Ceară de Carnauba

New product

O ceară de origine vegetală, utilizată pentru efectul filmogen, texturant și de îngroșare în formularea diferitelor produse de machiaj, a balsamurilor, cremelor și stick-urilor, conferind acestora stabilitate și rezistență la căldură.

More details

4,40 leicu tva

  • 10 gr
  • 250 gr

- +

 
Fișa produsului

Ceară de Carnauba - descriere, recomandări

Ceara de Carnauba este o ceară naturală obținută din frunzele palmierului Copernica Cerifera, nativ în Brazilia. Este utilizată în diferite domenii cum ar fi industria alimentară sau industria farmaceutică.

Datorită durității sale și a topirii la temperaturi mai ridicate, ceara de carnauba este des utilizată în formularea produselor de machiaj. Oferă stabilitate rujurilor, creioanelor cosmetice și mascarei, care își păstrează consistența și textura inclusiv la temperaturi mai ridicate, aspect important pentru păstrarea stabilității acestora în contact cu pielea sau pe timpul verii de exemplu.

Ca ingredient inclus în compoziții cosmetice, cum ar fi balsamurile, deodorantele sau unele creme, are și rol de barieră de protecție, formând o peliculă fină pe piele, destul de rezistentă la apă în funcție de dozaj.

Proprietăți organoleptice: fulgi gălbui cu miros neutru

Ingrediente (INCI): copernicia cerifera cera


Proprietățile cearei de carnauba

  • punct de topire ridicat, 80-85°C
  • mărește rezistența la căldură și la apă a preparatelor cosmetice
  • filmogen, formează o peliculă fină pe piele
  • contribuie la menținerea pe timp mai îndelungat a rujului pe buze
  • agent texturant și de îngroșare
  • stabilizator pentru preparatele emulsificate


Mod de utilizare în cosmetică

  • încălzit pe baie de apă la 80-85°C, într-un unt/ulei ori în cadrul fazei uleioase la emulsii
  • ca ingredient în creme, balsamuri, unguente, creme de protecție, dozaj uzual 1 - 5%
  • inclus ca ingredient în produse de machiaj: ruj, mascara, fond de ten, luciu de buze, dozaj uzual 2-10%
  • în rujuri, creioane cosmetice și stickuri se poate combina cu ceară de candelila sau ceară de albine
  • inclus ca ingredient în prepararea de stickuri deodorante și alte produse tip baton sau stick, în concentrație de până la 10%
  • în stickuri deodorante se poate combina cu ceară de albine, ceară de iasomie sau tuberoze


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros

Date de siguranță, precauții în utilizare: uz cosmetic


Avertisment
: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

 
Data sheet
Utilizare buze; machiaj

Scrieţi un review

Ceară de Carnauba

O ceară de origine vegetală, utilizată pentru efectul filmogen, texturant și de îngroșare în formularea diferitelor produse de machiaj, a balsamurilor, cremelor și stick-urilor, conferind acestora stabilitate și rezistență la căldură.

Scrieţi un review

 
Review-uri(0)

Niciun review în acest moment (doar utilizatorii înregistrați pot lăsa review)

Rețete asociate

Ruj ”Rubin”

Un ruj nutritiv, emolient și foarte plăcut de purtat pe buze, cu o culoare vie și rezistentă. Conține unt de shea,...

Ruj ”Venetian red”

Un ruj emolient, protector, de culoare intensă și rezistentă. Conține unt de shea, ulei de vanilie, ulei de ricin.

Ruj ”French pink”

Un ruj emolient, protector, de culoare roz fin, perlat, cu aromă plăcută dată de uleiul de vanilie, untul de cacao și...

Loţiune de plajă cu protecţie solară, Family

O cremă ușoară cu textură lejeră, non-grasă, formulată cu ulei de morcovi sau karanja, concentrat de carotene, agenți...

Balsam de buze hrănitor şi protector

Un balsam de buze cu unt de cacao, ulei de susan, glicerină și miere de albine.

Sus