pudră
  • sare de baie, potpouri
  • compoziții exfoliante pentru ten sensibil
  • ingredient pentru șampon uscat
  • pastă de dinți


Mod de utilizare

  • dozaj indicativ 2-30%
  • ca ingredient pentru prepararea de pudre parfumante de corp
  • ca ingredient în pudre deodorante
  • aplicat direct pe pasta de dinți, pentru a-i conferi o putere abrazivă blândă și cu efect de albire a dinților sau ca ingredient în cadrul preparării unei paste de dinți, 2-5%
  • ca ingredient în compozițiile exfoliante: creme, geluri, pudre
  • sub formă de șampon uscat, combinat cu alte pudre specifice

Ca fixator de parfumuri, se poate pregăti un macerat de 20-30% în alcool de 90-96° timp de cel puțin o săptămână (se amestecă periodic), după care se strecoară cu un filtru. Filtratul va constitui un ingredient în cadrul compoziției parfumante în bază de alcool.
Poate fi inclus și direct în parfum (apă de parfum sau toaletă), care după maturare necesită filtrare. 


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare: a nu se utiliza aproape de o sursă de ventilație, a nu se inhala; uz cosmetic

 
Data sheet
Utilizare igienă orală
Aromă floral

Rețete asociate

Pudră de dinți Siwak & Iris

Conține ingrediente anitibacteriene, anti-carie și cu proprietăți de înălbire a dinților, pentru dinți curați, mai...

Pastă de dinţi pentru albire, antitartru

O pastă de dinţi cu abrazivitate mai mare decât a celor preparate cu carbonat de calciu. Este spumantă, are gust...

Pudră parfumantă Orez, Liliac & Iris Florentin

O pudră parfumantă de corp naturală, ușor de preparat. Se poate personaliza după preferințe.

Review-uri

Sumar

0

(0 Review-uri)

Sortare dupa notă

  • 5
    (0)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Scrieți un review

Scrieți un review

Pudră de Iris Florentin

Pudră de Iris Florentin

Se poate folosi ca bază pentru pudre parfumante de corp, ca fixativ în parfumuri, pentru exfolierea blândă a tenului sensibil și ca ingredient în pastă de dinți.

Prin trimiterea acestei recenzii, sunteți de acord ca aceasta să fie publicată.

Menu

Sus