Ulei esențial de Lămâie verde

New product

Are un miros foarte plăcut și numeroase întrebuințări. În cosmetică este benefic pentru îngrijirea tenului gras, în tratamente de întreținere a siluetei sau pentru îngrijirea unghiilor. În aromaterapie este apreciat pentru efectul revigorant și tonic iar în parfumerie pentru mirosul ce îmbină note citrate, dulci și amărui.

More details

8,81 lei

  • 10 ml
  • 100 ml

- +

Tags: ules17.12

 
Fişă produs

Ulei esențial de lămâie verde - descriere, recomandări

Este un ulei esențial cu multiple proprietăți benefice pentru piele și organism în general. Parfumul său se deosebește de cel al lămâii galbene, împletind prospețimea notelor citrate acidulate, cu note dulci-amare. Este folosit în cosmetică pentru îngrijirea pielii cu tendințe de îngrășare și acneice, fiind și un bun agent antiseptic; este drenant și stimulează sistemul limfatic. În aromaterapie este folosit pentru efectul tonic și stimulant al sistemului nervos, ca antiinflamator și antispasmodic.

Sinonime: ulei esențial de Lime, Limetă, Limette

Proprietăți organoleptice: lichid galben-verzui, vâscozitate redusă, poate fi ușor tulbure

Descriere olfactivă: miros proaspăt, acidulat, citric, dulce-amărui

Ingrediente (INCI): citrus aurantifolia oil


Proprietățile uleiului de lămâie verde

  • antiseptic general și bactericid, dezobturant al porilor, ajută la curățarea și purificarea pielii
  • anti-îmbătrânire, antioxidant, tonifiant, contribuie la întreținerea țesutului cutanat
  • drenant limfatic, stimulator al microcirculației, excelent pentru îmbunătățirea circulației
  • antiinflamator, util pentru artrită și reumatism
  • tonic și stimulant al sistemului nervos
  • revigorant pentru cei depresivi sau epuizați
  • parfumant plăcut, optimizant


Recomandări, aplicații

  • curățarea și îngrijirea pielii în general, a tenurilor grase sau cu tendințe acneice în particular
  • îmbunătățirea condiției pielii și ameliorarea problemelor cutanate: comedoane, seboree, congestii, herpes, negi, furuncule
  • celulită, tratamente cosmetice pentru întreținerea siluetei, circulație limfatică și sanguină deficitară
  • întreținerea musculaturii și articulațiilor
  • îngrijirea scalpului, igienă orală
  • combaterea oboselii, a epuizării fizice și mentale, animarea spiritului, diminuarea stărilor de apatie și letargie
  • parfumarea cosmeticelor, prepararea produselor de toaletă cu aromă proaspătă, ca notă de vârf pentru formularea parfumurilor


Cum se folosește în cosmetică și aromaterapie

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, compoziții pentru aromaterapie și produse de parfumerie
  • ca ingredient pentru prepararea compozițiilor cosmetice, dozaj uzual recomandat 0,5-2%
  • ca ingredient în cleansere, geluri de duș și baie, șampoane
  • ca ingredient în tonere, măști, creme, geluri, loțiuni și balsamuri
  • aplicat local, punctual pe herpes și negi, cu ajutorul unui bețișor cu vată
  • inclus într-un ulei vegetal, folosit ca ulei de cuticule și îngrijirea unghiilor
  • încorporat într-un ulei vegetal pentru masaje, simplu sau în combinație cu alte esențe
  • sub formă de masaj pe coloana vertebrală sau pe plexul solar, diluat în ulei vegetal, pentru revigorarea sistemului nervos și efecte pozitive asupra spiritului
  • ca ingredient în odorizante de cameră sau în sprayuri pentru parfumarea și împrospătarea încăperilor
  • prin vaporizare sau difuzare aeriană pentru parfumarea ambientului și aromaterapie
  • alături de alte esențe cu note de vârf, mijloc și de bază, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale
  • este un ulei ce conține în mod natural molecule fotosensibilizante, nu este recomandat în cosmetice aplicate pe pielea ce se expune la razele solare, în afara celor care se clătesc de pe piele
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut
 
Documentație

Rețete asociate

Șampon nutritiv cu ricin

Un șampon consistent, bun spumant, cu miros proaspăt agreabil. Conține ulei de ricin și proteină de mătase. Este...

Gomaj delicios refermizant

O cremă pufoasă, cu miros delicios fructat, cu acțiune anticelulitică, de curățare și de sporire a fermității peilii....

Șampon clarifiant, păr/scalp gras, încărcat

Un șampon concentrat formulat pentru păr gras, păr și scalp încărcat, scalp cu tendințe de îngrășare. Are putere mare...

Săpun Fresh Rosemary

Un săpun translucent decorativ, cu miros proaspăt şi revigorant, uşor exfoliant. Este potrivit pentru bărbaţi şi...

Mască fortifiantă pentru păr uscat, Ricin & Colagen

Hrăneşte, fortifică şi hidratează firele de păr. Conține ulei de cânepă și ricin, colagen vegetal și uleiuri...

Cremă de masaj circulator, anticelulitic

O cremă ce îmbunătăţeşte aspectul pielii, conferă tonus şi fermitate, îmbunătăţeşte circulaţia periferică și sporește...

Gel de curățare purifiant

O soluţie de igienă concentrată, potrivită pentru spălarea mâinilor și a feței, utilă în special pentru tenul afectat...

Mască de curățare și exfoliere cu Reetha, ten...

O mască 2 în 1 ce curăță și purifică pielea fără să o usuce în exces. Se îndepărtează prin mișcări circulare pentru a...

Opinii

Sumar

4

(5 Opinii)

Filtrează opiniile după evaluare

  • 5
    (3)
  • 4
    (1)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (1)

Scrieți o opinie despre produs

Evaluare 
2020-06-28
Achiziţie verificată

Minunat

De gustibus, nos est disputandum... Am folosit acest ulei esential in mai multe compozitii de parfumuri. Intr-adevar, uleiul nediluat miroase putin ciudat, fiindca este foarte concentrat, dar diluat adecvat in acool etilic, are o mireasma foarte incantatoare. Proaspat, verde, putin amarui, inaltator, ideal pentru parfumurile de vara. Recomad cu caldura, impreuna cu serviciile Elemental, cu care sant foarte multumit.

Evaluare 
2020-05-23

Artificial

Miros nenatural, arificial, fals... care lasa un iz ciudat si vechi...

Evaluare 
2019-04-11

recomand.

util in mancarimea scalpului , par gras 3-4 picaturi in portia de sampon .
miros placut ,agreabil.

Evaluare 
2016-06-14

O aroma proaspata

Nu am dat nota maxima deoarece as fi vrut sa aveti si ulei esential de Lamaie (citrus limon). Dar uleiul esential de lamaie verde este si el o alternativa placuta. Are un miros foarte proaspat si destul de puternic. E foarte bun in sampoane impotriva parului gras si a matretii.

Evaluare 
2013-09-16

Incantata

Are un miros foarte placut; am incercat multe uleiuri esentiale pentru aromaterapie iar acesta se afla printre preferatele mele.

Scrieți o opinie

Ulei esențial de Lămâie verde

Apăsând butonul "Trimite", sunteți de acord ca această opinie să fie făcută publică.

Menu

Settings