Ulei de Karanja

New product

Este un ulei bogat în substanțe active, versatil, deosebit de apreciat pentru proprietățile sale protectoare UV, antioxidante, anti-aging și regeneratoare.

More details

19,52 leicu tva

  • 50 ml

- +

 
Fișa produsului

Ulei de Karanja - descriere, recomandări

Este un ulei bogat în substanțe active, versatil, deosebit de apreciat pentru proprietățile sale protectoare UV, antioxidante, anti-aging și regeneratoare.

Uleiul de karanja este presat din sâmburii arborelui Pongamia, înrudit cu arborele de Neem, și este utilizat în medicina ayurvedică având proprietăți comune cu uleiul de neem, însă utilizarea este facilă datorită mirosului mult mai agreabil.

Cunoscut pentru abilitatea de a absorbi o parte din radiațiile UV, uleiul de karanja este o alegere bună pentru prepararea cremelor de protecție solară, a cremelor și serurilor pentru regenerarea tenului matur, îmbătrânit, a cremelor și balsamurilor pentru îngrijirea pielii afectate de exzeme, psoriazis, ulcerații și răni minore.
Pentru îngrijirea părului, uleiul de karanja este indicat în compoziții de protecție solară și de protejare a culorii părului, dar și în caz de mătreață, scalp cu probleme.

Metoda de obținere: prin presarea la rece din sâmburi

Proprietăți organoleptice: lichid uleios de culoare galben-maroniu, miros specific de oleaginoase
Are o textură bogată, destul de grasă; este un ulei stabil oxidativ.

Ingrediente (INCI): Pongamia glabra seed oil


Proprietățile uleiului de karanja

  • absoarbe o parte din radiațiile UV
  • fotoprotector, antiradicalar
  • antioxidant
  • regenerator cutanat
  • antimicrobian
  • ușor astringent
  • emolient
  • anti-aging
  • anti-mătreață


Recomandări, aplicații

  • creme și uleiuri de plajă
  • creme de față și de corp cu protecție solară
  • preparate cosmetice ”after-sun”
  • creme și seruri pentru ten matur
  • creme anti-aging
  • BB cream, CC cream, fond de ten
  • tratamente preventive antiîmbătrânire
  • creme, balsamuri și emulsii pentru pielea deteriorată
  • eczeme, psoriazis, ulcerații, răni minore
  • măști și balsamuri capilare pentru scalp problematic
  • măști și tratamente anti-mătreață
  • creme, balsamuri și seruri pentru păr vopsit
  • balsamuri și măști de păr, pentru luciu și hrănire


Cum se folosește uleiul de karanja

  • se recomandă combinarea cu alte uleiuri sau ca ingredient pentru prepararea compozițiilor cosmetice
  • nu este indicată utilizarea pe piele ca atare, se folosește în dozaj de până la 20% în compozițiile aplicate pe corp, și până la 80% în cele aplicate pe față, păr sau pe suprafețe mai mici de piele
  • amplifică factorul de protecție solară a compozițiilor ce conțin filtre minerale, astfel, pentru prepararea cremelor solare se va combina cu essesol sau oxid de zinc/dioxid de titan
  • este un ulei foarte bogat în substanțe active, este contraindicată aplicarea la copiii mai mici de 3 ani


Mod de păstrare
: este un ulei oxidativ stabil, se depozitează la loc uscat și răcoros

Date de siguranță, precauții în utilizare: a se efectua un test de toleranță pe pliul cotului cu 48 de ore înainte de folosire, a se evita contactul cu ochii, a nu se ingera, a nu se folosi pentru copiii mai mici de 3 ani


Avertisment
: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

 
Data sheet
Proprietăți regenerator; antioxidant; anti-aging
Recomandări psoriazis; eczeme; mătreață
Utilizare ten matur; protecție solară; păr
Păr vopsit

Rețete asociate

Ser protector pentru păr

Un ser pe bază de cu ulei de karanja, foarte apreciat în aplicații de protecție solară, potrivit pentru protecția...

Cremă de plajă Karanja

O formulă ce conține fltre minerale cu rol de ecran solar, este bogată în antioxidanți și substanțe ce protejează...

Cremă de zi cu protecţie solară, ten uscat/normal

O cremă cu textură ușoară, nu încarcă tenul, îl acoperă cu un fin strat mătăsos. Conține filtru mineral și substanțe...

Loţiune de plajă cu protecţie solară, Family

O cremă ușoară cu textură lejeră, non-grasă, formulată cu ulei de morcovi sau karanja, concentrat de carotene, agenți...

Ulei de plajă cu 5 uleiuri protectoare

Un mix uleios cu acțiune antioxidantă forte, alcătuit din 5 uleiuri vegetale cunoscute pentru protecția pielii de...

Review-uri

Sumar

0

(0 Review-uri)

Sortare dupa notă

  • 5
    (0)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Scrieți un review

Scrieți un review

Ulei de Karanja

Ulei de Karanja

Este un ulei bogat în substanțe active, versatil, deosebit de apreciat pentru proprietățile sale protectoare UV, antioxidante, anti-aging și regeneratoare.

Prin trimiterea acestei recenzii, sunteți de acord ca aceasta să fie publicată.

Menu

Sus