Unt de Kokum

New product

Un unt vegetal apreciat pentru efectul regenerator, nutritiv și de catifelare a pielii, foarte util pentru îngrijirea pielii deteriorate. Este folosit și în aplicații capilare cu efect condiționator, pentru fortificarea, revitalizarea și hrănirea firelor de păr.

More details

17,50 leicu tva

  • 100 ml

- +

 
Fișa produsului

Unt de Kokum - descriere, recomandări

Apreciat pentru conținutul complex de acizi grași, recunoscut pentru proprietățile regeneratoare, nutritive și emoliente, untul de kokum este o bună alegere pentru produse cosmetice de îngrijire a pielii deteriorate și a pielii uscate în special. Are o textură densă, non-grasă, se absoarbe rapid în piele.

Arborele de Kokum (Garcinia indica) este un arbore veșnic verde, regăsit în pădurile tropicale din vestul Indiei. Poate atinge chiar și 15 m înălțime, iar prin luna aprilie-mai produce fructe mici și roșii de 2-3 cm. Atât pulpa fructului cât și semințele acestuia sunt folosite ca și condimente pentru mâncărurile indiene. Din fructele de kokum localnicii își prepară diferite siropuri sau băuturi răcoritoare, revigorante. 
Diferite părți ale arborelui (semințele, coaja) sunt folosite în preparatele ayurvedice, deoarece acestea oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate. Garcinol, un ingredient activ important regăsit în fructele de kokum este o substanță cu proprietăți antibacteriene, antioxidante și antiinflamatorii.

Din semințele acestui fruct se extrage untul de kokum, apreciat atât datorită compoziției sale echilibrate de acid stearic, palmitic și oleic, cât și datorită profilului senzorial: se absoarbe ușor în piele și nu lasă peliculă grasă.
Este un unt vegetal stabil, rezistent la oxidare, iar datorită compoziției specifice de trigliceride, este adesea folosit ca substitut pentru untul de cacao în acele aplicații unde se dorește o textură mai puțin grasă.

Metoda de obținere: unt pur și natural, obținut din sâmburi prin presare mecanică urmată de filtrare

Proprietăți organoleptice: unt solid dens și ferm la temperatura camerei, sfărâmicios și neuniform ca aspect, culoare crem-bej, miros lejer specific
Notă: după topire și turnarea în recipient, untul se extinde sau urcă în timp ce se răcește, formând un aspect interesant.

Ingrediente (INCI): garcinia indica seed butter


Proprietățile untului de kokum

  • nutritiv și emolient
  • îmbunătățește elasticitatea pielii
  • antiîmbătrânire, antioxidant 
  • calmează și catifelează pielea
  • regenerator, susține bariera proprie pielii
  • penetrant, ușor absorbit de piele fără a lăsa senzația de gras
  • regenerator și protector pentru păr
  • foarte stabil oxidativ
  • profil senzorial foarte bun


Recomandări, aplicații

  • se poate folosi pentru orice tip de piele
  • potrivit în special pentru pielea uscată, lipsită de elasticitate
  • ten matur, ridat
  • piele deteriorată, crăpată, cu fisuri sau bătături
  • îngrijirea mâinilor și picioarelor
  • îngrijirea buzelor
  • păr uscat, casant, lipsit de vitalitate


Cum se folosește untul de kokum

  • untul de kokum se poate folosi ca atare, însă se topește mai greu la contactul cu pielea, astfel de regulă se folosește în amestec cu alte ingrediente pentru realizarea preparatelor cosmetice
  • poate fi inclus în formule și datorită consistenței pe care o conferă după solidificare
  • aplicat simplu pe părul curat, la vârfuri sau pe toată lungimea firului, în cantitate moderată (necesită topire în prealabil)
  • combinat cu alte unturi, uleiuri vegetale și esențiale, în aplicații pe păr și pe piele 
  • ca ingredient în felurite preparate cosmetice pentru îngrijirea pielii și părului
  • inclus în emulsii pentru un plus de stabilitate

       Poate fi folosit ca ingredient pentru prepararea de:

  • creme anhidre, creme emulsificate
  • balsamuri, unguente, alifii
  • unturi și creme de corp
  • balsam pentru păr, măști și creme capilare
  • rujuri, balsamuri de buze
  • săpunuri
  • parfumuri solide
  • cremă de gomaj

Notă: untul de kokum este solid și ferm la temperatura camerei. Pentru aplicare este indicat să fie topit în prealabil pe baie de apă.


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de razele solare

Date de siguranță, precauții în utilizare: uz cosmetic

 
Data sheet
Proprietăținutritiv; regenerator; fortifiant capilar; protector; reparator
Recomandăririduri
Utilizarepăr; ten uscat
Părdeteriorat; uscat; vopsit

Scrieţi un review

Unt de Kokum

Un unt vegetal apreciat pentru efectul regenerator, nutritiv și de catifelare a pielii, foarte util pentru îngrijirea pielii deteriorate. Este folosit și în aplicații capilare cu efect condiționator, pentru fortificarea, revitalizarea și hrănirea firelor de păr.

Scrieţi un review

 
Review-uri(2)
2016-12-04

f bun

il folosesc in rujuri si e perfect pt ca este f dur si nu lasa pelicula grasa

2016-12-04

f bun

imi place foarte mult in rujuri pt ca e f solid, nu lasa pelicula grasa...excelent !

Rețete asociate

Unt de corp ”Aurul marocului”

O cremă bogată, nutritivă, anti-aging și emolientă, cu parfum oriental-floral. Conține ulei de argan și smochin, unt...

Balsam tratament pentru păr deteriorat

Un balsam complex, formulat cu ingrediente ce acționează sinergic pentru repararea și netezirea firelor de păr....

Șampon cremă pentru păr deteriorat

Contribuie la hidratarea, repararea și netezirea firelor de păr. Este potrivit pentru părul uscat, cu scalp normal...

Cremă Aftershave calmantă și hidratantă

O cremă ușoară și fină, cu un parfum agreabil revigorant. Conține ingrediente hidratante, calmante și emoliente, se...

Cremă protectoare și regeneratoare pentru sezonul rece

O cremă bogată ce protejează pielea de deshidratare și de factorii externi, ajută la regenerarea cutanată, reduce...

Menu