Lactat de sodiu

Close

New product

Adăugat în săpunuri fabricate la rece, lactatul de sodiu îmbunătățește textura săpunului, care astfel devine mai compact, mai ușor de tăiat și cu un aspect mai frumos. Ca ingredient cosmetic, este un agent umectant și hidratant ce contribuie la fortificarea barierei naturale și îmbunătățirea elasticității pielii.

More details

7,98 lei

- +

Brand: MAYAM

 
Fişă produs

Lactat de sodiu - descriere, recomandări

Este obținut prin fermentație din surse vegetale și este folosit atât ca aditiv alimentar cât și ca ingredient cosmetic. Lactatul de sodiu nu are legătură cu laptele, este sarea de sodiu a acidului lactic obținut din porumb, cartofi, sfeclă de zahăr, tapioca și alte plante cu un conținut ridicat de glucide.

Ingrediente (INCI): Sodium lactate
Soluție cu o concentrație de 60%, valoare pH în diluție de 20%: 6,5-7,5
Densitate: cca.1,3 (100 ml = 130 gr)

Notă: produsul este ambalat la gramaj, astfel, umple doar trei sferturi din flacon

Proprietăți, aplicații

  • ca ingredient adăugat în săpunuri fabricate la rece, lactatul de sodiu îmbunătățește textura săpunului, care se întărește într-un timp mai scurt, devine mai compact, mai ușor de îndepărtat din matriță și mai ușor de tăiat
  • ca ingredient adăugat în cosmetice, lactatul de sodiu este un agent umectant și hidratant ce contribuie la restaurarea barierei pielii scăzând pierderile de apă trans epidermale și sporește elasticitatea pielii
  • lactatul de sodiu este mai puțin lipicios în comparație cu glicerina
  • este un ingredient acceptat în cosmeticele bio certificate

Utilizare, dozaj:

  • dozaj general: 0,5-4% inclus în cosmetice care conțin și apă
  • dozaj indicativ 0,5-2% în creme care conțin și apă, tonere, loțiuni, emulsii și alte preparate care rămân pe piele
  • 1-4% în cleansere, șampoane, geluri de duș și alte preparate care se clătesc de pe piele
  • lactatul de sodiu se poate include în formule la cald sau la rece, în emulsii poate fi adăugat fie la faza apoasă, fie la faza finală
  • dozaj până la 3% din greutatea totală a uleiurilor, pentru săpunuri solide, adăugat în apa cu sodă răcită


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros

Date de siguranță, precauții în utilizare: a nu se aplica pur pe piele; a nu se păstra la îndemâna copiilor; uz cosmetic

 
Caracteristici sumar
Proprietăți hidratant
Aplicații săpunuri
Aplicații păr toate tipurile
Aplicații ten mixt
Aplicații ten uscat
Aplicații piele toate tipurile
 
Documente

Rețete asociate

Sunset Brazil Body Butter

Unt de corp cu ingrediente din pădurea amazoniană, este nutritiv, hidratant și emolient. Furnizează pielii vitamine...

Morning Brazil Body Butter

Unt de corp inspirat din diminețile petrecute în natură, hrănitor dar lejer, emolient dar nu gras, cu un parfum fresh...

Nourishing Rainforest Body Butter

Unt de corp dedicat pentru hrănirea și îngrijirea pielii, emolient, regenerator, hidratant. Nu lasă strat gras...

Soothing Rainforest Body Butter

Unt de corp pe bază de lipide din pădurea amazoniană, cu beneficii emoliente, nutritive, de liniștire a pielii și...

Acai silky cream

Cremă hidratantă de zi ce combate semnele de îmbătrânire, menține nivelul optim de hidratatre, ajută la restabilirea...

Ser Vitamina C, E + Ferulic

O replică a renumitului ser ”CE Ferulic” ce lucrează pentru diminuarea aspectului liniilor fine și a ridurilor,...

Booster Anti-aging global

Un ser concentrat în substanțe active ce are în vizor diminuarea semnelor de îmbătrânire a pileii, protecția...

Tonic capilar revitalizant anti-cădere

Formulat pe bază de cafeină și extract de maca, ingrediente recunoscute pentru proprietățile de tonifiere și...

Sumar

(0 Review-uri)

0

  • 5 stele
    (0)
  • 4 stele
    (0)
  • 3 stele
    (0)
  • 2 stele
    (0)
  • 1 stea
    (0)

Scrie un Review

Lăsați un review

Lactat de sodiu

Lactat de sodiu

Adăugat în săpunuri fabricate la rece, lactatul de sodiu îmbunătățește textura săpunului, care astfel devine mai compact, mai ușor de tăiat și cu un aspect mai frumos. Ca ingredient cosmetic, este un agent umectant și hidratant ce contribuie la fortificarea barierei naturale și îmbunătățirea elasticității pielii.

Apăsând butonul "Trimite", sunteți de acord ca acest review să fie făcut public.

Menu

Settings