Ulei esențial de Salvie sclarea

New product

Apreciat pentru efectele pozitive asupra sănătății scalpului, echilibrează secreția de sebum, normalizează transpirația, este drenant. Benefic în ameliorarea diverselor tulburări legate de ciclu. Pentru parfumuri se folosește ca esență cu note florale, calde, fiind și un bun fixator.

More details

20,59 leicu tva

  • 10 ml

- +

 
Fișa produsului

Ulei esențial de Salvie sclarea - descriere, recomandări

Salvia sclarea - sau salvia pură ori iarba sfântă cum mai este cunoscută - este o plantă folosită ca remediu natural pentru o serie de probleme asociate cu sistemul nervos, sistemul hormonal și secretor, virtuțile acesteia fiind renumite din cele mai vechi timpuri.
Uleiul esențial distilat din părțile aeriene ale plantei este folosit pentru efectul calmant asupra sistemului nervos, pentru combaterea tulburărilor legate de ciclu având proprietăți asemănătoare hormonilor feminini, iar în cosmetică acționează pentru normalizarea secreției de sebum și a transpirației. Este apreciat și pentru efectul drenant. Pentru parfumuri se folosește ca esență cu note florale, calde, fiind și un bun fixator.

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă din părțile aeriene

Alte denumiri: șerlai, iarba Sfântului Ioan, clary sage, muskatellersalbei

Descrierea olfacivă: miros floral, erbaceu, ușor medicinal, dulce-amărui, intens

Ingrediente (INCI): salvia sclarea oil


Proprietățile uleiului esențial de salvie sclarea

  • relaxant, calmant al sistemului nervos, antidepresiv
  • emenagog, tonic uterin, acțiune similară estrogenilor
  • regulator al secreției de sebum
  • normalizează transpirația
  • tonic capilar, anti-cădere, antimătreață
  • ușor afrodisiac și euforic
  • tonic al sistemului circulator, drenant
  • esență pentru crearea de parfumuri, fixator pentru parfumuri


Recomandări, aplicații

  • adjuvant în amenoree, menstre dureroase, pre-menopauză, bufeuri
  • îngrijirea tenului gras
  • în caz de transpirație excesivă
  • îngrijirea scalpului, păr gras, mătreață, căderea părului
  • probleme circulatorii, edeme, staze, varice
  • stres, tensiune, astenie generală și sexuală


Cum se folosește uleiul de salvie scalrea

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie
  • dozaj uzual recomandat în compozițiile cosmetice 0,5-2%
  • diluat în ulei vegetal, sub formă de masaj pe abdomen pentru probleme feminine
  • diluat în ulei vegetal, sub formă de masaj pe spate și coloana vertebrală pentru detensionare, calmarea sistemului nervos, sporirea apetitului pentru viață
  • ca ingredient în creme, seruri sau uleiuri faciale, dedicate în special pentru tenul gras
  • ca ingredient pentru formularea cremelor, balsamurilor sau uleiurilor cu efect drenant, circulator
  • ca ingredient în măști, balsamuri, șampoane sau frecții capilare, sau 1-2 picături în doza de șampon ori balsam
  • ca ingredient în deodorante lichide sau solide
  • ca esență parfumantă pentru compoziții cosmetice, parfumuri și produse de toaletă și ca element fixator
  • difuzat în aer simplu sau combinat cu alte esențe, pentru a crea o atmosferă ce favorizează eliminarea stărilor de tensiune, oboseală, extenuare


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale
  • a se utiliza cu prudență din cauza influenței hormonale
  • a nu se utiliza pentru copii mici
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut


Avertisment
: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

 
Data sheet
Proprietăți afrodisiac; relaxant; antispasmodic; antidepresiv; circulator
Recomandări varice; stres; oboseală; mătreață; edeme; căderea părului; anxietate
Utilizare ten gras; păr
Păr gras
Aromă floral; erbaceu

Scrieţi un review

Ulei esențial de Salvie sclarea

Apreciat pentru efectele pozitive asupra sănătății scalpului, echilibrează secreția de sebum, normalizează transpirația, este drenant. Benefic în ameliorarea diverselor tulburări legate de ciclu. Pentru parfumuri se folosește ca esență cu note florale, calde, fiind și un bun fixator.

Scrieţi un review

 
Review-uri(0)

Niciun review în acest moment (doar utilizatorii înregistrați pot lăsa review)

Rețete asociate

Șampon solid cu urzică și keratină

Spumează bine, miroase plăcut și are efect condiționator. Conține ulei de chimen negru, pudră de urzică, ulei...

Cremă aftershave ”Olibanum & Sage”

O cremă lejeră, plăcută la aplicare, cu miros agreabil. Conține hamamelis, aloe, bisabolol și alte ingrediente...

Trei parfumuri de puls

Trei rețete de parfum în bază uleioasă, sunt ușor de preparat și se pot adapta după preferințe.

Loțiune tonică, anticădere

O loțiune capilară pe bază de uleiuri esențiale, extract de urzică și maca, cu proprietăți de tonifiere a scalpului,...

Şampon pentru volum, keratină & colagen

Un șampon formulat cu tenside blânde, keratină vegetală, colagen vegetal și panthenol. Spală bine dar nu este...

Ulei pentru varice, Tamanu & Chiparos

Este un ulei complex, bogat în ingrediente cu acțiune antiinflamatoare, de tonifiere și de îmbunătățire a circulației...

Sus