Ulei de Ricin Bio virgin, Ecocert / Cosmos

New product

Renumit pentru proprietățile de regenerare și fortificare a părului, genelor și sprâncenelor, este apreciat și pentru efectul de stimulare a creșterii părului. Asigură unghii mai rezistente, hrănește și hidratează tegumentele. Este un ulei des regăsit în compozițiile de machiaj.

More details

12,73 leicu tva

  • 100 ml
  • 1 Ltr

- +

 
Fișa produsului

Ulei de Ricin - descriere, recomandări

Ricinul este o plantă anuală ornamentală, răspândită în zonele tropicale dar și în cele cu climat temperat. Tulpina are culoare verde sau roșie, florile sunt de un roșu intens, iar fructul este o capsulă ce conține 3 semințe bogate în ulei. Uleiul de ricin mai este cunoscut și sub denumirea de ”castor oil” și este un ulei dens, vâscos, bogat în acizi grași. Datorită texturii sale originale, este un mediu ideal de dispersie pentru pigmenți în produsele de machiaj.

Metoda de obținere: prin presare la rece din semințele crude

Calitate: produs cosmetic natural și organic certificat de Ecocert

Proprietăți organoleptice: lichid clar, culoare gălbuie, vâscozitate ridicată, aproape inodor

Pe piele: absorbție lentă, senzație grasă

Ingrediente (INCI): ricinus communis seed oil*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică.
Produs cosmetic natural și organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanță cu standardul ECOCERT


Proprietățile uleiului de ricin

  • este unul dintre cele mai vâscoase uleiuri vegetale
  • fortifiant pentru păr, gene, unghii
  • promovează creșterea părului
  • emolient și nutritiv
  • antibacterian datorită conținutului în acid ricinoleic
  • antipigmentar
  • ușor cicatrizant și calmant
  • bun dispersant pentru pigmenți și conferă luciu produselor de machiaj (ruj)
  • fortifică părul, unghiile, genele și sprâncenele favorizând creșterea acestora
  • regenerator pentru părul uscat, tern, tratat chimic


Recomandări, aplicații

  • îngrijirea și regenerarea părului
  • fortificarea părului, a genelor și sprâncenelor
  • în tratamente pentru combaterea căderii părului
  • îngrijirea pielii afectate de fisuri, crăpături, iritații
  • ameliorarea petelor pigmentare, a petelor de vârstă și de sarcină
  • formularea demachiantelor fiind delicat și bun solvent pentru pigmenți
  • întreținerea unghiilor, unghii crăpate, casante sau care se despică
  • formularea compozițiilor de machiaj


Mod de utilizare în cosmetică

  • este un produs ce poate fi folosit ca atare, aplicat direct pe piele, păr, unghii sau gene
  • în aplicații pe păr, fiind un ulei cu vâscozitate ridicată, este indicat să fie combinat cu uleiuri vegetale ușoare, fluide
  • ca ingredient pentru prepararea de măși, creme,balsamuri și seruri capilare
  • ca ingredient pentru preparate de machiaj: ruj, balsam de buze, mascara, farduri
  • în prepararea unui demachiant bifazic sau a unei loțiuni demachiante
  • ca ingredient în seruri pentru stimularea creșterii părului
  • pur sau în combinație cu ingrediente specifice, sub formă de baie de ulei pentru unghii


Sinergii speciale

  • cu apă de albăstrele pentru formularea unui demachiant bifazic
  • cu ulei de crin alb și ulei esențial de morcov pentru estomparea petelor pigmentare
  • cu ulei de cocos și ulei esențial de cedru atlas pentru o mască de păr
  • cu ulei de jojoba și ulei esențial de ylang-ylang pentru păr uscat, cu vârfuri despicate
  • cu ulei esențial de tea tree, palmarosa sau dafin pentru preparate antimătreață
  • cu ulei esențial de lămâie pentru îngrijirea unghiilor


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare: uz cosmetic


Avertisment
: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

 
Data sheet
Proprietăți fortifiant capilar
Utilizare machiaj
Păr uscat

Rețete asociate

Ser pentru gene și sprâncene

Un ser cu formulă simplă, ideal pentru îngrijirea genelor și sprâncenelor, alcătuit din ulei de ricin, ulei de argan...

Balsam de buze cu hialuron

Un balsam pentru îngrijirea zilnică a buzelor, formulat cu acid hialuronic, unt de cacao, ulei de alune și ricin,...

Unt de buze reparator

Un unt de buze bogat în ingrediente emoliente, nutritive, protectoare, reparatoare și regeneratoare. Conține...

Cleansing bar, ten & corp

Un produs de igienă blând dar eficient, fără săpun, formează spumă cremoasă și bogată ce curăță delicat pielea,...

Șampon & condiționator, Kapoor kachli și Mătase

Un șampon solid 2 în 1 ce conține agenți condiționatori, unt și ulei vegetal și tenside care asigură o curățare...

Ruj ”Rubin”

Un ruj nutritiv, emolient și foarte plăcut de purtat pe buze, cu o culoare vie și rezistentă. Conține unt de shea,...

Ruj ”Venetian red”

Un ruj emolient, protector, de culoare intensă și rezistentă. Conține unt de shea, ulei de vanilie, ulei de ricin.

Mascara negru

Oferă genelor un aspect elegant, volum moderat și rezistă destul de bine pe parcursul zilei. Nu este rezistent la apă.

Șampon solid Forti'Maca

Un șampon solid îmbogățit cu ulei de ricin și extract de maca pentru hrănire, fortificare și un scalp sănătos iar...

Review-uri

Sumar

4.7

(3 Review-uri)

Sortare dupa notă

  • 5
    (2)
  • 4
    (1)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Scrieți un review

Nota 
2013-09-28

Ok

Produse de calitate, livrare prompta.

Nota 
2013-08-21

Produs exceptional!

Produs exceptional!

Nota 
2010-09-23

Foarte bun!

Foarte bun! Cel pe care l-am luat eu are termenul pana in decembrie 2010 ...aveti pe stoc si cu termenul mai lung?

Scrieți un review

Ulei de Ricin Bio virgin, Ecocert / Cosmos

Ulei de Ricin Bio virgin, Ecocert / Cosmos

Renumit pentru proprietățile de regenerare și fortificare a părului, genelor și sprâncenelor, este apreciat și pentru efectul de stimulare a creșterii părului. Asigură unghii mai rezistente, hrănește și hidratează tegumentele. Este un ulei des regăsit în compozițiile de machiaj.

Prin trimiterea acestei recenzii, sunteți de acord ca aceasta să fie publicată.

Menu

Sus