Acid Kojic

New product

Acidul kojic este un activ cosmetic apreciat pentru efectul depigmentar cutanat, inhibând producția de melanină. Reduce și estompează petele de vârstă, de soare, pistruii sau alte pigmentări inestetice ale pielii. Este folosit cu succes în cazul melasmei și hiperpigmentării post-inflamatorii.

More details

12,90 leicu tva

  • 25 gr

- +

 
Fișa produsului

Acid Kojic - descriere, recomandări

Acidul kojic este regăsit îndeosebi în anumite specii de ciuperci native în Japonia, este și un produs secundar rezultat în urma fermentării vinului de orez japonez. 

Acidul kojic este folosit cu succes pentru a trata hiperpigmentarea pielii blocând enzima care produce melanina, atunci când în anumite zone ale pielii se dezvoltă prea multă melanină. Expunerea repetată și neprotejată la soare, schimbările hormonale care apar în organism în timpul sarcinii, inflamațiile de la nivelul pielii, toate acestea pot stimula producția neuniformă de melanină. 
În plus față de efectul iluminator al pielii, acidul kojic este apreciat și ca agent antioxidant.

Acidul kojic este aprobat ca ingredient în cosmeticele bio certificate. 

Despre melanină
Sinteza melaninei este influențată de factori externi de mediu și de condiția internă a organismului.
Atunci când pielea este expusă la radiații ultraviolete, melanocitele își sporesc activitatea, determinând bronzarea pielii. Expunerea repetată la soare poate cauza apariția melaninei sub formă de pistrui, pete mai mici sau pe suprafețe mai extinse.
Producția de melanină poate, de asemenea, crește și atunci cand în piele au loc procese inflamatorii cronicizate, de pildă la persoanele afectate de acnee.
Schimbările hormonale care apar în organism în timpul sarcinii pot stimula, de asemenea, producția de melanină, în urma căreia, pe piele apar pete, fenomen cunoscut sub numele de melasmă. 

Proprietăți organoleptice: pulbere cristalină de culoare crem, miros fin vegetal, solubilă în apă 

Ingrediente (INCI): kojic acid


Proprietățile acidului kojic

  • inhibă producția de melanină
  • estompează petele pigmentare inestetice
  • conferă luminozitate tenului
  • îmbunătățește tonusul pielii
  • antioxidant, neutralizează radicalii liberi
  • întârzie formarea ridurilor
  • antibacterian, antifungic


Recomandări, aplicații

  • potrivit pentru orice tip de piele,  inclusiv pentru tenul acneic
  • piele hiperpigmentară
  • melasmă
  • piele afectată de pete de bătrânețe
  • pistrui
  • ten matur, îmbătrânit, riduri 


Mod de utilizare în cosmetică

  • dozaj uzual recomandat în compoziții cosmetice 0,2-1%
  • în anumite formule, acidul kojic este regăsit și în concentrații mai mari (până la 3%) însă astfel de aplicații sunt recomandate doar sub îndrumarea unui dermatolog
  • acidul kojic se poate adăuga doar la preparate ce conțin și apă: creme, loțiuni, măști, tonere, seruri apoase, cleansere, geluri, săpunuri
  • în emulsii se adaugă la final
  • în preparatele formulate acid kojic, este indicată includreea unui antioxidant pentru asigurarea eficienței pe termen cât mai îndelungat
  • poate fi folosit alături de alte active cu rol de depigmentare sau iluminare a pielii
  • preparatele cosmetice ce conțin 0,8-1% acid kojic, este indicat să fie aplicate timp de 1-2 luni, apoi se face pauză timp de 1-2 luni, după care se poate relua aplicarea

Câteva exemple de aplicații:

  • creme și loțiuni antipigmentare
  • preparate pentru îngrijirea pielii îmbătrânite
  • creme și seruri cu efect iluminator
  • tonere, geluri, măști pentru reducerea petelor
  • preparate cosmetice pentru îngrijirea tenului acneic
  • săpunuri, cleansere 


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă. La contactul cu aerul și la lumină devine maroniu și își pierde treptat din efect

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • poate provoca sensibilizare la unele persoane, mai ales dacă e folosit în dozaj mai mare și pe termen lung; se va reduce frecvența aplicărilor și/sau dozajul
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • a se evita contactul cu ochii
  • uz cosmetic 

Referințe:
Documentația pusă la dispoziție de producător
http://ec.europa.eu/health/scientific_committees/consumer_safety/docs/sccs_o_098.pdf

 
Data sheet
Proprietăți tonic cutanat
Recomandări riduri
Utilizare ten matur

Scrieţi un review

Acid Kojic

Acidul kojic este un activ cosmetic apreciat pentru efectul depigmentar cutanat, inhibând producția de melanină. Reduce și estompează petele de vârstă, de soare, pistruii sau alte pigmentări inestetice ale pielii. Este folosit cu succes în cazul melasmei și hiperpigmentării post-inflamatorii.

Scrieţi un review

 
Review-uri(3)
2018-10-11

Acid kojic

Doresc sa prepar o crema concentrata în acid kojic. Întrebarea mea este dacă pot sa includ acidul kojic în faza apoasa deoarece nu se dizolva și dacă este tremisensibil dacă își pierde proprietățile adăugând în apa fierbinte

2017-11-27

Acid azelaic

Există vreo șansă ca, în viitorul apropiat, oferta dumneavoastră să se îmbogățească cu acid azelaic?

2017-05-16

Napozás

Nagyon jól dolgozik a bőrömön a kojic savas krémem, szépen halványulnak a szeplőim. A kérdésem az lenne, hogy ha estére kenem fel, napközben napozhatok, szoláriumozhatok? Köszönöm a választ! Üdvözlettel: Bianca

Rețete asociate

Ser rejuvenant, anti-pete, cu acid kojic

O formulă complexă, potrivită pentru orice tip de ten, utilă pentru atenuarea petelor cauzate de soare, a petelor de...

Cremă corectoare, anti-pete

Pentru atenuarea petelor cauzate de soare, a petelor de vârstă sau post inflamatorii (cicatrici, acnee). Formula...

Gel anti-pete pigmentare

Formula vizează uniformizarea culorii pielii și revigorarea tenului tern.Se poate aplica pe față sau pe corp și mâini...

Sus