Oxid de zinc

Close

New product

Este cunoscut pentru efectul antiseptic și de stimulare a vindecării cutanate, benefic pentru îngrijirea pielii iritate, inclusiv pentru copii. Este un excelent filtru protector împotriva radiațiilor UV și este folosit ca pigment alb pentru preparatele de machiaj.

More details

6,22 lei

- +

Brand: MAYAM

 
Fişă produs

Oxid de zinc - descriere, recomandări

Un ingredient foarte răspândit în aplicațiile cosmetice fiind util atât ca și pigment, cât și ca agent antiseptic, purifiant sau stimulator al vindecării cutanate. Ca filtru UVA și UVB recunoscut, acționează ca barieră fizică de protecție a pielii. În compoziții de machiaj crește opacitatea altor pigmenți, îmbunătățește aderența pigmenților pe piele, mărește puterea de acoperire a compozițiilor precum fondul de ten, anticearcănul sau rujul.

Proprietăți organoleptice: pulbere fină albă, inodoră, cu puritate ridicată, non-nano

Ingrediente (INCI): zinc oxide


Proprietățile oxidului de zinc

  • formează o barieră de protecție pe piele
  • filtru mineral protector UV
  • protejează pielea de umezeală, util în special la fesele bebelușilor
  • antibacterian, antifungic, antiseptic; inhibă dezvoltarea fungilor și împiedică proliferarea bacteriilor pe piele
  • pigment alb cu putere de acoperire, filler și opacifer
  • insolubil în apă sau uleiuri, dispersabil în medii apoase, uleioase și în emulsii


Mod de utilizare în cosmetică

  • se poate include ca ingredient pentru formularea de creme, balsamuri și unguente pentru îngrijirea pielii iritate sau afectate de eczeme, acnee
  • ca ingredient pentru prepararea cremelor și balsamurilor pentru îngrijirea pielii bebelușilor în zona acoperită de scutec
  • ca ingredient pentru pudră de ten în caz de acnee
  • inclus în compoziții de machiaj ca ingredient, ca bază albă sau pentru un aport de protecție: pudră de ten, fond de ten, fard, ruj
  • ca ingredient în compoziții cu protecție solară, cu mențiunea că indicele SPF nu este cuantificabil doar în funcție de dozajul folosit
  • ca pigment alb pentru săpunuri
  • ca ingredient pentru deodorante 
  • dozaj indicativ: pentru cremă de scutece 5-20%, pentru produse de machiaj 2-50%, în creme de protecție solară, până la 20%
  • recomandăm combinarea cu esseSol pentru cremele cu protecție solară mărită, broad-spectrum
  • se poate include în baza de cremă, omogenizat în prealabil cu o mică parte din cremă


Mod de păstrare
: în loc răcoros, ferit de umiditate, în recipient închis

Date de siguranță, precauții în utilizare: a nu se inhala, a nu se ingera, a nu se lăsa la îndemâna copiilor, a se evita contactul cu ochii, uz cosmetic

 
Caracteristici sumar
Proprietăți reparator
Aplicații ten problematic
 
Documente

Rețete asociate

Mască purifiantă, reparatoare

Mască cremă pentru eliminarea excesului de sebum și a impurităților, întărirea barierei de protecție a pielii,...

Fond de ten pentru ten normal/mixt

Un fond de ten tip cremă, ideal pentru ten normal sau mixt, chiar ușor gras. Are o textură plăcută, acoperire medie,...

Fond de ten lejer, pentru ten gras

Un fond de ten cu profil senzorial potrivit pentru tenul gras. Are o textură plăcută, acoperire medie, nuanță light...

Cremă de plajă Karanja

O formulă ce conține fltre minerale cu rol de ecran solar, este bogată în antioxidanți și substanțe ce protejează...

Fond de ten pudră

Un fond de ten pudră ușor de preparat, cu textură fină și putere de acoperire medie spre mare. Se poate folosi ca...

Blush ”French Rose”

Un blush de o culoare roz-coral ce conferă feței un aspect mai tânăr. Este foarte ușor de preparat.

Pudră ”Matt finish” ten gras

Destinată tenului gras, este o pudră ce acționează pentru matifierea și netezirea tenului. Conține ingrediente...

CC Cream, ten normal/mixt

O cremă complexă ”color correction” cu efect unifiant, nuanţator, iluminator optic, protector, anti-aging şi...

CC Cream, ten gras

O cremă complexă ”color correction” cu efect unifiant, nuanţator, iluminator optic, protector, anti-aging şi...

Balsam de plajă cu protecţie solară, Urucum & Cacao

Balsamul, cu un fin parfum dat de untul de cacao și ceara de albine acţionează ca barieră fizică pentru protecţia...

Baton corector verde

Un corector ce maschează roşeaţa moderată a pielii, verdele neutralizând culoarea roșie. Datorită uleiului de chimen...

Baton corector anticearcăn

Un corector cu textură fină ce maschează imperfecțiunile pielii și uniformizează aspectul zonei pe care se aplică....

Pudră pentru ten cu imperfecţiuni, roşeaţă

Este o pudră liberă de culoare bej uşor verzui, complementară cu roşu, ce camuflează zonele cu roşeaţă, acnee,...

Pudră de ten pentru îngrijire şi protecţie

Pudra este potrivită pentru ten normal, mixt sau gras. Pudra de urucum, oxidul de zinc şi pudra de acerola au un ușor...

Corector onctuos anticearcăn

Un corector ce conține ingrediente nutritive și calmante: unt de shea, squalan, bisabolol, vitamina E.

Cremă protectoare și reparatoare, iritații de scutec

O cremă bogată în ingrediente active calmante, reparatoare, protectoare, emoliente și antiseptice. Se folosește în...

Cremă de scutec cu oxid de zinc, shea și gălbenele

O cremă onctuoasă, pe bază de oxid de zinc, unt de shea, ulei de gălbenele, guaiac și bisabolol, potrivită pentru...

Sumar

(2 Review-uri)

5

  • 5 stele
    (2)
  • 4 stele
    (0)
  • 3 stele
    (0)
  • 2 stele
    (0)
  • 1 stea
    (0)

Scrie un Review

2018-03-29

Ulei de plaja

Pot folosi acest ingredient cu dioxidul de titan pentru un ulei de plaja? Uleiul principal ar fi cel de morcovi, dar doar cu uleiuri. Daca da, care ar fi concentratia potrivita? Multumesc

2016-09-17

oxid de zinc

Am folosit oxidul de zinc pentru protectie solara , alaturi de unt de cacao, ulei de masline macerat cu urucum si alte unturi si uleiuri si chiar functioneaza! Pe zonele pe care am aplicat crema nu m-am ars pe cand pe unde am uitat sa o aplic sau sa o REaplic m-am ars. Spun reaplic pt ca o reaplicam destul de des totusi avand in vedere ca SPF-ul cred ca ajunge pe la maxim 25. Deci cu aplicari dese si daca nu exageram cu statul la soare, este foarte eficienta!

Lăsați un review

Oxid de zinc

Oxid de zinc

Este cunoscut pentru efectul antiseptic și de stimulare a vindecării cutanate, benefic pentru îngrijirea pielii iritate, inclusiv pentru copii. Este un excelent filtru protector împotriva radiațiilor UV și este folosit ca pigment alb pentru preparatele de machiaj.

Apăsând butonul "Trimite", sunteți de acord ca acest review să fie făcut public.

Menu

Settings