Ulei esențial de Cedru de Virginia

New product

Este cunoscut pentru îmbunătățirea circulației periferice fiind decongestionant venos și limfatic, util în caz de edeme, varice, retenții de apă și celulită. Este antiseptic, antiseboreic și astringent.

More details

9,04 leicu tva

  • 10 ml

- +

 
Fișa produsului

Ulei esențial de Cedru de Virginia - descriere, recomandări

Cedrul de Virginia sau ienupărul virginian este nativ în America de nord. Crește până la înălțimea de 30 metri și trăiește câteva sute de ani. Din lemnul acestui arbore se fabrică creioanele de cea mai bună calitate.

Uleiul esențial este folosit în aplicații pentru îmbunătățirea circulației periferice fiind decongestionant venos și limfatic, util în caz de edeme, varice, retenții de apă și celulită. Este antiseptic și astringent pentru piele.

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă din părțile lemnoase

Proprietăți organoleptice: lichid clar gălbui de vâscozitate medie
La temperaturi mai scăzute tinde să se cristalizeze, înainte de folosire se poate încălzi ușor pe baie de apă caldă.

Descrierea olfactvă: aromă rustică, lemnoasă, ușor balsamică

Ingrediente (INCI): juniperus virginiana wood oil


Proprietățile uleiului de cedru virginia

  • decongestionant venos și limfatic
  • flebotonic, limfotonic, facilitează drenajul limfatic
  • stimulează circulația periferică
  • ușor antiseptic și fungicid
  • astringent, antiseboreic, purifiant
  • antireumatismal
  • tonifică organismul


Recomandări, aplicații

  • varice, probleme arteriale
  • membre dureroase, picioare grele
  • celulită, edeme, retenții de apă
  • artrită, reumatism
  • ten gras, ten problematic, eczeme
  • scalp afectat de mătreață, seboree
  • ca esență cu note de bază și fixativ pentru parfumuri
  • parfumarea cosmeticelor și a săpunurilor


Cum se folosește în cosmetică și aromaterapie

  • ca ingredient pentru prepararea compozițiilor cosmetice și aromaterapeutice
  • nu se folosește pur pe piele
  • dozaj uzual recomandat în cosmetice 0,5 - 2%
  • diluat în ulei vegetal pentru masaj
  • ca ingredient pentru prepararea de creme, balsamuri, unguente, geluri, seruri
  • se poate include în baza de cremă sau baza de șampon, 30-60 picături la 100 ml
  • ca ingredient pentru loțiune sau ulei repelent de insecte, combinat cu ulei esențial de eucalipt citronat sau lemongrass
  • prin vaporizare sau difuzare aeriană, pentru ameliorarea problemelor respiratorii, purificarea aerului


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trim I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă doar sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut


Avertisment
: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

 
Data sheet
Proprietăți antiinflamator; tonic cutanat; decongestionant; circulator; antireumatismal
Recomandări varice; edeme; celulită
Utilizare ten problematic; piele flască; păr
Păr gras
Aromă lemnos

Scrieţi un review

Ulei esențial de Cedru de Virginia

Este cunoscut pentru îmbunătățirea circulației periferice fiind decongestionant venos și limfatic, util în caz de edeme, varice, retenții de apă și celulită. Este antiseptic, antiseboreic și astringent.

Scrieţi un review

 
Review-uri(1)
2018-09-23

Produs foarte bun!

folosesc acest ulei de multi ani pentru flebite, diluat in. ulei de macadamia sau orez.
reduce semnificativ durerea si roseata .
in caz extrem ,l--am folosit si nediluat . Foarte bun , il recomand.

Rețete asociate

Balsam venotonic Chili & Tamanu

Un balsam bogat în substanțe active cu efect venotonic, circulator şi termogen. Conține extract de chili, ulei de...

Gel anticelulitic, pentru fermitate ”body-contour”

Rezultă un gel concentrat în ingrediente care acţionează pentru a spori tonusul și fermitatea pielii,...

Ser cu uleiuri esenţiale pentru siluetă, anticelulitic

Un ser complex alcătuit din uleiuri esenţiale cunoscute pentru efectul lor benefic în aplicații se siluetă,...

Parfum de damă Floral oriental

Un parfum elegant și radiant, ce se remarcă prin notele florale distincte de liliac și iasomie, împletite cu note...

Gel de duş tonifiant Greeny

Tonifiant şi revigorant, cu miros proaspăt ”verde”, potrivit pentru femei şi bărbaţi deopotrivă.

Parfum Fresh Spice MEN

Un parfum dinamic și energizant, destul de persistent, cu note de vârf proaspete și revigorante, cu note de mijloc...

Ulei pentru varice, Tamanu & Chiparos

Este un ulei complex, bogat în ingrediente cu acțiune antiinflamatoare, de tonifiere și de îmbunătățire a circulației...

Sus