Extract de Mușețel CO2

New product

Foarte concentrat și bogat în principii active precum bisabololul sau matricina, extractul de mușețel german este benefic pentru îngrijirea pielii deteriorate, afectate de eczeme, iritații sau răni, fiind un recunoscut agent cicatrizant, antiinflamator și antialergic.

More details

15,80 leicu tva

  • 5 ml

- +

 
Fișa produsului

Extract de Mușețel - descriere, recomandări

Foarte concentrat și bogat în principii active precum bisabololul sau matricina, extractul de mușețel german este folosit pentru îngrijirea pielii deteriorate, afectate de eczeme, iritații sau răni fiind un recunoscut agent cicatrizant, antiinflamator și antialergic.

Extractul este complet natural și corespunde cu prevederile normelor Europene pentru preparatele aromatice 1334/2008. 
Pentru a obține 1 kg de extract sunt necesare 19 - 26 kg de flori uscate.

Metoda de obținere: prin extracție CO₂
Despre extracția CO₂: este o metodă ecologică nepoluantă, curată, de înaltă tehnologie, agreată de organismele de certificare bio, ce permite obținerea unui randament superior presării la rece. Metoda garantează puritatea maximă a extractului, nealterarea și nedeteriorarea compușilor plantei. Dioxidul de carbon este inert, nu are miros, este non-toxic și este disponibil nelimitat.
Pe parcursul extracției CO₂ substanțele sensibile la temperaturi mai ridicate rămân intacte, iar compușii cu potențial oxidativ nu sunt afectați datorită excluderii oxigenului.
Un avantaj foarte important este durata de valabilitate mai mare a acestor uleiuri obținute prin extracție CO₂ în comparație cu cele obținute prin presare, macerare sau chiar distilare.

Proprietăți organoleptice: pastă (la temperatura camerei) și fluid (de la 40°C) de culoare verde închis - maroniu, miros specific, agreabil

Solubilitate: solubil în uleiuri și alcool, miscibil în emulsii, insolubil în apă

Compuși principali: 10 - 20 % ulei essențial cu 20 - 45 % bisabolol și 5 - 20 % oxizi de bisabolol, 1 - 3 % matricine (analizat ca și chamazulene), cis - și trans-en-yn-dicycloether, spathulenol, herniarine, ceruri și compuși non-volatili.

Important: uleiul esențial de mușețel german obținut prin distilare cu vapori de apă conține chamazulen, un compus ce-i conferă culoarea albastră specifică, dar care are un potențial mai scăzut ca agent antiinflamator. Matricina - precursorul chamazulenului - nu este descompusă prin extracția CO2 în chamazulen, prin urmare, extractul CO2 are un efect antiinflamator superior.

Ingrediente (INCI)Chamomilla Recutita flower extract


Proprietățile extractului de mușețel

  • antiinflamator potent
  • spasmolitic
  • carminativ
  • calmant și reparator cutanat
  • antialergic, anti-prurit
  • antimicrobian
  • cicatrizant


Recomandări, aplicații

  • îngrijirea pielii iritate, rănite, afectate de eczeme, mâncărimi
  • calmarea pielii după arsuri solare
  • facilitarea cicatrizării corecte și a vindecării rănilor
  • îngrijirea tenului acneic (cicatrici post-acneice)
  • piele crăpată, deteriorată, psoriazis
  • piele sensibilă, ten cu roșeață
  • calmarea pielii după înțepături de insecte


Mod de utilizare

  • extractul nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice
  • dozaj indicativ 0,1 - 0,3%, în aplicații topice se poate folosi un dozaj ceva mai mare
  • se utilizează ca ingredient pentru cosmetice dedicate îngrijirii tenului și corpului la adulți și copii
  • este solubil în uleiuri, substanțe grase și alcool, este miscibil în emulsii; nu este solubil în apă
  • în emulsii se adaugă în faza finală, la rece
  • se poate include în geluri compacte, diluat în prealabil în puțin ulei vegetal
  • se poate încorpora în baza de cremă din oferta noastră, preferabil diluat înainte într-o cantitate mică de ulei vegetal
  • notă: fiind sub formă solidă la temperatura camerei, înainte de utilizare, sticluța se va plasa pe baie de apă caldă pentru ca extractul să se fluidifice, este suficient să se încălzească la cca. 40°C

Se pot prepara:

  • mixuri și seruri uleioase prin simpla amestecare a extractului cu uleiuri vegetale și alte ingrediente liposolubile
  • creme, emulsii, creme-gel
  • alifii, balsamuri, unguente, creme anhidre, unturi de corp


Mod de păstrare
: închis etanș, la loc uscat, ferit de căldură și lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare: păstrați dozajul recomandat; a nu se lăsa la îndemâna copiilor; a nu se ingera; uz extern


Avertisment
: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

 
Data sheet
Proprietăți antialergic; reparator; cicatrizant; calmant cutanat; antiinflamator; antibacterian
Recomandări psoriazis; înțepături insecte; eczeme; cicatrici; arsuri solare; acnee
Utilizare piele sensibilă

Scrieţi un review

Extract de Mușețel CO2

Foarte concentrat și bogat în principii active precum bisabololul sau matricina, extractul de mușețel german este benefic pentru îngrijirea pielii deteriorate, afectate de eczeme, iritații sau răni, fiind un recunoscut agent cicatrizant, antiinflamator și antialergic.

Scrieţi un review

 
Review-uri(1)
2018-12-26

Buna ziua!

Am o prietena care si-a facut un tratament cu laser pt semnele postacneice; din pacate a esuat tratamentul , are mai multe semne si chiar niste gaurele pe ten.
Ce extract, ulei sau activ cosmetic imi puteti recomanda pt a atenua aceste semne si gaurele?

Rețete asociate

Ulei răcoritor, calmant, antiinflamator

Un ulei ”oil-free” cu textură uscată și cu un miros foarte plăcut, ce se poate folosi după epilare sau în caz de...

Help balm - alifie pentru mici leziuni

Un balsam formulat cu ingrediente emoliente, calmante, antiseptice și reparatorii.

Ser anticuperozic Tamanu & Mușețel

Un ser ușor de preparat dar cu o compoziție bogată în substanțe ce aduc beneficii pentru pielea afectată de cuperoză,...

Ulei pentru varice, Tamanu & Chiparos

Este un ulei complex, bogat în ingrediente cu acțiune antiinflamatoare, de tonifiere și de îmbunătățire a circulației...

Ulei calmant pentru înţepături de insecte

Formulat cu ulei de gălbenele și aloe, uleiuri esențiale de lavandă și mentă și extract de mușețel. Are efect...

Balsam aromaterapeutic pentru dureri de cap

Un balsam formulat cu uleiuri esențiale recunoscute pentru acțiunea lor antalgică, de reducere a durerii, a stării de...

Sus