Proprietăți tonic cutanat
Indicații reumatism, artrită
Aplicații baie și igienă


Loading...

Ulei de Dafin virgin

Close

New product

Obținut din boabele de dafin, este apreciat în cosmetică pentru proprietățile purifiante și regeneratoare. Este ingredientul de bază al renumitului săpun de Alep. Are acțiune cicatrizantă, astringentă și antioxidantă.

More details

17,56 lei

Pentru comenzile speciale, expedierea este prelungită cu minim 1-3 zile lucrătoare, plata anticipată. Pentru mai multe informații privind comanda specială click aici

- +

Brand: MAYAM

 
Descriere

Ulei de Dafin - descriere, recomandări

Un ulei vegetal obținut din pulpa boabelor de dafin, apreciat în cosmetică pentru proprietățile purifiante și regeneratoare. Este ingredientul de bază al renumitului săpun de Alep. Are acțiune cicatrizantă, astringentă și antioxidantă.

A nu se confunda cu uleiul esențial de dafin, uleiul din sâmburi de dafin sau cu maceratul uleios al frunzelor de dafin!

Metoda de obținere: prin extracție mecanică din pulpa boabelor (fructului) de dafin

Proprietăți organoleptice: ulei vâscos, semi-solid, culoare verde-maronie, miros specific destul de puternic
Notă: la temperatura camerei este solidificat în flacon; înainte de folosire se poate pune în baie de apă caldă pentru a se fluidifica

Ingrediente (INCI): Laurus nobilis fruit oil


Proprietățile uleiului de dafin

  • bogat în compuși antiseptici și antiinflamatorii
  • nutritiv, conține acizi grași mono- și polinesaturați
  • regenerator cutanat, favorizează cicatrizarea
  • purifiant pentru piele, antibacterian
  • astringent și antioxidant
  • emolient, protejează pielea de deshidratare
  • benefic pentru probleme cutanate
  • antifungic, antiparazitar, repelent pentru insecte
  • purifiant și calmant pentru scalp, antimătreață
  • este bun spumant în cadrul săpunurilor preparate prin metoda la rece (CP)


Recomandări, aplicații

  • este potrivit pentru îngrijirea pielii afectate de iritații, eczeme, psoriazis
  • îngrijirea tenului acneic, problematic
  • îngrijirea pielii deteriorate, atopice, uscate
  • util în caz de infecții cutanate, micoze, furunculi
  • în caz de mătreață, scalp iritat, păr gras
  • detensionarea mușchilor și atenuarea durerilor reumatismale
  • prepararea de săpun tip Alep (împreună cu uleiul de măsline) 
  • prepararea de săpunuri CP dedicate igienei pielii cu probleme


Mod de utilizare în cosmetică

  • este un ulei concentrat în substanțe active, nu este indicată folosirea ca atare pe piele, doar diluat la cel mult 50%
  • se poate folosi în amestec cu uleiuri vegetale, uleiuri esențiale sau diverse extracte liposolubile sau ca ingredient în preparate cosmetice, în procent de cel mult 50%
  • ca ingredient pentru prepararea de creme, emulsii și măști pentru îngrijirea tenului
  • ca ingredient pentru prepararea de creme, emulsii, alifii și unguente pentru îngrijirea pielii corpului, mâinilor și picioarelor
  • prepararea de creme sau uleiuri de masaj pentru atenuarea durerilor musculare și reumatismale
  • în compoziții preparate prin emulsificare, uleiul de dafin se include în faza grasă
  • combinat cu unul sau mai multe uleiuri vegetale, pentru a prepara un ser uleios sau un ulei de masaj
  • ca îngredient pentru prepararea de creme și măști capilare, balsam de păr
  • ca ingredient pentru prepararea de șampoane solide și săpunuri CP
  • se poate include în baza de cremă și baza de balsam de păr din oferta noastră, în procent de până la 5%
  • se poate include în bazele de săpun melt & pour în procent de până la 4%


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță:

  • a nu se utiliza pur pe piele - este un ulei concentrat în substanțe active și conține în mod natural cca. 1% ulei esențial
  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • a nu se utiliza aplicat în zona ochilor sau pe mucoase
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor; a nu se ingera
  • a nu se utiliza de persoanele alergice la asteracee
  • uz extern
 
Documente

Rețete asociate

Cremă reparatoare

Un balsam formulat cu ingrediente reparatoare, regeneratoare, purifiante de tratare a problemelor de piele, atenuarea...

Ulei de masaj pentru picioare obosite

Alcătuit din ingrediente cu proprietăți antiinflamatoare, antalgice, decongestionante. Favorizează detensionarea...

Săpun ALEP

Săpunul original de Alep a fost produs în Siria și este considerat un săpun medicinal, cu proprietăți benefice pentru...

Balsam ”Alep”

Beneficiile multiple pentru pielea cu probleme a uleiurilor de dafin și măsline sunt îmbinate cu proprietățile...

Săpun M&P ”tout vert”

Cu spirulină, ulei de dafin, ulei esențial de mentă și vetiver, este un săpun răcoritor, revigorant și purifiant.

Mască antimătreaţă cu alge

O mască ce acționează pentru combaterea mătreții și purificarea scalpului, pe bază de alge (spirulină, marine-z),...

Mască de curățare și exfoliere cu Reetha, ten...

O mască 2 în 1 ce curăță și purifică pielea fără să o usuce în exces. Se îndepărtează prin mișcări circulare pentru a...

Pachet produse

  • Ulei de Dafin virgin

    17,56 lei

  • +
  • Pompă cremă negru 20/410

    2,62 lei

  • =


Recenzii / Q&A

Nota medie

4.9
14 Recenzii
excelent 13
foarte bun 1
bun 0
mediu 0
slab 0

  • Recenzii (14)
  • Întrebări și răspunsuri (0)
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
(@COMMENT_GRADE@)
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_TITLE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_IMAGES@
@COMMENT_VIDEOS@
Este util? @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENTS_NB@ Comentează

@COMMENT_TITLE@

@CUSTOMER_NAME@ @AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

Răspunsuri @ANSWERS_NB@ Liked @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ Disliked @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Comentarii @COMMENTS_NB@
Răspunde Adaugă un comentariu
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@ Răspunde
@TOTAL_USEFULNESS@
@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
Add a comment @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Răspunde

@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Răspunde

Menu

Settings