Ulei esențial de Patchouli

New product

Foarte apreciat pentru parfumul său puternic și profund, cu note pământii, lemnoase și de fum. Conține o serie de principii active cu rol antiinflamator, antiinfecțios, decongestionant venos, regenerator cutanat și cicatrizant.

More details

11,19 leicu tva

  • 10 ml

- +

 
Fișa produsului

Ulei esențial de Patchouli - descriere, recomandări

Patchouli - sau Paciuli - o plantă originară din Asia, al cărei frunze și esențe extrase au fost folosite de mult timp pentru parfumarea țesăturilor de mătase și cașmir, dar și pentru virtuțile sale antiseptice sau afrodisiace. Frunzele proaspete de patchouli nu au miros decât după ce sunt uscate și trecute printr-un proces natural de fermentare, apoi devenind extrem de aromate.
Uleiul esențial extras din aceste frunze se maturează odată cu trecerea timpului, furnizând parfum profund, misterios și fermecător. Profilul biochimic al uleiului esențial de Patchouli este unul deosebit, prezintă substanțe mai rar regăsite în uleiurile esențiale. Uleiul esențial de patchouli este o esență omniprezentă în trusa parfumierilor.

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă din frunze

Proprietăți organoleptice: lichid clar de culoare maronie, vâscozitate medie

Descriere olfactivă: miros intens și persistent, oriental, pamântiu, lemnos, cu note picante și de fum

Ingrediente (INCI): pogostemon cablin leaf oil


Proprietățile uleiului de patchouli

  • regenerator cutanat, favorizează reînnoirea țesuturilor
  • cicatrizant, citofilactic, strimulează regenerarea celulelor pielii
  • tonic și decongestionant venos, favorizează circulația periferică
  • afrodisiac, tonic nervos și stimulator, sedativ nervos în doze mai mari
  • ușor antiinfecțios și antiseptic
  • esență parfumantă cu note de bază


Recomandări, aplicații 

  • îngrijirea pielii afectate de eczeme, dermatoze, micoze, procese inflamatorii
  • îngrijirea pielii deteriorate, crăpate, rănite
  • îngrijirea tenului matur, ridat, congestionat, asfixic
  • probleme circulatorii: varice, hemoroizi, retenții de apă, celulită
  • ajutor în caz de epuizare, astenie, impotență și frigiditate
  • formularea parfumurilor, în special a celor orientale sau bărbătești


Cum se folosește uleiul de patchouli

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie
  • dozaj uzual recomandat în compozițiile cosmetice este de 0,5-2% cu mențiunea că are un miros destul de greoi și persistent
  • ca ingredient pentru prepararea cosmeticelor destinate îngrijirii tenului: creme, seruri, uleiuri faciale, măști
  • ca ingredient pentru prepararea de creme, balsamuri, unguente și geluri destinate problemelor circulatorii și pentru remodelare corporală
  • combinat cu uleiuri vegetale și eventual alte ingrediente active specifice, sub formă de masaj circulator sau anticelulitic
  • pentru masaj aromaterapeutic, diluat în ulei vegetal, combinat eventual și cu alte esențe specifice; masajul se poate aplica pe tot corpul sau de-alungul coloanei
  • alături de alte esențe cu note de vârf, mijloc și de bază, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide
  • ca esență parfumantă, alături de alte esențe, pentru deodorante și săpunuri


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern


Avertisment
: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

 
Data sheet
Proprietăți afrodisiac; antidepresiv; antiinflamator; cicatrizant; circulator; decongestionant; regenerator; repelent insecte
Recomandări eczeme; mătreață; micoze; riduri; varice
Utilizare suplețe; ten problematic
Aromă lemnos; balsamic

Scrieţi un review

Ulei esențial de Patchouli

Foarte apreciat pentru parfumul său puternic și profund, cu note pământii, lemnoase și de fum. Conține o serie de principii active cu rol antiinflamator, antiinfecțios, decongestionant venos, regenerator cutanat și cicatrizant.

Scrieţi un review

 
Review-uri(4)
2019-04-14

Aroma

Am achizitionat acest ulei esential pentru pregatirea unui parfum. Aroma pe care o are este intr-adevar "grea". La inceput simteam ceva fresh-mentolat si mai apoi ganditi-va ca deschideti un sac cu cartofi acoperiti cu noroi si pamant. Aroma este daca nu exact atunci asemanatoare cu o astfel de experienta.

2019-02-28

calitate

acest ulei i-a fost modificata calitatea, este subtiat. sper sa fie doar acest lot. din istoric, puteti vedea de cate ori am comandat acest produs, astfel sa intelegeti ca nu este o parere eronata. va rog, pastrati calitatea produselor!!!

2013-09-23

uleiuri esentiale

as dori aceste uleiuri la cantitati mai mari si preturi mai mici in functie de cantitate. produsele sunt bune sunt multumit

2012-04-10

patchouli

Aroma este grea, nu foarte placuta , dar combinatia cu lemongrass , bergamota si alte parfumante cu miros proaspat sau mai fin, este buna. Impreuna cu geraniu nu prea merge ambele avand note de baza rezulta un miros greoi.

Rețete asociate

Parfum solid Floral soft

Tuberoze, osmanthus, trandafiri, lăcrămioare, patchouli.

Parfum Fresh Spice MEN

Un parfum dinamic și energizant, destul de persistent, cu note de vârf proaspete și revigorante, cu note de mijloc...

Sus