Ulei esențial de Lavandă

Close

New product

Produs în România, este un ulei esențial foarte apreciat în aromaterapie și cosmetică, este utilizat prentru atenuarea problemelor cutanate și regenerarea pielii, pentru favorizarea somnului și calmarea sistemului nervos dar și pentru parfumul său unic.

More details

9,66 lei

- +

Brand: MAYAM

 
Fişă produs

Ulei esențial de Lavandă - descriere, recomandări

Din măruntele flori mov-albăstrui care ne încântă prin parfumul lor se extrage uleiul esențial poate cel mai răspândit și utilizat în întreaga lume. Calitățile sale aromatice au fost descoperite cu mult timp în urmă, și sunt și azi valorificate în domeniul terapeutic, cosmetic și în parfumerie.

Uleiul esențial de lavandă veritabilă este un produs de excepție, superior calitativ uleiurilor extrase din alte soiuri sau hibrizi de lavandă și are un conținut ridicat de principii active pe care le putem valorifica în felurite moduri.

Sinonime: lavanda fină, lavanda oficinală, lavandula vera, lavanda veritabilă

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă a vârfurilor înflorite

Calitate: ulei esențial 100% pur și natural

Proprietăți organoleptice: lichid clar ușor gălbui, vâscozitate redusă

Descriere olfactivă: miros caracteristic floral, aromatic, erbaceu, proaspăt

Ingrediente (INCI): lavandula angustifolia oil


Proprietățile uleiului de lavandă

  • regenerator celular și reparator cutanat
  • cicatrizant, ajută la refacerea pielii rănite, afectate de eczeme, urticarii, psoriazis, acnee
  • calmant cutanat, liniștește pielea rănită, înroșită, arsă de soare sau înțepată de insecte
  • antiseptic
  • antispasmodic, decontractant muscular, antalgic
  • sedativ și liniștitor, armonizant
  • echilibrant al sistemului nervos


Recomandări, aplicații

  • regerenarea pielii afectate de alergii și infecții
  • atenuarea cicatricilor în urma lezării pileii
  • calmarea pielii în caz de prurit, inflamații, urticarie, după epilare și bărbierit
  • regenerarea pielii după arsuri ușoare, arsuri solare, înțepături de insecte
  • alinarea tensiunii, depresiei, în stări de panică, isterie sau epuizare nervoasă
  • anxietate, iritabilitate, insomnie, palpitații
  • dureri cervicale, umeri înțepeniți, dureri de cap, migrene
  • spasme, crampe, dureri musculare și reumatice, diferite dureri asociate cu sportul
  • parfumarea cosmeticelor, crearea de parfumuri și produse de toaletare, în săpunuri, pentru parfumarea ambientului

Cum se folosește uleiul de lavandă

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie
  • poate fi inclus ca ingredient într-o serie de compoziții: creme anhidre, creme emulsificate, loțiuni și lapte de corp, unt de corp, balsamuri, măști, frecții și creme capilare, șampoane, săpunuri
  • poate fi combinat simplu cu un ulei vegetal, folosindu-se sub formă de masaj
  • pentru dureri musculare, crampe și zone tensionate, se va efectua masaj local cu un balsam sau ulei vegetal în care este inclus uleiul de lavandă
  • pentru tulburări ale sistemului nervos, se va efectua masaj pe plexul solar sau pe spate și coloana vertebrală; uleiul sau crema de masaj se poate aplica și pe încheieturi
  • în apa de baie, solubilizate în prealabil sau diluate în lapte
  • peste o porție de sare de baie dispersată în cadă
  • prin vaporizare sau difuzare aeriană pentru aromaterapie și parfumarea încăperilor
  • poate fi folosit la prepararea de săculeți cu plante aromatice uscate, potpourri natural, perne medicinale


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranţă a uleiurilor esenţiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut
 
Caracteristici sumar
Proprietăți antalgic
Proprietăți antiinflamator
Proprietăți antispasmodic
Proprietăți cicatrizant
Proprietăți purifiant
Proprietăți regenerator
Proprietăți relaxant
Proprietăți reparator
Indicații angoase, anxietate
Indicații arsuri solare
Indicații dureri de cap
Indicații eczeme, piele atopică
Indicații înțepături insecte
Indicații psoriazis, piele solzoasă
Indicații stres, stări tensionate
Indicații răni, leziuni
Indicații insomnie
Indicații mâncărime
Aplicații păr toate tipurile
Aplicații piele toate tipurile
Aplicații parfumerie
Aplicații aromaterpie
Aplicații cosmetică
Aplicații lumânări
Aplicații săpunuri
Aplicații baie și igienă
 
Documente

Rețete asociate

Săpun Midnight Lavender

Un săpun preparat prin metoda la rece, cu ulei de cocos și argan, ulei esențial de lavandă și alkanet.

Săpun Ocean waves

Preparat din Baza de săpun melt&pour, cu ulei esențial de lavandă, eucalipt și parfumant natural fresh marine.

Polenizator PolenPlus

O rețetă de soluție pe bază de uleiuri esențiale, ce ajută la polenizare prin atragerea insectelor polenizatoare, în...

Yoga mat cleaner

Cu uleiuri esențiale de lavandă, tea tree și eucalipt ce asigură împrospătare și igienizare optimă, este o soluție...

Massage bar

Un baton de masaj ce se topește la contactul cu pielea, spornic și foarte practic. Este emolient și lasă pielea...

Detergent pentru geamuri

O soluție ecologică potrivită pentru igienizarea geamurilor și în general a suprafețelor netede lavabile.

Sare de baie Relax, mandarină & lavandă

O sare de baie spumantă și aromată, cu sare Epsom (sare amară), tensidă de cocos și uleiuri esențiale cu efect de...

Bombe de baie - Bath bombs

Sunt produse foarte îndrăgite, se pot prepara în diverse forme și culori, se pot decora și parfuma după preferințe.

Sumar

(5 Review-uri)

5

  • 5 stele
    (5)
  • 4 stele
    (0)
  • 3 stele
    (0)
  • 2 stele
    (0)
  • 1 stea
    (0)

Scrie un Review

2020-11-02
Achiziție verificată

Nu mai cumpar

Buna seara! Dupa cum am promis intr-un mesaj postat la uleiul de portocale dulci (care initial a fost aprobat si postat, iar acum nu mai apare) am revenit cu opinia mea despre acest ulei de lavanda pe care l-am luat pentru a-l compara cu cel de la Fares pe care il folosesc de mai multa vreme. Ieri am facut, in sfarsit, sapunul cu uleiul acesta de lavanda. Nu simt miros de lavanda, sticla miroase, dar in sapun nu il simt. Inteleg ca au compusi volatili, dar totusi.... Tot ieri, am pus cateva picaturi din acest ulei peste nucile de sapun si am bagat la spalat, cand am scos hainele, nu miroseau deloc a lavanda; ci aveau mirosul acela specific de nuci. M-am gandit ca poate am pus eu prea putin, dar nici in sapun nu se simte, din pacate. Cred ca i-am dat destule sanse acestui ulei si cred ca am ajuns la concluzia corecta. Am ulei de lavanda Mayam, Fares si am avut si de la un producator din Ialomita, trebuie sa zic ca nu miros la fel unul cu celalalt. M-am bucurat sa vad ca aveti o gama larga de uleiuri esentiale si preturi accesibile, insa nu indeplinesc scopul pentru care le cumpar. Pe scurt nu voi mai cumpara uleiurile esentiale Mayam. Sper ca nu voi pati la fel si cu alte produse pe care intentionez sa le achizitionez.

2019-01-12

Calitate buna, folositor la toate si efect garantat

Acest ulei nu-mi lipseste din baie! Il folosesc in deodorantul artizanal pe care il folosesc, pun cateva picaturi in cada cu apa calda pentru relaxare, sau in amestec de sare grunjoasa cu bicarbonat ca sare de baie, sau ca deodorant de interior adaugand cateva picaturi intr-un borcan cu bicarbonat. Voi adauga si la amestecul de resturi de sapunuri reciclate in bain marie.
Sunt bucuroasa ca este facut in Romania si am sa incurajez prin achizitie sistematica.

2018-11-19

Calitativ!

Lavanda este printre preferatele mele si la fel si uleiul de lavanda. Il folosesc zilnic in tonere, creme, in apa de baie, geluri de dus, produse de curatare cu otet facute in casa sau pur si simplu pe piele inainte de somn. Si faptul ca este si produs in Romania ma bucura si mai mult!

2018-11-10
Achiziție verificată

Miros placut

Imi place foarte mult. Este un ulei de calitate pe care il folosesc cu succes atat in aromaterapie cat si ca ingredient in produse cosmetice. Are un miros placut, puternic. Daca inchizi ochii si-l mirosi ai senzatia ca te afli intr-un camp cu lavanda.

2018-05-07

Producator

Buna ziua!
Ne-ati putea da cateva info despre producator: orasul, numele eventual. Ne-ar placea sa stim toate astea pentru a putea promova si, sustine economia locala.

Lăsați un review

Ulei esențial de Lavandă

Ulei esențial de Lavandă

Produs în România, este un ulei esențial foarte apreciat în aromaterapie și cosmetică, este utilizat prentru atenuarea problemelor cutanate și regenerarea pielii, pentru favorizarea somnului și calmarea sistemului nervos dar și pentru parfumul său unic.

Apăsând butonul "Trimite", sunteți de acord ca acest review să fie făcut public.

Menu

Settings