Ulei esențial de Balsam Peru

New product

Renumit pentru parfumul său încântător cu note balsamice, caramelate și florale delicate, aduce o notă distinctă, elegantă și bogată compozițiilor cosmetice și parfumurilor.

More details

17,97 lei

  • 10 ml

- +

 
Fişă produs

Ulei esențial de Balsam Peru - descriere, recomandări

Renumit pentru parfumul său încântător cu note balsamice, caramelate și florale delicate, aduce o notă distinctă, elegantă și bogată compozițiilor cosmetice și parfumurilor.

Rășina de Balsam Peru este o sevă aromatică vâscoasă de culoare galben deschis până la galben-portocaliu, obținută prin producerea de leziuni asupra scoarței copacului sau prin îndepărtarea acesteia în mod complet, iar arborele pentru a se proteja și a-și vindeca rănile excretă acest lichid uleios. Lichidul este colectat manual utilizând materiale textile ce se înfășoară în jurul trunchiului arborilor, care apoi sunt fierte și presate pentru a extrage rășina. Din acest balsam se obține apoi prin distilare uleiul esențial de Balsam de Peru. Arborele este rezistent la atacurile insectelor datorită acestui ulei și are un miros caracteristic.

Uleiul esențial de Balsam de Peru se obține printr-un proces de distilare a sevei ce provine dintr-un arbore numit Myroxylon balsamum var. pereirae, fam. Fabaceae și își are originea in America Centrală, mai precis în San Salvador. Prima mențiune a acestui extract datează din secolul XVII și se regăsește în Farmacopeea Germana.

Proprietăți organoleptice: lichid fluid de culoare gălbuie, miros caracteristic

Ingrediente: Myroxylon balsamum pereirae balsam oil

Compoziție: în compoziția acestuia se găsesc substanțe precum benzil-cinamatul și benzoatul de benzil – răspunzătoare pentru aroma dulce, balsamică și florală, acidul cinamic – un antioxidant și antimocrobian puternic, acidul benzoic – o substanță cu efect antibacterian ce ajută la reducerea simptomelor cauzate de eczeme, vanilina – oferă un miros specific de vanilie, ciocolată și caramel,  farnesolul – efect antiperspirant, nerolidolul și aldehide.


Proprietăți

  • antibacterian, antifungic
  • antiinflamator, antiseptic
  • promovează dezvoltarea celulară sănătoasă 
  • favorizează cicatrizarea cutanată
  • fixativ eficient, stabilizează mirosul parfumurilor
  • datorită mirosului dulce, cald, cu note de vanilate delicioase, se asociază bine cu note florale, balsamice și lemnoase


Recomandări, aplicații

  • ca esență parfumantă cu note de bază și esență cu rol fixator în parfumuri
  • prepararea parfumurilor lichide și solide
  • parfumarea cremelor, uleiurilor sau unturilor de corp
  • parfumarea compozițiilor cosmetice preparate prin emulsificare
  • se potrivește atât pentru formularea parfumurilor feminine cât și a celor bărbătești
  • în lumânări parfumate
  • diverse aplicații aromaterapeutice și cosmetice
  • a nu se depăși dozajul de 0,4% în compozițiile cosmetice și de parfumerie care vin în contact cu pielea


Mod de păstrare:
la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranţă a uleiurilor esenţiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se depăși dozajul indicat
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern
 
Documentație

Rețete asociate

Deodorant ”Sage & Peru”

Formulat cu ingrediente active specifice, este un deodorant foarte eficient, cu textură plăcută și miros agreabil....

Ulei de barbă

Un ser cu textură excepțională, miros subtil elegant. Conceput special pentru îgrijirea bărbii, este emolient,...

Opinii

Sumar

5

(1 Opinii)

Filtrează opiniile după evaluare

  • 5
    (1)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Scrieți o opinie despre produs

Evaluare 
2019-09-18

Am nevoie de o lămurire

Cite picături înseamnă 0,4%? La 10 ml de ulei vegetal cîte picături de ulei esențial adaug? Mulțumesc

Scrieți o opinie

Ulei esențial de Balsam Peru

Apăsând butonul "Trimite", sunteți de acord ca această opinie să fie făcută publică.

Menu

Settings