Loading...

Sheavaj finomított

Close

New product

A sheavaj vagy karité vaj rendkívül gazdag fitoszterolokban, polifenolokban, illó zsírsavakban, védi, táplálja és puhítja a bőrt. A tisztítási folyamat következtében fehér színű és semleges illatú.

More details

4 575,43 Ft

Ez egy speciális rendelés. A csomag(ok) feladása legkevesebb 1-3 munkanappal későbbre tolódik, több információt ezzel kapcsolatban itt olvashat

- +

Brand: MAYAM

 
Részletes leírás

Sheavaj (karitévaj), finomított - leírás és javaslatok

A sheavajat  a Shea - Karité fa gyümölcséből nyerik. Ez a fa körülbelül 15 év után kezd teremni és 30 éves kora után hoz maximális minőségű termést. A shea fa egy nagyon fontos tényező az afrikai vidéki gazdaság tartós fejlődése számára.

A sheavaj az egész világon a természetes kozmetikumok nélkülözhetetlen összetevőjének számít, úgy a hazájában, Afrikában, ahol évszázadok óta használják, mint a legelőkelőbb nyugati szépségszalonokban. Tápláló, védő, hidratáló és gyógyító hatása miatt generációkon keresztül használták a bőr és a haj állagának megőrzésére, javítására és védelmére a nap, szél és egyéb külső tényezők káros hatása ellen.

Az összetételében résztvevő zsírsavak és jelentős arányban jelenlevő nem szappanosítható anyagok visszaigazolják ennek a vajnak a vitathatatlan minőségű tulajdonságait: sérülések gyógyítása, felhámképződés serkentése, a bőrszövetek táplálása, nap káros sugarai elleni védelem, irritációk  nyugtatása.

Szinonimák: villetaria paradoxa, karité vaj, sheabutter

Előállítás módja: préseléssel nyert vajat finomítják, tisztítják majd színtelenítik és szagtalanítják vegyszermentes eljárásokkal
Élelmiszer minőségű.

Összetevők (INCI): butyrospermum parkii butter

Tulajdonságok

  • gyulladásgátló, csillapítja az irritációt
  • mélységében táplálja és hidratálja a bőrt
  • bőrregeneráló, serkenti a felhámképződést
  • elősegíti a hegesedést
  • fényvédő hatású
  • serkenti a kollagén termelődést
  • megelőzi a ráncosodást és öregedés jeleit
  • visszaadja a haj ragyogását, szépségét
  • táplálja a kappiláris szálakat
  • védi a hajszálakat

Alkalmazások a kozmetikában

  • minden bőrtípusra, különösképpen a száraz típusra
  • ráncosodás és öregedés jelei ellen
  • ajkakra és az arc érzékeny területeire
  • irritált bőrfelületre (pelenkától, borotválkozás után, szőrtelenítés után)
  • sérült, megkeményedett vagy töredezett bőrre
  • bőrkiütésekre, ekcémákra, bőrgyulladásokra
  • vegyihatásnak kitett kézre, bőrfelületre
  • napégette vagy enyhén sérült bőrre
  • izomfájdalomra, izomfáradtságra, feszültségre
  • száraz fejbőrre
  • száraz, töredezett, festett hajra
  • szappanok zsírozására
  • önmagában felvihető a frissen tisztított és enyhén nedves bőrre
  • növényi olajakkal, illóolajakkal vagy külömböző kivonatokkal keverve, a bőr igényeinek megfelelően
  • napozás előtti és utáni használatra szánt készítményekben, a nap káros sugarai elleni védelem céljából és a hámlás visszafogására
  • kimerült izomzat, masszírozására, nyirokmasszázsra kifejlesztett kenőcsök összetevőjeként, a kezelés céljától függően kiválasztott hatóanyagokkal együtt
  • a fennálló problémák függvényében kiválasztott kozmetikai hatóanyagokkal keverve a száraz, élettelen fejbőrmasszírozására, de a hajnövekedés serkentésére is szánt készítmények összetevőjeként
  • összetevőként szétvált szálú száraz, leromlott hajra és göndör vagy fékezhetetlen, "rebellis" hajra összeállított hajpakolásokba
  • önmagában vagy egyéb növényi olajakkal kombinációban, a terhesség ideje alatt, a bőr hajlékonyságának megőrzésére és a terhességi csíkok megelőzésére. Sikeresen használható szülés után is, a már meglévő csíkok símítására, enyhítésére
  • ajakbalzsamok létrehozásához
  • tápláló, vitamin bevitelére kialakított éjszakai krémekbe, melyeket a szem környékére is felvihetünk
  • mechanikus bőrradír készítményekbe
  • műhelyekben, garázsokban, kertben dolgozók számára kialakított kézkrémek, kenőcsök összetevőjeként

Tárolás: hűvös, száraz helyen

Biztonsági adatok: latexre érzékeny személyek ne használják

 
Dokumentumok

Értékelések / Q&A

Értékelés átlaga

4.9
11 vélemény
Kiváló 10
Nagyon jó 1
0
Közepes 0
Rossz 0

  • vélemény (11)
  • Kérdések és válaszok (0)
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
(@COMMENT_GRADE@)
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_TITLE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_IMAGES@
@COMMENT_VIDEOS@
Hasznos? @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENTS_NB@ Írj hozzászólást

@COMMENT_TITLE@

@CUSTOMER_NAME@ @AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

Válasz @ANSWERS_NB@ kedvelt @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ nem kedvelt @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Hozzászólás @COMMENTS_NB@
Írj választ Írj hozzászólást
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@ Válasz
@TOTAL_USEFULNESS@
@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
Hozzászólás elküldése @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Válasz

@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Válasz

Menu

Settings