Vege-silicon volatil

New product

Este un emolient inovator de origine vegetală, cu excelente beneficii senzoriale pentru piele. Se distribuie ușor, nu lasă peliculă grasă și are caracteristici similare cu siliconul volatil sintetic. Se folosește pentru a crea cosmetice cu textură foarte plăcută, elegantă, ce se aplică ușor și se absorb rapid.

More details

13,69 leicu tva

  • 100 ml

- +

 
Fișa produsului

Vege-silicon volatil - descriere, recomandări

Este un produs inovator, conceput și dezvoltat ca răspuns la cererea pieței pentru soluții naturale, alternative la materiile prime cosmetice de origine petro-chimică, obținând caracteristici și efecte similare, fără rabat la calitățile senzoriale.

Este un emolient uscat de origine naturală, cu excelente beneficii senzoriale pentru piele, se distribuie ușor, nu lasă peliculă grasă și are caracteristici similare cu siliconul volatil convențional și uleiul de parafină. Se folosește pentru a crea cosmetice cu textură foarte plăcută, elegantă, ce se aplică ușor și se absorb rapid. Se distribuie ușor pe piele, se poate repartiza pe o arie destul de mare, conferă o senzație de prospețime și lasă pielea fină, catifelată și îngrijită.

Este ideal pentru a formula creme de față, emulsii non-grase, seruri, fond de ten, rujuri, creme și loțiuni de protecție solară, cremă de mâini, uleiuri uscate pentru masaj, produse de îngrijire a părului și corpului. Este de origine 100% naturală, obținut din surse regenerabile. Este un ingredient aprobat pentru utilizarea în cosmeticele bio certificate.

Proprietăți organoleptice: lichid clar incolor, inodor, cu vâscozitate redusă

Ingrediente (INCI): undecane (and) tridecane


Proprietăți

  • emolient foarte ușor, fin, non-gras, volatil
  • conferă o textură plăcută și senzație uscată pe piele
  • glisant, penetrant, non-ocluziv, non-comedogenic
  • îmbunătățește repartizarea pe piele a cosmeticelor în care este inclus
  • alternativă naturală la cyclomethicone, cyclopentasiloxane
  • substitut excelent pentru uleiul de parafină (ulei mineral)
  • este de origine naturală, biodegradabil
  • solubil în uleiuri, non-polar, stabil oxidativ
  • ingredient cosmetic profesional


Mod de utilizare

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice
  • se poate combina cu uleiuri vegetale, în special cele mai grase, pentru a le îmbunătăți textura și senzația pe piele
  • se include la faza uleioasă a compozițiilor preparate prin emulsificare; se va încălzi doar în amestec cu alte uleiuri


Aplicații, dozaj

  • creme lejere, seruri pentru ten
  • îngrijirea tenului gras, îngrijirea pielii în timpul verii
  • demachiante uleioase, sub formă de emulsie sau bifazice
  • fond de ten, primer, CC cream, BB cream
  • rujuri, farduri, corectoare, anticearcăn, mascara, tuș de pleoape
  • uleiuri de masaj facial și corporal
  • loțiuni de corp, lapte de corp
  • cremă de mâini
  • creme și loțiuni de protecție solară
  • creme, balsamuri și seruri pentru îngrijirea părului
  • dozaj recomandat pentru emulsii 2-15%, în mixuri uleioase ”uscate” se poate folosi până la 50%


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumină, în recipient închis etanș

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • a nu se încălzi în stare pură, doar în amestec cu alte ingrediente și uleiuri după caz
  • a se evita contactul cu ochii, a nu se ingera, a nu se inhala
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz cosmetic

Avertisment: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

 
Data sheet
Utilizare păr; ten mixt; ten gras; machiaj
Păr uscat; tern; gras; fin, subțire; deteriorat; vopsit

Scrieţi un review

Vege-silicon volatil

Este un emolient inovator de origine vegetală, cu excelente beneficii senzoriale pentru piele. Se distribuie ușor, nu lasă peliculă grasă și are caracteristici similare cu siliconul volatil sintetic. Se folosește pentru a crea cosmetice cu textură foarte plăcută, elegantă, ce se aplică ușor și se absorb rapid.

Scrieţi un review

 
Review-uri(0)

Niciun review în acest moment (doar utilizatorii înregistrați pot lăsa review)

Rețete asociate

Loțiune reparare & protecție

Loțiune bifazică pentru îngrijire capilară, cu ingrediente ce sigilează cuticulele și vârfurile despicate, repară și...

Primer pentru ochi

O rețetă de primer pentru ochi ce se prepară foarte ușor, din doar 3 ingrediente. Facilitează aderența fardului,...

Primer, bază de machiaj

O rețetă de primer pentru față formulată pentru a se potrivi în general pentru toate tipurile de ten. Este incolor și...

Unt de corp ”Aurul marocului”

O cremă bogată, nutritivă, anti-aging și emolientă, cu parfum oriental-floral. Conține ulei de argan și smochin, unt...

Deodorant stick Suave men

Un deodorant cu textură plăcută și non-grasă, cu miros revigorant fresh dat de uleiul de mentă și de tea tree,...

Deodorant stick Suave women

Formulat cu ingrediente dezodorizante și antibacteriene recunoscute, este un deodorant cu textură plăcută, nu este...

Cremă anti-aging ten mixt/gras, sensibil

O cremă de zi lejeră, cu ingrediente calmante, antiiritante, regeneratoare și anti-îmbătrânire, potrivită pentru...

Cremă de mâini anti-aging

Formulată cu active antioxidante, anti-aging, antiradicalare, regeneratoare și reparatoare, este o cremă bogată dar...

Ulei răcoritor, calmant, antiinflamator

Un ulei ”oil-free” cu textură uscată și cu un miros foarte plăcut, ce se poate folosi după epilare sau în caz de...

Sus