Pink-lila szappan

Pink-lila szappan

Formula: 36154

Faza Ingrediente pentru o matriță de 120 gr % Cantitate
A Bază de săpun M&P Crystal 71,25 82 gr
A Unt de mango 2,08 2,5 gr
A Pigment cosmetic perlat pink 0,06 0,08 gr
A Parfumant natural Mandeline 1,3 45 picături
B Baza de săpun M&P alb 25 28
B Extract aromatic de violete 0,41 15 picături

Igienizați recipientul dedicat și toate ustensilele cu care lucrați, detalii în ghidul de bune practici.

Mod de preparare:
În câte un pahar Berzelius se prepară cele două straturi.

Primul strat:

Se topește pe baie de apă baza de săpun tăiată cubuleţe de aproximativ 1cm, împreună cu untul de mango. Se va amesteca lent, în adâncime, în așa fel, să se evite aerarea amestecului. Cu un polonic mic, din când în când, se îndepărtează pelicula formată în timpul topirii. După lichefiere, se scoate din baia de apă și se încorporează pigmentul roz prin mișcare lentă, ușoară. Se adaugă parfumantul și se amestecă. Se toarnă săpunul în forma de inimioară și se lasă la întărit. 

Al doilea strat: 

Se topește pe baia de apă baza de săpun albă, tăiată cubulețe. Se adaugă parfumantul natural de violete. Între timp, primul strat s-a întărit în matriță. Se toarnă al doilea strat peste primul și se lasă patru ore la întărit în matriță. Se scoate cu grijă din formă și se lasă la uscat 24 de ore. Se va depozita într-un loc uscat, răcoros, ferit de oscilațiile umezelii aerului.

Important:
Dacă mediul în care este păstrat săpunul are umiditate medie sau crescută, pe suprafața acestuia poate apărea ”rouă” și se poate forma un strat gelatinos. Acesta este un fenomen natural ce apare la toate săpunurile naturale de tip melt&pour.
Pentru a evita acest fenomen, este indicată învelirea săpunului într-o folie sau depozitarea într-un recipient ce se poate închide ermetic.
La prepararea unei rețete, după îndepărtarea săpunului din formă/matriță, acesta se depozitează în loc uscat, iar dacă nu se folosește în următoarea perioadă, atunci se va ambala în folie alimentară.

Un săpun floral, dulceag, feminin, cu un miros parfumat.

...

  • Dificultate: începător/avansat/experimentat
  • Ustensile: cântar de precizie, cană sau pahar termorezistent, lingură/spatulă
  • Matriță recomandată: formă de săpun Inimă

Ezt a képletet az Elemental szakképzett személyzete fejlesztette ki. A receptek az Elemental által forgalmazott termékek felhasználását hivatottak példázni, és pontosnak tekinthetők, azonban az Elemental nem vállal felelősséget a termékeinek a recept elkészítéséhez és értékeléséhez történő felhasználásával kapcsolatban, mivel az elkészítés és a felhasználás körülményei kívül esnek az Elemental ellenőrzési körén. Az Elemental ügyfelének kell gondoskodnia arról, hogy a recept reprodukálása ne sértse a szellemi tulajdonjogokat, és hogy megfeleljen a mindenkor hatályban lévő szabályoknak és előírásoknak. A receptet elkészítő személynek a biztonsági adatlapokat kell figyelembe vennie az összes nyersanyag biztonságos kezelése érdekében, és teljes felelősséget visel a beszerzett és felhasznált anyagok biztonságos és helyes felhasználásáért és tárolásáért. A recept, a módszer és a késztermék biztonságosságának, stabilitásának, jogszabályi megfelelőségének és alkalmasságának értékelése kizárólag a felhasználó és/vagy a terméket forgalomba hozó jogi személy felelőssége. Az Elemental nem vállal felelősséget az ezen információk használatából eredő károkért, és nem vállal felelősséget a kiválasztott anyagok, recept vagy módszer részben vagy egészben történő helytelen használatáért.

Írva 2019-06-13 Szappanok 0

Írjon egy hozzászólástVálaszoljon

Menu

Settings