Ulei esențial de Wintergreen

New product

Cunoscut ca antiinflamator și antalgic puternic, este utilizat cu succes în caz de dureri articulare, nevralgice și musculare, reumatism, cefalee, crampe și congestii, artrită, tendinită. Este un ulei esențial apreciat și în medicina sportivă.

More details

11,66 lei

  • 10 ml

- +

 
Fişă produs

Ulei esențial de Wintergreen - descriere, recomandări

Cunoscut ca antiinflamator și antalgic potent, este utilizat în aplicații topice în caz de dureri articulare, nevralgice și musculare, reumatism, cefalee, crampe musculare, tendinite dar și ca adjuvant în simptome asociate răcelii. Acțiunea sa este similară cu cea a aspirinei.

Este un ulei esențial apreciat și în medicina sportivă, fiind utilizat pentru prepararea de balsamuri speciale, atât înainte de efort pentru pregatirea mușchilor, cât și după activitate pentru eliminarea durerilor, contracturilor și pentru detensionare.

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă a frunzelor proaspete

Calitate: ulei esențial pur și natural
Aspect: lichid clar gălbui ușor rozaliu
Compuși principali: salicilat de metil

Descriere olfactivă: miros revigorant, dulceag, mentolat și ușor camforos, a plante medicinale

Ingrediente (INCI): Gaultheria procumbens leaf oil


Proprietăți și recomandări

  • antalgic puternic, calmează durerile musculare și articulare
  • alină durerile nevralgice, durerile de cap, durerile de spate
  • antireumatismal, alină durerile osteo-articulare
  • antiinflamator, util în caz de artrită, inflamații ale articulațiilor și tendoanelor
  • ameliorează durerile și crampele după efort fizic
  • antispastic, favorizează detensionarea musculaturii


Cum se folosește uleiul de wintergreen

  • este un produs ce nu se aplică pur pe piele, se folosește doar diluat în ulei vegetal sau inclus în preparate cosmetice
  • dozaj uzual recomandat pentru compoziții aplicate pe piele 0,2-2%
  • diluat în ulei vegetal, până la 70 de picături de ulei esențial de wintergreen pentru 100 ml ulei vegetal
  • ca ingredient pentru prepararea de creme, balsamuri, alifii, mixuri uleioase, sare de baie


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale
  • a se folosi doar diluat corespunzător, și nu se recomandă aplicarea pe suprafețe mari ale corpului
  • a nu se folosi pe pielea rănită și pe mucoase
  • contraindicat pentru copiii mai mici de 6 ani
  • contraindicat în trim.I de sarcină; folosit cu moderație, local, pe termen scurt în trim. II și III
  • contraindicat pentru persoanele care se află sub tratament cu anticoagulante
  • contraindicat pentru persoanele alergice la aspirină
  • a se evita contactul cu ochii
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern
 
Documentație

Rețete asociate

Ulei de masaj pentru picioare obosite

Alcătuit din ingrediente cu proprietăți antiinflamatoare, antalgice, decongestionante. Favorizează detensionarea...

Opinii

Sumar

4.5

(2 Opinii)

Filtrează opiniile după evaluare

  • 5
    (1)
  • 4
    (1)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Scrieți o opinie despre produs

Evaluare 
2020-08-23

denumire

Denumire ciudata! Nu-i mai simplu ( si mai national) sa se promoveze limba romana - ulei de perisor? Multumesc!

Evaluare 
2017-12-08

Ulei volatl foarte bun

Este un ulei foarte bun, corespunde descrierii facute. Are o aroma proaspata, intensa. Am dat totusi 4 stelute nu pt calitate, ci pentru cantitate. In sticluta de 10 ml nu se gaseau mai mult de 9 ml. Am masurat cantitatea si intr-adevar nu m-am inselat. M-am gandit ca a curs prin colet in timpul transportului, dar am constatat ca si celelalte sticlute nu erau pline. Sper sa fii fost doar o eroare. Am mai comandat uleiuri volatile pe site si tot timpul sticlutele erau pline. Oricum, va felicit inca odata pt ca aduceti pe piata produse de calitate :)

Scrieți o opinie

Ulei esențial de Wintergreen

Apăsând butonul "Trimite", sunteți de acord ca această opinie să fie făcută publică.

Menu

Settings