New

Betaină

New product

Ingredient activ natural umectant, utilizat în aplicații pentru îngrijirea pielii și a părului. Ajută la îmbunătățirea performanței și experienței de utilizare, oferă hidratare, protecție, precum și o serie de beneficii senzoriale.

More details

7,02 leicu tva

  • 25 gr

- +

 
Fișa produsului

Betaină - descriere, recomandări

Betaina este un ingredient activ natural ce acționează ca umectant / hidratant și protector. Folosit în aplicații cosmetice pentru piele, păr și machiaj, ajută la îmbunătățirea performanței și experienței de utilizare, oferă hidratare, protecție, precum și o serie de beneficii senzoriale.

Funcționează ca un osmolit organic, atrage apa, dar nu o imobilizează.
Proprietățile sale de neutralizare și tampon (buffer) față de compușii acizi face ca betaina să se comporte ca un compus cationic în condiții acide, iar la un pH cuprins între 5-7 rămânând neutră.

Ingrediente: Betaine

Se prezintă sub formă de pulbere albă, solubilă în apă, etanol și glicerină.


Proprietăți

  • betaină anhidră de înaltă puritate, cu greutate moleculară mică
  • umectant / hidratant (componentă NMF)
  • reduce TEWL
  • proprietăți de legare a apei în piele
  • nu are efect lipicios rezidual
  • menține echilibrul umidității pielii
  • oferă o senzație de piele mai netedă și mai fină, catifelată
  • întărește bariera naturală a pielii
  • anti-iritant
  • oferă proprietăți antistatice și de condiționare în îngrijirea părului
  • crește capacitatea de retenție a apei a fibrelor de păr
  • îmbunătățește strălucirea părului și senzația de păr mai moale
  • întărește fibra capilară
  • face spumă mai densă, omogenă și mai bogată în formulări cu agenți tensioactivi
  • îmbunătățește capacitatea de legare a apei a emulsiilor
  • blândă cu pielea sensibilă


Aplicații, utilizare

  • ca ingredient pentru formulări cosmetice de îngrijire a pielii și părului
  • dozaj indicativ 1-5%; dozaj 1-4% în emulsii O/W și 1-1,5% în emulsii W/O
  • foarte hidrofil, ușor solubil în apă; solubil în etanol, glicerină
  • ușor de folosit
  • în preparate cosmetice, betaina formează o soluție incoloră și poate fi utilizată la rece sau cald, dar de recomandat este să fie adăugată la sfârșitul procesului de preparare
  • datorită proprietăților sale de legare a apei și a încărcăturii sale ionice, interacționează cu agenții tensioactivi prezenți în preparate
  • se comportă ca un compus cationic în condiții acide, dar este neutru la pH-ul cuprins între 5-7
  • are proprietăți de neutralizare și buffer (tampon) față de compușii acizi
  • adăugând betaină la soluțiile ce conțin surfactanți, aceasta poate îmbunătăți volumul și stabilitatea spumei și poate reduce iritațiile; la adăugarea de 5% betaină în soluție apoasă cu surfactanți, s-a observat că spuma devine mai densă și omogenă
  • Betaina poate înlocui parțial sau total glicerina în anumite formule, fără a pierde din eficacitatea hidratantă, adăugând totodată beneficii. Concentrațiile mari de betaină nu au un efect iritant, iar utilizată la niveluri ridicate în emulsiile ulei în apă nu produce un efect destabilizator, în timp ce creșterea densității nu duce la scăderea capacității de distribuire.
  • aplicații în îngrijirea pielii: produse de curățare, soluții micelare, emulsii, seruri, creme, loțiuni pentru corp, spume de bărbierit, aftershave, loțiuni și geluri pentru conturul ochilor, produse de igienă pentru mâini, geluri de duș, scruburi, șervețele umede
  • aplicații în îngrijirea părului, atât formulări leave-on cât și rinse-off: șampoane, măști, balsamuri, soluții și geluri de styling, tratamente capilare, creme și geluri spumante


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de razele solare, în recipient închis etanș fiind sensibil la umezeală

Date de siguranță, precauții în utilizare: a nu se ingera, a nu se inhala, uz cosmetic

 
Data sheet
Proprietăți protector
Utilizare ten uscat

Review-uri

Sumar

0

(0 Review-uri)

Sortare dupa notă

  • 5
    (0)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Scrieți un review

Scrieți un review

Betaină

Betaină

Ingredient activ natural umectant, utilizat în aplicații pentru îngrijirea pielii și a părului. Ajută la îmbunătățirea performanței și experienței de utilizare, oferă hidratare, protecție, precum și o serie de beneficii senzoriale.

Prin trimiterea acestei recenzii, sunteți de acord ca aceasta să fie publicată.

Menu

Sus