Sodium PCA

New product

Un produs de origine vegetală recunoscut pentru efectul umectant și hidratant forte, potrivit penru produsele destinate îngrijirii pielii și părului. Este utilizat în aplicații pentru eliminarea deshidratării pielii, reducerea proceselor inflamatorii, creșterea elasticității pielii, îmbunătățirea aspectului părului.

More details

12,85 leicu tva

  • 25 gr
  • 250 gr

- +

 
Fișa produsului

Sodium PCA - descriere, recomandări

Sodium PCA este un activ cosmetic apreciat pentru efectul hidratant și umectant forte, este emolient și higroscopic, având capacitatea de a atrage umiditatea din aer. Este inclus în numeroase preparate destinate îngrijirii părului deoarece reduce electricitatea statică.

Sodium PCA este una dintre cele mai importante componente ale ”factorilor naturali de hidratare” ai pielii - Natural Moisturizing Factor (NMF), factori responsabili pentru menținerea și absorția umidității în piele. Este considerată una dintre cele mai eficiente substanțe de legare a apei, apreciată în aplicații de îngrijire și igienă facială, corporală și capilară. Pielea conține în mod natural sodium PCA, care este o componentă importantă a matricei intracelulare, însă pe măsură ce îmbătrânim nivelul acestuia scade treptat.

Sodium PCA este un derivat vegetal folosit în numeroase produse cosmetice destinate îngrijirii pielii sau părului, cum ar fi: creme, loțiuni, șampoane, balsamuri, spray-uri de păr, condiționatoare, seruri, și este considerat ca fiind un agent de hidratare mai puternic decât glicerina, sorbitolul, propanediolul sau glicolii.

Spre deosebire de glicerină, sodium PCA nu este lipicios și nu influențează vâscozitatea compozițiilor.
Este aprobat ca ingredient în cosmeticele bio certificate.

Proprietăți organoleptice: lichid clar, incolor, fără miros, cu vâscozitate redusă

Solubil în apă și etanol, insolubi în uleiuri
Densitate: ~ 1.25 (1 ml = 1.25 gr)

Ingrediente (INCI): Sodium PCA


Proprietăți

  • hidratant puternic
  • umectant și emolient forte
  • capacitate notabilă de a lega apa în piele
  • protector al filmului hidrolipidic al pielii
  • reduce pierderea umidității din piele prin evaporare
  • penetrează epiderma
  • anti-îmbătrânire
  • antiinflamator, ameliorează iritațiile
  • antistatic
  • îmbunătățește aspectul firului de păr, oferind vigoare, suplețe și volum


Recomandări, aplicații

  • ca ingredient în diferite compoziții cosmetice de îngrijire și igienă, indiferent de tipul pielii sau părului
  • este potrivit pentru orice tip de piele, în special pentru pielea deshidratată
  • îngrijirea pielii uscate, deshidratate
  • îngrijirea pielii mature
  • îngrijirea pielii afectate de descuamări sau iritații
  • aplicații după expunerea pielii la soare
  • păr uscat, casant, rebel
  • pentru îngrijirea părului este mai eficient în aplicațiile fără clătire


Mod de utilizare în cosmetică

  • dozaj uzual recomandat 0,5-5%
  • se poate include ca ingredient în felurite preparate cosmetice care conțin și apă
  • în emulsii se include în faza apoasă, suportă încălzire
  • valoare optimă a pH-ului compozițiilor în care se include sodium PCA este între 4-7

Câteva exemple de aplicații:

  • creme și loțiuni pentru toate tipurile de ten
  • tonere, geluri, seruri apoase
  • lapte demachiant
  • loțiuni, lapte de corp
  • creme și loțiuni după plajă
  • geluri de duș
  • șampoane, balsamuri, creme capilare
  • spray-uri de păr, condiționatoare
  • creme pentru mâini și picioare


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumină

Date de siguranță, precauții în utilizare: uz cosmetic 

 
Data sheet
Proprietăți antiinflamator; hidratant
Utilizare ten matur; ten uscat

Scrieţi un review

Sodium PCA

Un produs de origine vegetală recunoscut pentru efectul umectant și hidratant forte, potrivit penru produsele destinate îngrijirii pielii și părului. Este utilizat în aplicații pentru eliminarea deshidratării pielii, reducerea proceselor inflamatorii, creșterea elasticității pielii, îmbunătățirea aspectului părului.

Scrieţi un review

 
Review-uri(1)
2017-11-03

Pentru copii

Buna ziua,

Intrucat glicerina poate fi folosita si in ingrediente pentru copii si bebelusi, as dori sa stiu daca poate si acest produs fi folosit la bebelusi si copii (in lotiunile de corp) si bine inteles folosit extract concentrat din sâmburi de grapefruit .
Multumesc

Rețete asociate

Cremă lift & fill

O cremă de zi cu textură lejeră, potrivită pentru ten ușor uscat, normal sau mixt. Conține ingrediente ce protejează...

Toner anti-acnee

Formulat cu ingrediente purifiante, antimicrobiene, anti-acnee, blând cu pielea.

Toner hidratant anti-aging, ten uscat/mixt

O soluție tonică și hidratantă, cu ingrediente ce combat semnele îmbătrânirii pileii, potrivită pentru ten uscat,...

Toner purifiant, ten acneic

Rețeta îmbină uleiuri esențiale cu acțiune purifiantă, ape florale revigorante și decongestionante, ingrediente...

Cremă de picioare cu uree

Reduce calozitățile și bătăturile, ameliorează aspectul pielii crăpate, exfoliază și netezește pielea, contribuie la...

Cremă Confort+ pentru ten mixt/gras

Plăcută de purtat dar în același timp bogată în substanțe active, este o cremă de zi cu acțiune hidratantă,...

Cremă corectoare, anti-pete

Pentru atenuarea petelor cauzate de soare, a petelor de vârstă sau post inflamatorii (cicatrici, acnee). Formula...

Lapte de corp hidratant ”Pink Orchid”

Un lapte de corp fin, cu textură lejeră non-grasă, cu un parfum agreabil dulce-floral. Lasă pielea îngrijită,...

Cremă hidratantă, ten normal/uscat

O cremă fină, cu textură lejeră, îmbogățită cu ingrediente hidratante, emoliente și nutritive. Este plăcută la...

Sus