Magnéziumsztearát

New product

A sminkkészítmények összeállításában hasznos összetevő, szerkezetjavító, elősegíti a készítmények tapadását, megkönnyíti a préselési folyamatot. Mattosító hatást fejt ki a kozmetikai készítményekben, sűrűsíti és stabilizálja az emulziókat.

More details

390,80 Ft

  • 25 gr

- +

 
Részletes leírás

Magnéziumsztearát - leírás és javaslatok

A magnéziumsztearát egy növényi eredetű összetevő, mely széleskörű felhasználásra talált a kozmetikai termékek összeállításában. 

Növeli a készítmények sűrűségét és különösen a kozmetikai púderek készítésében jön számításba. A sminkkészítmények összeállításában hasznos összetevő, szerkezetjavító, elősegíti a készítmények tapadását, megkönnyíti a préselési folyamatot. Mattosító hatást fejt ki a kozmetikai készítményekben, sűrűsíti és stabilizálja az emulziókat.

MEGJELENÉSI FORMA: szagtalan fehér por, tapintásra enyhén zsíros

Összetevők (INCI): magnesium stearate

Tulajdonságok

  • sűrűsítő összetevő
  • növeli a krémek fedőképességét
  • az emulziókban stabilizáló hatást fejt ki
  • jó kötőanyag, megelőzi a készítmények a préselőeszközökhöz tapadását
  • csomósodásgátló hatású
  • jó felszívó hatású, a faggyú számára is
  • jól tapad a bőrre
  • a készítményeknek selymes, síkos textúrát kölcsönöz
  • jól bírja a hevítést

 Alkalmazások

  • remek alap és töltőanyag a préselt és porpúderek számára
  • alapozókba
  • alap és töltőanyag matt és fényes szemfestékekbe
  • alap és töltőanyag pirosítókba
  • emulziók sűrűsítésére, stabilizálására
  • töltőanyagként arc- és testpakolásokba
  • krémekbe, a fedőképesség növelésére
  • rúzsokba
  • coldkrémekbe sűrűsítőként, de a zsíros érzet csökkentése céljából is

Használati mód

A magnéziumsztearát nem oldódik vízben vagy olajban, de jól diszpergálódik úgy olajos közegben, mint emulziókban.
Smink púderekbe: a pigmentekkel és/vagy egyéb száraz alapokkal összekeverve, lehetőleg mozsárban.
Emulziókban a zsíros fázishoz adagoljuk.
Rúzsokban az olajokkal együtt adagoljuk, a hevítés előtt.


Irányadó adagolás 1-30%

  • préselt púderekhez 1-7%, de a recept függvényében több is lehet
  • porpúderekbe 5-30%
  • emulziókba 1-10%
  • krémekbe, coldkrémekbe 10%-ig
  • rúzsokba 1-4%


Tárolás
: hűvös, száraz helyen, közvetlen fénytől védve, lezárt tárolóban

Biztonsági adatok: ne lélegezzük be, ne nyeljük le, szembe ne ekrüljön

 
Adatok
Alkalmazások smink
Alkalmazások zsíros bőr
 
Dokumentumok letöltése

Kapcsolódó receptek

Szemkörnyék primer

Egy szemkörnyék primér, amely elősegíti a szemfesték tapadását, jobban kiemeli a színeket és hozzájárul a smink...

”Sublime Polynesia” testvaj

Egy elég kellemes szerkezetű krém keletkezik, amely, habár víz nélkül lett megfogalmazva, nem hagy zsíros érzetet a...

Alapozó púder

Egy könnyen elkészíthető, finom textúrájú és közepesnél nagyobb fedőképességű alapozó port nyerünk. Szabad...

Folyékony korrektor

Egy könnyen elkészthető professzionális textúrájú folyékony korrektor. Érzéki szempontból nagyon kellemes, nem zsíros...

”French Rose” arcpirosító

Egy élénk színű, finom szerkezetű pirosító, mely fiatalosabb és derűsebb kinézetet kölcsönöz az arcnak.

”Old Rose” arcpirosító

... ha nincs meggyőződve, hogy a receptben ajánlott szín megfelel Önnek, előszőr adagoljon kisebb mennyiségű...

”Naked” mattosító púder

Egy áttetsző, selymes, finom púder, mattosítja az arcot és síma kinézetet kölcsönöz, enyhe meleg bézs árnyalattal.

Hialuron&gránátalma, ráncellenes...

Egy nappali krém mely segít a bőr nedvességszintjének a helyreállításában, javítja a bőr rugalmasságát és enyhíti a...

Vélemények

Összesítés

0

(0 Vélemény)

Vélemények szűrése felmérés szerint

  • 5
    (0)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Írja meg véleményét a termékről

Írja meg véleményét

Magnéziumsztearát

A "Küldés" gombra kattintva beleegyezik, hogy a véleménye nyilvánosan megjelenjen.

Menu

Settings