Proprietăți antifungic
Indicații micoze
Aplicații menaj


Loading...

Ulei de Neem Bio virgin, Ecocert / Cosmos

Close

New product

Uleiul de neem este renumit pentru proprietățile sale puternic antiparazitare, antibacteriene și insectifuge. Datorită compoziției sale speciale, este utilizat în cosmetică pentru îngrijirea pielii cu probleme: acnee, eczeme, psoriazis, infecții, negi, herpes, păduchi, micoze.

More details

9,51 lei

Pentru comenzile speciale, expedierea este prelungită cu minim 1-3 zile lucrătoare, plata anticipată. Pentru mai multe informații privind comanda specială click aici

- +

Brand: MAYAM

 
Descriere

Ulei de Neem - descriere, recomandări

Neemul a fost folosit în India din timpuri străvechi și este menționat în textele antice ca fiind un arbore sacru, 'tămăduitorul tuturor bolilor'. În medicina ayurvedică uleiul de neem este folosit ca panaceu universal. O serie de publicații științifice confirmă eficacitatea uleiului de neem contra bacteriilor, paraziților și insectelor.

Arborele Neem este folosit în agricultură ca fertilizator, pesticid și insecticid natural. Este un arbore cu creștere rapidă, originar din India, Pakistan și Burma, veșnic verde, care atinge o mărime de circa 15-20 de metri, în condiții favorabile poate ajunge până la 40 de metri. Trăiește circa 200 de ani. În condiții nefavorabile își pierde frunzele pentru a se feri astfel de uscare. Fructele apar prima oară după vârsta de 4 ani, iar după 10 ani arborele furnizează în medie 40 kg de fructe care sunt asemănătoare măslinelor. 

Este remarcabil faptul că uleiul de Neem este inofensiv pentru vietățile cu sânge cald, substanțele conținute acționează numai asupra sistemului hormonal al insectelor, fiind util contra a sute de dăunători.

Uleiul de Neem este excepțional de bogat dar are un miros greu. Pentru a-i atenua mirosul, acesta va trebui combinat cu alte uleiuri vegetale și/sau uleiuri esențiale de citrice sau mentă de pildă. Este indicat să se prepare întâi o cantitate mică din produsul propus, pentru a testea tolerața mirosului destul de neplăcut și persistent.

Metoda de obținere: presat la rece din boabele/semințele plantei

Calitate: produs cosmetic natural și organic certificat de Ecocert

Proprietăți organoleptice: la temperatura camerei este vâscos, cu aglomerări și ușoare sedimente, miros puternic relativ respingător, culoare brun-verzuie. La o ușoară încălzire, se fluidifică. 

Compuși activi principali: azadirachtin, salannin, salannol, meliantriol, nimbin, azadirachtol, tocopherol, vepinin

Pe piele: absorbție bună, senzație destul de uscată

Ingrediente (INCI): melia azadirachta seed oil*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică. 
Produs cosmetic natural și organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanță cu standardul ECOCERT


Proprietățile uleiului de neem

  • antibacterian puternic
  • antifungic potent
  • antiparazitar pentru piele și scalp
  • regenerarator cutanat
  • repulsiv pentru căpușe, muște, țânțari și purici
  • inhibitor reproductiv pentru insecte și paraziți
  • insecticid pentru uz casnic, agricol și veterinar
  • erbicid pentru uz agricol


Recomandări, aplicații

  • adjuvant în tratamentul infecțiilor cutanate bacteriene sau fungice
  • ameliorarea problemelor de piele: acnee, eczeme, psoriazis, herpes
  • vindecarea rănilor minore, negi, erupții cutanate
  • îngrijirea pielii afectate de anumiți paraziți, micoze
  • mătreața cauzată de infecții ale scalpului
  • îngrijirea pielii uscate, crăpate sau deteriorate
  • eliminarea păduchilor, acarienilor
  • ca insecticid sau repelent de insecte


Cum se folosește uleiul de neem

  • inclus în compoziții cosmetice în concentrație de 5-20%; se poate utiliza și pur, aplicat local pe piele, pentru cei care-i tolerează mirosul
  • se adaugă 1-2 picături de ulei de neem în doza zilnică de cremă pentru tenul cu probleme
  • se adaugă 4-5 picături de ulei de neem în porția de șampon
  • pentru mătreață și infecții ale scalpului: se masează scalpul cu un ulei vegetal în care se pun câteva picături de neem; se lasă să acționeze timp de o oră după care se spală părul
  • pentru pielea afectată de acnee: se aplică sub formă de mască alături de argilă și alte extracte specifice sau ca ingredient într-un ser ori cremă de noapte
  • ca ingredient în creme emulsionate, uleiuri de corp sau balsamuri
  • ca ingredient pentru formularea unguentelor cu aplicație locală
  • ca repelent de insecte: câteva picături într-o porție de cremă amestecată în palmă înainte de aplicare; adăugat în procent de cca. 10% într-un ulei vegetal (susan, caise, migdale, cocos) sau inclus ca ingredient într-o loțiune
  • pentru păduchi se prepară o mască de păr sub formă de cremă emulsionată sau cremă anhidră, în care se adaugă 5-7% ulei de neem (în emulsie se include la faza grasă); se aplică pe păr și scalp și se lasă să acționeze 20-30 de minute după care se spală cu șampon
  • pentru animalele de casă afectate de purici, căpușe sau paraziți: inclus în formula unui șampon în procent de 5-10% sau câteva picături în doza de șampon utilizat de regulă; nu este toxic chiar dacă animalul își linge blana sau pielea
  • ca pesticid: se amestecă 50 ml de săpun neutru cu 100 ml ulei de neem și se completează cu apă caldă până la 1 litru; soluția se pulverizează pe frunzele și trunchiul plantelor, și pe sol, o data pe săptămână; soluția previne dezvoltarea larvelor, respinge afidele, acarienii și diverși gândaci dar nu afectează fluturii, buburuzele sau albinele
  • ca spray împotriva acarienilor: se amestecă 7 ml de ulei de neem cu 50 ml de alcool, amestecul se combină cu 43 ml de apă și se pune într-un flacon cu pulverizator; pentru un miros mai plăcut se pot include 1-2 ml de ulei esențial de lavandă, geraniu sau palmarosa; înainte de folosire se agită flaconul


Sinergii speciale

  • combinat cu ulei esențial de palmarosa, dafin sau oregano pentru infecții micotice
  • combinat cu ulei esențial de geraniu și eucalipt citronat sau lemongrass ca repelent de insecte, țânțari
  • alături de ulei de tamanu și chimen negru în preparate pentru diverse probleme de piele
  • cu ulei esențial de tea tree sau fragonia pentru infecții bacteriene
  • aplicații locale pe coșuri, combinat cu ulei esențial de tea tree
  • combinat cu ulei de cocos și ulei esențial de oregano sau rozmarin pentru aplicații pe scalp


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare: uz extern

 
Documente

Rețete asociate

Cremă reparatoare

Un balsam formulat cu ingrediente reparatoare, regeneratoare, purifiante de tratare a problemelor de piele, atenuarea...

Soluție contra făinării

Soluția pe bază de bicarbonat de sodiu și ulei de neem este un tratament eficace în prevenirea și tratarea făinării.

Insecticid eco cu ulei de Neem

Previne dezvoltarea larvelor, respinge afidele, acarienii și diverși gândaci. Se poate folosi atât preventiv cât și...

Ulei aromaterapeutic pentru micoze de piele

Un preparat aromaterapeutic bazat pe uleiuri esențiale și vegetale cunoscute pentru efectul antifungic și...

Mască purifiantă pentru ten acneic

O mască pe bază de argilă, ulei de neem, apă de rozmarin și ulei esențial de tea tree, potrivită pentru ten mixt/gras...

Recenzii / Q&A

Nota medie

4.9
40 Recenzii
excelent 37
foarte bun 3
bun 0
mediu 0
slab 0

  • Recenzii (40)
  • Întrebări și răspunsuri (0)
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
(@COMMENT_GRADE@)
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_TITLE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_IMAGES@
@COMMENT_VIDEOS@
Este util? @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENTS_NB@ Comentează

@COMMENT_TITLE@

@CUSTOMER_NAME@ @AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

Răspunsuri @ANSWERS_NB@ Liked @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ Disliked @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Comentarii @COMMENTS_NB@
Răspunde Adaugă un comentariu
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@ Răspunde
@TOTAL_USEFULNESS@
@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
Add a comment @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Răspunde

@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Răspunde

Menu

Settings