Ulei esențial de Santal Amyris

New product

Degajă un parfum balsamic, lemnos, subtil de mosc, utilizat ca esență parfumantă cu note de fond și ca fixator de parfum. În aromaterapie este folosit ca decongestionant limfatic și venos, pentru efectul cardiotonic, echilibrant, pozitivant, de favorizare a contemplării și relaxării.

More details

13,33 leicu tva

  • 10 ml

- +

 
Fișa produsului

Ulei esențial de Santal Amyris - descriere, recomandări

Lemnul arborelui de santal de Haiti este atât de bogat în uleiuri încât este folosit ca și candelă de locuitorii din Haiti, întrucât arde un timp îndelungat. Uleiul esențial distilat din lemnul arborelui degajă un parfum balsamic, lemnos, cu note de mosc, și este utilizat în parfumerie, aromaterapie și în aplicații cosmetice.
Notă: a nu se confunda cu uleiul esențial din lemn de santal (santalum album) care are un miros similar dar mai intens și pregnant, și care este mult mai scump.

Alte denumiri: amiris, santal de haiti, santal roșu

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă din părțile lemnoase

Proprietăți organoleptice: lichid limpede de vâscozitate medie, culoare galben-maroniu

Descriere olfactivă: lemnos, balsamic, cald, cu note subtile de mosc

Ingrediente (INCI): amyris balsamifera bark oil


Proprietățile uleiului de santal amyris

  • decongestionant limfatic și venos
  • stimulator al circulației periferice
  • stimulează activitatea cardiacă
  • echilibrant, adaptogen
  • pozitivant, util în stări de convalescență, angoase, oboseală
  • favorizează un climat potrivit pentru relaxare și meditație
  • parfumant cu note de bază, fixator de parfum


Cum se folosește uleiul de santal amyris

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice și compoziții pentru aromaterapie
  • diluat în ulei vegetal, aplicat prin masaj aromaterapeutic pe spate sau plexul solar, în dozaj de până la 10%
  • ca ingredient în creme și balsamuri pentru probleme venoase și circulatorii, varice
  • dozaj indicativ pentru includerea în compoziții cosmetice de îngrijire a pielii 0,5 – 3%
  • ca esență parfumantă cu note orientale dar și ca activ cosmetic pentru poduse de îngrijire și igienă, inclusiv pentru bărbați
  • ca ingredient pentru preparate de îngrijire a părului
  • prin vaporizare, difuzare aeriană sau cu lampa de aromaterapie, asociat cu alte esențe, pentru o atmosferă relaxantă, potrivită pentru reculegere sau meditație
  • alături de alte esențe cu note de vârf, mijloc și de bază, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide, ca notă de bază și fixator


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern


Avertisment
: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

 
Data sheet
Proprietăți circulator; decongestionant; relaxant
Utilizare păr
Aromă lemnos

Rețete asociate

Odorizante de cameră

Odorizante de cameră - diverse variante: Optimizant, Zen, Christmas, Purificator, Refresh...

Parfum oriental soft Ambra Elle

Un parfum de damă sofisticat și seducător, cu note de vârf florale proaspete, urmate de note balsamice suave și...

Ser de păr protector și reparator

Un ser complex ce acționează pentru sigilarea cuticulelor, pentru repararea și prevenirea deteriorării părului....

Ser pentru păr ”silicon-like”

Un ser formulat cu uleiuri vegetale, silicon vegetal volatil și uleiuri esențiale ce aduc beneficii fibrei capilare,...

Parfum solid Oriental soft

Grapefruit, cardamom, ylang-ylang, santal amyris, tămâie.

Gel de duş revigorant gref & scorțișoară

Un gel de duş revigorant, cu miros proaspăt şi reconfortant, potrivit pentru femei şi bărbaţi deopotrivă.

Gel de bărbierit emolient, Amyris

O rețetă ușor de preparat, cu puține ingrediente. Un gel emolient pe bază de ulei de cânepă, cu textură plăcută,...

Ulei de masaj aromaterapeutic, relaxant și calmant

Un blend de uleiuri esenţiale cu acțiune calmantă, relaxantă și detensionantă, pentru un masaj aromaterapeutic ce...

Review-uri

Sumar

5

(1 Review-uri)

Sortare dupa notă

  • 5
    (1)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Scrieți un review

Nota 
2020-01-13
Cumpărător verificat

Super Reteta de Parfum

Sunt clienta de 9 ani, iar Parfumurile naturale realizate cu ajutorul Retetelor de pe site sunt absolut dementiale! (Ma plictisesc repede in general astfel incat am realizat deocamdata 3 retete de parfum si am improvizat 2 din ele in functie de aromele preferate dar am pastrat notele de fixare.) Recomand!

Scrieți un review

Ulei esențial de Santal Amyris

Ulei esențial de Santal Amyris

Degajă un parfum balsamic, lemnos, subtil de mosc, utilizat ca esență parfumantă cu note de fond și ca fixator de parfum. În aromaterapie este folosit ca decongestionant limfatic și venos, pentru efectul cardiotonic, echilibrant, pozitivant, de favorizare a contemplării și relaxării.

Prin trimiterea acestei recenzii, sunteți de acord ca aceasta să fie publicată.

Menu

Sus