Írisz kerti nőszirom por

New product

Parfümök illatanyagának rögzítésére, testillatosító púderek alapjaként, krémek illatosításához, az érzékeny bőr kímélő hámlasztásához és dohányosok számára készült fogkrémek összetevőjeként ajánlott.

More details

5,24 lei(ÁFA-val)

  • 10 gr

- +

 
Részletes leírás

Írisz (kerti nőszirom) por - leírás és javaslatok

A nőszirom, florentin írisz, Iris Germanica vagy ahogy még nevezik, Orris root kivonata, a növény szárított gyökérzetéből nyert por.

A viktoriánus korban a nőszirom port az édességeknek kölcsönzött aromájáért kedvelték. Felhasználták külömböző gyógyászati alkalmazásokra is.

Napjainkban viszont elnyomórészt kozmetikai összetevő. A parfümök és potpourik aromájának és színének a rögzítésére is használják. Illatosító púderek és különlegesebb fogkrémek összetevője, egy gyengéd fogfehérítő, a dohányzók elsárgult fogsorára sikeresen használt hatóanyag.

Előállítás módja: a szárított gyökérzet megörlésével

Megjelenési forma: finom drapp színű por, jellegzetes kellemes illattal

Összetétel​ (INCI): iris germanica florentina root extract

Tulajdonságok

  • parfüm rögzítő
  • enyhén szagtalanító
  • illatosító
  • nagyon gyengéd bőrradír
  • fogfehérítő hatóanyag

Alkalmazások 

  • a természetes parfümökbe illatrögzítőként
  • testillatosító púderekbe
  • dezodorokba
  • érzékeny bőrre használt bőrradírokba
  • fogkrémekbe

A KOZMETIKÁBAN

  • ajánlott adagolás: 2-30%
  • testillatosító púderek alapjaként, rizsporral, kukoricakeményitővel, illóolajjal keverve
  • más jellegzetes összetevők mellett, púder vagy stift formájú dezodorokba
  • egyenesen a kész fogkrémre téve, gyengéd csíszoló, a fogakat fehérítő hatást kölcsönözve vagy összetevőként egy fogkrém készítésekor 2-5%
  • bőrradír készítményekbe

Tárolás: 

  • száraz, fénytől és hőtől védett helyen, légmentesen zacskóba zárva tároljuk
  • ne tároljuk a fürdőszobában

Biztonsági adatok:

  • ne lélegezzük be
  • kozmetikai használatra

 

 
Data sheet
Alkalmazások szájhigiénia
Illat virágos
 
Dokumentumok letöltése

Írja meg a véleményét

Írisz kerti nőszirom por

Parfümök illatanyagának rögzítésére, testillatosító púderek alapjaként, krémek illatosításához, az érzékeny bőr kímélő hámlasztásához és dohányosok számára készült fogkrémek összetevőjeként ajánlott.

Írja meg a véleményét

 
Comments(0)

No customer reviews for the moment.

Kapcsolódó receptek

Fehérítő fogkrém, fogkő ellen

A kalcium-karbonáttal készített fogkrémekénél nagyobb dörzserejű fogkrém képződik. Habzik, édes ízű. Aromája közepes...

Illatosító testpúder Rizspor & Írisz

A keményítő és a rizspor könnyen elnyeli a verejtéket. A firenzei írisz por finoman illatosít és jól rögzíti az egyéb...

Fel