Absolut de Trandafir de Damasc

New product

O esență cu un parfum distinct, bogat și rafinat, potrivit îndeosebi pentru crearea de parfumuri feminine, florale, senzuale. Absolutul de trandafiri este o alegere bună pentru parfumurile încântătoare, ce evocă o grădină de trandafiri în roua dimineții.

More details

44,86 lei

  • 2 gr

- +

 
Fişă produs

Absolut de Trandafir - descriere, recomandări

O esență fermecătoare, distinctă și rafinată, cu un parfum unic, indispensabilă în parfumerie. Un parfum floral de excepție, prețios și captivant! Trandafirul, și cu atât mai mult extractul din trandafiri simbolizează esența feminității, iubirea și armonia.

Unul dintre cele mai apreciate specii de trandafiri utilizate în cosmetică și parfumerie este Trandafirul de Damasc. Acesta diferă de speciile centifolia, gallica sau moschata, atât prin miros și acțiune cât și prin costul producției. Esența de trandafiri a fost și este folosită de cei mai renumiți producatori de parfum din lume, îndeosebi de parfumierii din Franța.

Metoda de obținere: prin extracție cu alcool din concretul de trandafiri, urmată de evaporarea alcoolului

Alte denumiri utilizate: esență de trandafiri, ulei de roze, rose otto

Proprietăți organoleptice: lichid cu vâscozitate redusă, culoare oranj
Solubil în alcool, dispersabil în uleiuri și emulsii, insolubil în apă

Descriere olfactivă: miros specific floral, intens, bogat

Nota parfumului: de mijloc

Calitate: absolut pur și natural, nedenaturat, nerectificat, fără molecule de sinteză

Ingrediente (INCI): rosa damascena flower extract


Utilizare în parfumerie

  • absolutul de trandafiri este o materie primă des regăsită în parfumurile celebre și are un miros căutat
  • conferă compozițiilor parfumante o notă distinctă, specifică
  • se poate asocia cu alte uleiuri esențiale și absoluturi pentru a formula parfumuri ”buchet floral” sau alte tipuri
  • se potrivește îndeosebi pentru formularea parfumurilor feminine
  • se poate asocia cu esențe de: violete, lăcrămioare, liliac, vanilie, osmanthus, iasomie, tonka și cu esențe fructate în general
  • dozaj indicativ: 0,1-1%
  • se pot prepara parfumuri și ape de toaletă în bază de alcool, parfumuri în bază uleioasă, parfumuri solide (concrete)


Utilizare în cosmetică

  • cu absolutul de trandafiri se pot parfuma felurite compoziții cosmetice
  • dozaj: 0,02%
  • ca esență parfumantă în creme de zi sau de noapte, seruri uleioase, uleiuri faciale, creme și unturi de corp


Utilizare în aromaterapie

  • armonizant psiho-emoțional
  • este recunoscut pentru proprietățile afrodisiace, este de ajutor în caz de frigiditate, libidou scăzut
  • ajută în caz de lipsă de încredere
  • are un efect de stimulare a stării de bine
  • induce o stare de relaxare și de optimism
  • folosit sub formă de ulei de masaj, 1-2 picături diluate în ulei vegetal, aplicat de-a lungul coloanei vertebrale, în zona chakrelor sau a plexului solar


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • a se evita contactul cu ochii
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern
 
Documentație

Rețete asociate

Blush ”Old Rose”

Un blush compactat cu o culoare plăcută, nu este strident, potrivit atât pentru tenurile mai deschise cât și pentru...

Ser preţios pentru fermitate și rejuvenare

Un ser alcătuit din ingrediente și uleiuri prețioase, cu efect anti-aging, antioxidant, antirid, emolient și...

Parfum Rose authentique

Un parfum de damă din familia soft-floral, este romantic și pozitivant, având primele note proaspete, verzi fructate...

Opinii

Sumar

5

(4 Opinii)

Filtrează opiniile după evaluare

  • 5
    (4)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Scrieți o opinie despre produs

Evaluare 
2020-09-12

limita dermala

Buna ziua.Absolutul de trandafir de Damasc conform regulamentului IFRA are limita dermala foarte bine stabilita de 0,02% in produsele care nu se clatesc ,in special aplicate pe fata. As vrea sa stiu daca este diluat acest produs de la furnizorul dvs sau este o eroare, ca sa stiu in final cat trebuie aplicat..Multumesc.

Răspuns
Bună ziua! Produsul nu este diluat, vom actualiza în cel mai scurt timp indicațile de utilizare pe website conform recomandărilor IFRA. Mulțumim pentru sesizare!
Evaluare 
2020-04-25

Minunat!

0.2% adaugat in crema si te simti ca intr-o gradina cu trandafiri! Un parfum sublim

Evaluare 
2016-03-21

Absolut rosa damascena

Un produs minunat, calitate exceptionala.
Mi-as dori sa aduceti si absolut de rosa centifolia, un parfum la fel de seducator dar diferit.

Evaluare 
2015-04-02

absolut de trandafir

Am folosit absolutul de trandafir la parfumarea unei creme pentru ten matur, rezultatul este pe masura asteptarilor:mirosul este subtil si nobil.Nu are nici o legatura cu aromele adaugate produselor cosmetice obisnuite ce se gasesc in magazine.Este cu adevarat costisitor sa il folosesti in prepararea unei creme,dar, merita cu siguranta, avand in vedere si virtutile recunoscute ale trandafirului.

Scrieți o opinie

Absolut de Trandafir de Damasc

Apăsând butonul "Trimite", sunteți de acord ca această opinie să fie făcută publică.

Menu

Settings