Pudră de Tulsi

New product

Pudra de frunze de Tulsi (busuioc sacru) cunoscută pentru acțiunea purifiantă și antiinflamatoare, ajută la combaterea mătreții, curăță scalpul și pielea. Este utilă îndeosebi tenului mixt, gras sau problematic, pentru scalp iritat și afecțiuni cutanate.

More details

8,90 leicu tva

  • 100 gr

- +

 
Fișa produsului

Pudră de Tulsi - descriere, recomandări

Tulsi (busuioc sacru, busuioc indian) este o plantă recunoscută pentru virtuțile sale terapeutice, utilizată din timpuri străvechi în medicina ayurvedică. Este bogată în vitamine, flavonoide, antocianide și acizi fenolici.

În cosmetică este apreciată pentru proprietățile antiseptice, detoxifiante, antioxidante, antiinflamatorii și purifiante, găsindu-și locul în aplicații și tratamente pentru un spectru larg de afecțiuni și probleme cutanate sau capilare.

Proveniență: India

Ingrediente (INCI): ocimum sanctum leaf powder


Proprietăți:

  • antibacterian, purifiant, detoxifiant
  • antimătreață
  • antiinflamator, antioxidant
  • tonifiant și revitalizant
  • calmant în caz de mâncărimi și iritații


Aplicații, recomandări:

  • păr gras, scalp iritat, mătreață
  • erupții cutanate, eczeme, mâncărimi
  • urticarie, ciupituri de insecte
  • ten mixt sau gras, ten încărcat, acnee
  • ten matur, lipsit de tonus și vitalitate
  • ten cu imperfecțiuni, problematic
  • igiena părului
  • menținerea igienei dentare


Cum se folosește în cosmetică:

  • sub formă de mască penru ten, se amestecă cu apă caldă sau apă florală pentru formarea unei paste care se lasă să acționeze pe ten cca. 10 minute, apoi se clătește
  • sub formă de mască pentru păr, se amestecă cu apă caldă în cantitate potrivită pentru a forma o pastă moale ce se aplică pe păr și scalp, se masează puțin, se lasă să acționeze cca. 20 minute după care se clătește cu apă călduță din abundență
  • o jumătate de linguriță amestecată în porția de șampon pentru o spălare a părului
  • inclusă ca atare, alături de alte ingrediente specifice, într-o formulă de gomaj
  • împreună cu pasta de dinți, un vârf de cuțit peste porția pentru o spălare de dinți
  • preparat ca macerat apos de 10% timp de 24 ore sau ca infuzie de 15 minute; se poate folosi ca atare pe ten/scalp sub formă de loțiune sau se poate include în faza apoasă a unei emulsii/creme, în cleanser sau șampon (maceratul trebuie folosit imediat sau trebuie conservat și păstrat la frigider)
  • preparat ca macerat uleios de 10% timp de 24-48 de ore, care se poate folosi ca atare sub forma unui ser facial, ulei de corp/păr sau ca ingredient în faza uleioasă a unei emulsii


Combinații recomandate:

  • cu pudră de Amla amestecată 1/1, ca mască de păr pentru însănătoșire și înfrumusețare
  • cu Shikakai, amestecată 1 la 2, pentru a forma o pastă ce se poate folosi ca șampon
  • cu Ghassoul pentru aplicații de curățare a scalpului și revitalizare capilară
  • cu Brahmi pentru mătreață și căderea părului
  • cu apă de rozmarin pentru masă de ten mixt/gras
  • cu apă de mușețel pentru piele iritată, mâncărimi, ciupituri
  • cu apă de lavandă pentru piele deteriorată, eczeme
  • cu apă de trandafiri pentru ten matur, lipsit de tonus și vitalitate


Păstrare: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • produs pulverulent, a nu se folosi în apropierea unei surse de ventilație
  • poate fi iritant pentru pielea sensibilă
  • în general, se recomandă a se efectua un test de toleranță în pliul cotului, cu 48 de ore înainte de utilizare, fiind un produs concentrat în substanțe active
  • a se evita contactul cu ochii, a nu se inhala
  • a nu se păstra la îndemâna copiilor


Avertisment
: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

 
Data sheet
Proprietăți antibacterian; antioxidant; detoxifiant; tonic general
Recomandări acnee
Utilizare păr; ten gras; ten mixt; ten problematic

Scrieţi un review

Pudră de Tulsi

Pudra de frunze de Tulsi (busuioc sacru) cunoscută pentru acțiunea purifiantă și antiinflamatoare, ajută la combaterea mătreții, curăță scalpul și pielea. Este utilă îndeosebi tenului mixt, gras sau problematic, pentru scalp iritat și afecțiuni cutanate.

Scrieţi un review

 
Review-uri(2)
2019-06-11

Un produs extraordinar de eficient

Am pus aceasta pudra de tulsi in recipientul de sampon si le-am amestecat, si chiar de la prima utilizare am vazut efectele sale. Mancarimile de scalp si matreata chiar au disparut instant. Recomand cu toata inima!

2017-04-20

Un miros...imbatator

Folosit ca macerat apos pentru ten sau par este minunat! E freu sa rezisti mirosului ce il lasa pe piele, fara sa-ti faci si un ceai de baut!

Rețete asociate

Șampon uscat cu amla și busuioc sacru

Alcătuit din trei ingrediente, este un șampon pudră potrivit pentru orice culoare de păr și este o soluție rapidă...

Sus