Pudră de Jujube

New product

Pudra de Jujube (Sidr), este bogată în substanțe astringente și purifiante, ameliorează diferite probleme cutanate, protejează culoarea părului vopsit. Este folosită pentru igiena și îngrijirea părului, calmarea mâncărimilor scalpului și pielii, combaterea mătreții și căderii părului. 

More details

10,71 leicu tva

  • 100 gr

- +

 
Fișa produsului

Pudră de Jujube - descriere, recomandări

Pudra de Jujube (Sidr), este bogată în vitamina C, substanțe astringente și purifiante, ameliorează diferite probleme cutanate, protejează culoarea părului vopsit. Este folosită pentru igiena și îngrijirea părului, calmarea mâncărimilor scalpului și pielii, combaterea mătreții și căderii părului. 

Proveniență: India

Ingrediente (INCI): zizyphus jujuba leaf powder


Proprietăți:

  • este bogată în substanțe astringente și purifiante
  • conține saponoside, mucilagii și flavonoide
  • conține vitamina C
  • curăță părul și scalpul în mod natural
  • înfrumusețează podoaba capilară
  • combate mătreața și căderea părului
  • protejează culoarea părului vopsit cu anumiți coloranți vegetali
  • calmează mâncărimile pielii și scalpului
  • ameliorează diferite probleme al pielii: eczeme, psoriazis, acnee


Aplicații, recomandări:

  • este potrivit și aduce beneficii pentru orice tip de păr
  • mătreață, căderea părului, probleme ale scalpului
  • mâncărimi ale pielii și scalpului
  • ten gras, acneic, cu pori dilatați sau cu imperfecțiuni
  • piele afectată de eczeme, psoriazis, urticarie


Cum se folosește în cosmetică:

  • sub formă de mască pentru păr, se amestecă cu apă caldă în cantitate potrivită pentru a forma o pastă moale ce se aplică pe păr și scalp, se masează puțin, se lasă să acționeze cca. 20 minute după care se clătește cu apă călduță din abundență
  • sub formă de mască penru ten, se amestecă cu apă caldă sau apă florală pentru formarea unei paste care se lasă să acționeze pe ten cca. 10 minute, apoi se clătește
  • o jumătate de linguriță amestecată în porția de șampon pentru o spălare a părului
  • ca ingredient în formule de șampon uscat
  • amestecat cu alte pudre și ingrediente specifice, preparat cu apă caldă și folosit ca șampon tip pastă (instant)
  • preparat ca macerat apos de 10% timp de 24 ore; se poate folosi ca atare pe ten/scalp sub formă de loțiune sau se poate include în faza apoasă a unei emulsii/creme, în cleanser sau șampon (maceratul trebuie folosit imediat sau trebuie conservat și păstrat la frigider)
  • preparat ca macerat uleios de 10% timp de 24-48 de ore, care se poate folosi ca atare ori amestecat cu alte uleiuri/active liposolubile sub forma unui ser capilar sau ca ingredient în faza uleioasă a unei emulsii


Combinații recomandate:

  • cu pudră de Maca și pudră de Urzică, sub formă de mască împotriva căderii părului
  • combinat cu Shikakai și Tulsi pentru igiena părului
  • combinat cu Amla și Ghassoul sub formă de mască de păr pentru înfrumusețare
  • împreună cu extract CO2 de Gălbenele și Bisabolol pentru piele atopică
  • cu apă de mentă pentru mâncărimi ale scalpului
  • cu apă de rozmarin pentru scalp/păr care se îngrașă repede
  • cu apă de lavandă pentru mâncărimi ale pielii
  • cu ulei de neem pentru scalp cu probleme
  • cu ulei de dafin în cadrul unui macerat uleios pentru un ser de păr antimătreață


Păstrare: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • produs pulverulent, a nu se folosi în apropierea unei surse de ventilație
  • în general, se recomandă a se efectua un test de toleranță în pliul cotului, cu 48 de ore înainte de utilizare, fiind un produs concentrat în substanțe active
  • a se evita contactul cu ochii, a nu se inhala
  • a nu se păstra la îndemâna copiilor


Avertisment
: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

 
Data sheet
Proprietăți astringent; purifiant; calmant cutanat
Recomandări psoriazis; mătreață; eczeme; acnee
Utilizare ten problematic; ten gras; păr
Păr vopsit

Scrieţi un review

Pudră de Jujube

Pudra de Jujube (Sidr), este bogată în substanțe astringente și purifiante, ameliorează diferite probleme cutanate, protejează culoarea părului vopsit. Este folosită pentru igiena și îngrijirea părului, calmarea mâncărimilor scalpului și pielii, combaterea mătreții și căderii părului. 

Scrieţi un review

 
Review-uri(1)
2019-02-07

Kisgyermek

A kérdésem az lenne, hogy használható-e 3 éves kisgyereknél, ha igen, akkor neem olajjal vegyithetem-e? Milyen arányban? (ekcémás a bőre)

Rețete asociate

Mască ”clean & rejuvenate” cu Jujube și vit.C

Masca este potrivită pentru tenul nomal până la gras, cu imperfecțiuni sau pori dilatați. Curăță pielea, eliberează...

Sus