Pudră de Lotus sacru

New product

Pudra de lotus sacru este cunoscută pentru proprietățile de regenerare, tonifiere și astringente, este utilizată pentru îngrijirea pielii, pentru a obține un ten neted, mai uniform, fin și radiant. 

More details

9,70 leicu tva

  • 100 gr

- +

 
Fișa produsului

Pudră de Lotus - descriere, recomandări

Pudra de lotus sacru, obținută din semințele florii, cunoscută pentru proprietățile de regenerare, tonifiere și astringente, este utilizată pentru îngrijirea pielii, pentru a obține un ten neted, cât mai uniform, fin și radiant. Este potrivită pentru toate tipurile de ten.

Pudra obținută din semințe, în comparație cu cea din petale, este mai bogată în substanțe precum: alcaloizi, compuși fenolici, compuși de zinc sau flavonoide.

Proveniență: India

Ingrediente (INCI): nelumbo nucifera seed powder


Proprietăți:

  • tonifiant, astringent
  • regenerator
  • anti-aging, antioxidant
  • sporește strălucirea naturală a tenului
  • ajută la netezirea pielii
  • îmbunătățește aspectul tenului


Aplicații, recomandări:

  • este potrivit pentru toate tipurile de ten
  • ten uscat, tern, deshidratat sau matur
  • ten cu imperfecțiuni, pete
  • este de ajutor pentru pielea deteriorată
  • în ayurveda este indicat în caz de surmenaj, anxietate, stări de neliniște


Cum se folosește în cosmetică:

  • sub formă de mască penru ten, se amestecă cu apă caldă sau apă florală și alte pudre/argile, în dozaj de până la 10%, pentru formarea unei paste care se lasă să acționeze pe ten cca. 10 minute, apoi se clătește
  • preparat ca macerat apos de 10% timp de 24 ore; se poate folosi ca atare pe ten sub formă de loțiune sau se poate include în faza apoasă a unei emulsii/creme, în cleanser sau toner (maceratul trebuie folosit imediat sau trebuie conservat și păstrat la frigider)
  • preparat ca macerat uleios de 10% timp de 24-48 de ore, care se poate folosi ca atare sub forma unui ser facial, ulei de corp, ca ingredient în faza uleioasă a unei emulsii sau ca ulei de masaj ayurvedic
  • inclusă ca atare, în dozaj de până la 10%, alături de alte ingrediente specifice, într-o formulă de gomaj pentru ten sau corp
  • 1-2 linguri de pudră de lotus în cadă, eventual amestecat în prealabil cu câteva picături de ulei esențial, pentru o baie luxuriantă și detensionantă


Câteva combinații recomandate:

  • cu pudră de iris și mimoză, pentru o mască de înfrumusețare și regenerare
  • cu argilă albă și apă de tei, pentru o mască pentru ten uscat
  • cu spirulină și argilă roșie, pentru o mască anti-aging
  • cu argilă verde, apă de rozmarin și ulei esențial de fragonia, pentru ten cu imperfecțiuni
  • macerat în ulei de crin alb, pentru un ten luminos
  • cu extract de ceai verde, acizi de fructe și pudră de acerola pentru o mască de întinerire


Păstrare: în loc răcoros, ferit de umezeală și lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • produs pulverulent, a nu se folosi în apropierea unei surse de ventilație
  • fiind un produs concentrat în substanțe active, poate crea senzație neplăcută pe piele și este indicată utilizarea în combinație cu alte ingrediente
  • în general, se recomandă a se efectua un test de toleranță în pliul cotului, cu 48 de ore înainte de utilizare
  • a se evita contactul cu ochii, a nu se inhala
  • a nu se păstra la îndemâna copiilor


Avertisment
: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

 
Data sheet
Proprietăți anti-aging; tonic general; regenerator; astringent
Recomandări riduri
Utilizare ten mixt; ten matur; ten gras; piele flască; păr; ten tern

Scrieţi un review

Pudră de Lotus sacru

Pudra de lotus sacru este cunoscută pentru proprietățile de regenerare, tonifiere și astringente, este utilizată pentru îngrijirea pielii, pentru a obține un ten neted, mai uniform, fin și radiant. 

Scrieţi un review

 
Review-uri(4)
2019-02-13

Lotus

Puteti sa imi spuneti va rog maceratul uleios cum se face? La rece sau la cald. Multumesc

2017-10-04

Excelenta

Are efect instant asupra tenului. Este intr-adevar astringenta si purificatoare, are actiune vizibila de la prima intrebuintare.

2017-03-05

minunat

acesta pudra o folosesc in combinatie cu argila rosie,acizi AHA,vitaina A si E.O masca faciala care face minuni folosita saptamanal.

2016-09-08

face tenul fin

această pudră; de asemenea după un timp prinde un miros ușor dulceag de migdală; intră repede în piele, face tenul frumos. și plăcut la atingere. O recomand.

Sus