Ulei esențial de Tămâie

New product

Este o esență prețioasă cu proprietăți terapeutice recunoscute, utilizată în cosmetică, aromaterapie și parfumerie. Este considerat ca fiind un ulei mistic folosit pentru elevare spirituală. Este stimulator al sistemului imunitar și revitalizant pentru piele.

More details

16,90 leicu tva

  • 5 ml

- +

 
Fișa produsului

Ulei esențial de Tămâie - descriere, recomandări

Boswellia carteri este un arbust cu frunze penate abundente și flori albe sau roz pal. Când scoarța arbustului este tăiată, copacul secretă o rășină pentru a-și vindeca rana. Lichidul scurs se întărește la aer în câteva săptămâni. 
Tămâia este cunoscută și sub denumirea de Frankincense sau Olibanum. Multe rășini sunt denumite tămâie, însă cea autentică este obținută din arborele de Boswellia carterii.

Rășina extrasă era folosită încă din antichitate în ritualurile religioase pentru a aduce jertfă zeilor, pentru fumingarea bolnavilor, pentru alungarea spiritelor rele.

Tămâia calmează mintea, ajută la o respirație profundă, este excelent pentru a fi utilizat în meditație. Ajută la atenuarea anxietății și ameliorează stările obsesive legate de trecut. În vechiul Egipt, femeile foloseau tămâia împreună cu mirul în măști de întinerire a pielii.

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă din rășina copacului

Proprietăți organoleptice: lichid clar de culoare maronie

Descriere olfactivă: balsamică, dulce-picantă, aromă bogată cu note orientale

Ingrediente (INCI): boswellia carterii oil


Proprietățile principale ale uleiului de tămâie

  • cicatrizant și regenerator al pielii
  • anti-aging
  • anti-vergeturi
  • tonic, astringent
  • stimulant al sistemului imunitar, energizant
  • antidepresiv, reduce tensiunile nervoase


Recomandări, aplicații

  • ten matur, ridat, îmbătrânit
  • cicatrici, acnee, ulcere, plăgi închise
  • vergeturi
  • eliberarea spațiului de energii negative
  • anxietate, angoase, tensiuni, stări depresive
  • meditații, rugăciuni, reculegere


Cum se folosește în cosmetică și aromaterapie

  • nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, aromaterapeutice și de parfumerie
  • dozaj uzual recomandat în compozițiile cosmetice: 0,5-2%
  • 1-3 picături de ulei esențial adăugat la 10 ml ulei vegetal sau un mix de uleiuri vegetale, ca ser pentru față
  • 30-60 picături în 100 ml ulei sau unt vegetal, pentru aplicații pe corp
  • ca ingredient în prepararea de creme, balsamuri, unguente, uleiuri de masaj
  • ca ingredient pentru parfumarea cosmeticelor, inclusiv cele bărbătești
  • ca ingredient în unguente toracice pentru îmbunătățirea funcțiilor tractului respirator
  • diluat în ulei vegetal, aplicat prin masaj de-alungul coloanei vertebrale
  • prin vaporizare sau difuzare aeriană cu lampa de aromaterapie/lumânare, împreună cu alte uleiuri esențiale
  • ca esență cu note de bază pentru prepararea de parfumuri


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trim I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut


Avertisment
: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

 
Data sheet
Proprietăți anti-aging; antidepresiv; antiinflamator; cicatrizant; imunostimulator; regenerator; reparator
Recomandări acnee; anxietate; cicatrici; riduri; vergeturi
Utilizare piele flască; ten matur
Aromă balsamic

Scrieţi un review

Ulei esențial de Tămâie

Este o esență prețioasă cu proprietăți terapeutice recunoscute, utilizată în cosmetică, aromaterapie și parfumerie. Este considerat ca fiind un ulei mistic folosit pentru elevare spirituală. Este stimulator al sistemului imunitar și revitalizant pentru piele.

Scrieţi un review

 
Review-uri(5)
2018-11-30

Sacra sau carterii

It is proposed that Boswellia sacra and Boswellia carteri are different species. I will note that two of the article’s authors are Young Living executives; the essential oil samples were provided by Young Living, and the research was funded by Young Living. (It is not stated where the analysis was carried out, but most likely, in Young Living’s own laboratory.) In spite of all this, no conflict of interest was declared in the article. In the eyes of some academics, this could invalidate its findings which, anyway, are speculative. The article does not account for the fact that there can be different chemotypes within the same species – differences in composition do not necessarily indicate different species. Și mai sunt studii care spun ca cele doua sunt aceeasi specie.

2017-12-10

Pentru relaxare

Îl recomand cu multă căldură (eventual provenită de la lampa de aromaterapie). Este foarte intens, de aceea eu îl folosesc în spații mai mari, gen living room, şi nu în camere de dormit.

2016-09-03

A Boswellia Sacra és a Boswellia Carterri egy és ugyanaz

Boswellia sacra: Synonyms[4]

Boswellia bhaw-dajiana Birdw.
B. bhaw-dajiana var. serrulata Engl.
B. carteri Birdw.
B. carteri var. subintegra Engl.
B. carteri var. undulatocrenata Engl.
B. undulatocrenata (Engl.) Engl.

Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Boswellia_sacra

Kiváló minőségű az itt forgalmazott illololaj.

2016-07-05

Boswellia sacra vs. Boswellia carterii

Tămâia adevărată este răşina produsă de arbustul Boswellia sacra, care creşte în Oman, Yemen şi Somalia, și care nu este identic cu Boswellia carterii. Din documentație reiese, că este vorba despre ulei de Boswellia carterii.
A valódi tömjén a Boswellia sacra gyantája. A valódi tömjénfa - Boswellia sacra - Oman, Yemen és Szomalia területén honos, és nem ugyanaz, mint a Boswellia carterii.
Az adatlap szerint is ez Boswellia carterii illóolaj.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22835693

2013-11-03

anti riduri

il folosesc cu ulei de orez, este foarte bun pentru zona ochilor, pentru primele riduri. are un miros calmant, mistic. vreau sa mentionez ca toate cremele pe care le-am incercat din farmacii, pentru zona ochilor, imi provocau iritatii.

Rețete asociate

Odorizante de cameră

Odorizante de cameră - diverse variante: Optimizant, Zen, Christmas, Purificator, Refresh...

Cremă aftershave ”Olibanum & Sage”

O cremă lejeră, plăcută la aplicare, cu miros agreabil. Conține hamamelis, aloe, bisabolol și alte ingrediente...

Gomaj de frumuseţe Rose & Ylang

O compoziţie 2 în 1 - mască şi gomaj, cu aspect de gel și textură interesantă, ce conţine mult ulei dar care nu se...

Parfum solid Oriental soft

Grapefruit, cardamom, ylang-ylang, santal amyris, tămâie.

Help balm - alifie pentru mici leziuni

Un balsam formulat cu ingrediente emoliente, calmante, antiseptice și reparatorii.

Sus