Vitamina C (ascorbyl palmitate)

New product

Este o formă stabilă și lipofilă a vitaminei C, cu proprietăți antioxidante forte, utilizată în cosmetică pentru îmbunătățirea aspectului, elasiticității și condiției pielii, pentru prevenirea sau reducerea petelor pigmentare, stimularea producției de colagen.

More details

11,19 lei

  • 10 gr

- +

Tags: vitamina

 
Fişă produs

Vitamina C - descriere, recomandări

Este o formă stabilă și lipofilă a vitaminei C, cu proprietăți antioxidante forte, utilizată în cosmetică pentru îmbunătățirea aspectului, elasiticității și condiției pielii, pentru prevenirea sau reducerea petelor pigmentare.

Este semnificativ mai stabilă decât forma hidrosolubilă a vitaminei C (acidul ascorbic), în schimb, este considerată mai puțin potentă. Ascorbyl palmitate este un ester obținut din acid ascorbic și acid palmitic (acid gras).

Proprietăți organoleptice: pudră alb-crem, inodoră

Ingrediente (INCI): ascorbyl palmitate


Proprietăți

  • antioxidant forte
  • antirid, anti-age
  • protejează pielea de daunele oxidative
  • inhibă formarea radicalilor liberi
  • îmbunătățește elasticitatea cutanată
  • îmbunătățește aspectul general al pielii
  • susține producția de colagen
  • previne sau reduce hiperpigmentarea, petele de vârstă


Recomandări, aplicații

  • creme și seruri pentru față 
  • măști și tratamente faciale anti-age 
  • creme, balsamuri și unturi de corp 
  • creme și emulsii de protecție solară, creme de plajă 
  • balsamuri, unguente, alifii, preparate cosmetice anhidre
  • creme aplicate după expunerea la soare 
  • produse de machiaj: fond de ten, balsam de buze, corector/anticearcăn, farduri, blush
  • ca agent antioxidant pentru cosmetice anhidre sau care conțin și uleiuri


Mod de utilizare

  • se utilizează ca ingredient în formulări cosmetice
  • dozaj indicativ 0,5 - 8% 
  • dozaj uzual pentru creme, emulsii, alifii, balsamuri, produse de machiaj: 0,5 - 2%
  • dozaj uzual pentru măști, seruri și tratamente cosmetice: 2 - 8%
  • este solubilă în alcool, parțial solubilă în uleiuri și esteri
  • în emulsii se adaugă în faza grasă 
  • în balsamuri, alifii, unguente și preparate anhidre se include prin încălzire împreună cu uleiuri/unturi/ceruri
  • în produse de machiaj sub formă de pudre libere sau compactate, se amestecă împreună cu baza/fillerul/argila, preferabil în mojar
  • nu are efect acidifiant asupra preparatelor cosmetice
  • lucrează în sinergie cu vitamina E, formând o combinație cu efect antioxidant forte


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de razele solare

Date de siguranță, precauții în utilizare: a se respecta dozajul indicat, a nu se păstra la îndemâna copiilor, a nu se folosi în apropierea unei surse de ventilație; uz cosmetic

 
Documentație

Rețete asociate

Clear Skin cremă cu Arbutină

Pentru un ten mai clar și radiant! O cremă cu textură foarte fină și plăcută, potrivită pentru toate tipurile de ten...

Corector fluid

Un corector fluid, ușor de preparat, cu textură profesională. Conține și ingrediente anti-aging.

Blush ”Old Rose”

Un blush compactat cu o culoare plăcută, nu este strident, potrivit atât pentru tenurile mai deschise cât și pentru...

Cremă corectoare, anti-pete

Pentru atenuarea petelor cauzate de soare, a petelor de vârstă sau post inflamatorii (cicatrici, acnee). Formula...

Cremă hidratantă ten mixt/gras

O cremă cu textură lejeră, fluidă, îmbogățită cu active cosmetice potrivite îngrijirii tenului mixt sau gras. Are...

Ser de masaj gingival

Un ser uleios complex, concentrat în ingrediente benefice pentru cavitatea bucală, conține substanțe active care...

Ser cu vitamine A-C-E

Rezultă un ser cu textură lejeră și un fin parfum agreabil. Se absoarbe ușor, furnizând pielii substanțe...

Cremă de noapte Beauty Jasmine

O cremă fină, bogată în substanțe nutritive, regenerante şi anti-aging, cu antioxidanţi şi vitamine, pentru un ten...

Opinii

Sumar

5

(1 Opinii)

Filtrează opiniile după evaluare

  • 5
    (1)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Scrieți o opinie despre produs

Evaluare 
2014-09-10

F bun!

Imi place acest tip de vit c, il folosesc intr-un ser uleios antipete si intr-o crema de zi. Pielea e mai luminoasa, si cu o textura vizibil imbunatatita. Recomand!

Scrieți o opinie

Vitamina C (ascorbyl palmitate)

Apăsând butonul "Trimite", sunteți de acord ca această opinie să fie făcută publică.

Menu

Settings