Cink-oxid por

New product

Elismert fertőtlenítő összetevő, serkenti a bőr gyógyulási folyamatait, alkalmas az irritált bőr ápolására, a gyerekek számára is. Kitűnő védelmet nyújt az UV-sugarak ellen. A smink készítményekbe fehér pigmentként is alkalmazzák.

More details

5,00 lei(ÁFA-val)

  • 50 gr
  • 1 kg

- +

 
Részletes leírás

Cink-oxid por - leírás és javaslatok

A kozmetikai alkalmazásokban igen jól elterjedt összetevő, festékanyagként is hasznos, de a fertőtlenítő, tisztító és a bőr gyógyulását ösztönző hatása is fontos. Kitűnő UVA és UVB szűrő, gyakorlatilag egy ásványi szűrő, mely fizikai védőgátként működik. A sminkkészítményekben növeli más festékanyagok, pigmentek fedőképességét, javítja a tapadóképességét a pigmenteknek, növeli az olyan kompozíciók fedőképességét, mint az alapozó, a korrektor vagy a rúzs.

Érzékszervi tulajdonságok: finom, szagtalan, nagy tisztaságú fehér por, nanorészecske mentes

Összetevők (INCI): zinc oxide


A cink-oxid tulajdonságai

  • egy védőréteget alkot a bőrön
  • UV sugárzás ellen védő ásványi szűrő
  • védi a bőrt a nedveségtől, különösen hasznos összetevő a babapopsi kenőcsökbe
  • antibakteriális, gombaölő és fertőtlenítő hatású; meggátolja a gombák fejlődését és a baktériumok szaporodását a bőrön
  • fehér festékanyag jó fedőképességgel, filler (töltőanyag) és mattosító összetevő
  • vízben és olajakban nem oldódik, vizes és olajoskörnyezetben, műemulziókban diszpergálható


Hogyan használjuk a kozmetikában

  • az irritált, ekcémás, aknés bőrre szánt krémekbe, balzsamokba és kenőcsökbe foglalható összetevő
  • pelenkakrémekbe és balzsamokba, popsiápolókba ajánlott összetevő
  • pattanásos arcra készülő arcpúderbe alkalmas összetevő
  • sminkkésztményekbe, arcpúderbe, alapozóba, arcfestékbe, szemfestékbe, rúzsba foglalható: mint összetevő, mint fehér alap vagy mint hatóanyag
  • összetevőként a napvédő kompozciókba, azzal a megjegyzéssel, hogy a SPF szám nem mérhető csak az adagolás függvényében
  • szappanokba adagolható, mint fehér pigment
  • dezodorokba foglalható összetevőként
  • ajánlott adagolási arányok: pelenkakrémekbe 5-20%, smink készítményekbe 2-50%, napvédő krémekben 20%-ig
  • javasoljuk az esseSol-lal való társítást egy széles spektrumú napvédelem növelésének érdekében pentru cremele cu protecție solară mărită, broad-spectrum
  • belefoglalhatjuk krémalapba, előtte egy kis adagban homogénné keverjük


Tárolás
: hűvös helyen, nedvességtől védve, zárt tárolóban

Biztonsági adatok, használat közbeni fontos óvintézkedések:

ne lélegezzük be, ne nyeljük le, tartsuk távol a gyerekektől, szembe ne kerüljön, kozmetikai felhasználásra szánt termék

Figyelmeztetés: az Elemental honlapján bemutatott termékek tulajdonságaira, felhasználására vonatkozó leírások és utasítások alapjául a szakirodalmi kiadványok, tudományos cikkek, a fitoterápiában, aromaterápiában és hidrolát-terápiában referencia értékű weboldalak, kozmetikai és kémiai folyóiratok, a gyártók/beszállítók által rendelékezésünkre bocsátott dokumentációk szolgáltak. Ennek ellenére ezek az információk tájékoztató jellegűek, semmiképpen nem szánjuk orvosi tanácsoknak és nem terhel bennünket ilyen irányú felelősség. Az illóolajok, kivonatok, növényi porok gyógykezelés céljából történő felhasználása előtt mindenképpen kérje ki az orvosa tanácsát.

 
Data sheet
Tulajdonságok tisztító; bőrjavító
Alkalmazások smink; fényvédelem; problémás bőr
 
Dokumentumok letöltése

Írja meg a véleményét

Cink-oxid por

Elismert fertőtlenítő összetevő, serkenti a bőr gyógyulási folyamatait, alkalmas az irritált bőr ápolására, a gyerekek számára is. Kitűnő védelmet nyújt az UV-sugarak ellen. A smink készítményekbe fehér pigmentként is alkalmazzák.

Írja meg a véleményét

 
Comments(3)
2018-03-29

Ulei de plaja

Pot folosi acest ingredient cu dioxidul de titan pentru un ulei de plaja? Uleiul principal ar fi cel de morcovi, dar doar cu uleiuri. Daca da, care ar fi concentratia potrivita? Multumesc

  • Hasznos volt önnek ez a bejegyzés?
  • (0) (0)
2017-07-03

nanoszemcsés

Sajnos nem találtam információt arról hogy milyen molekulamérettől számít a cink oxid nanoszemcsésnek. Az Önök által kínált termék nem nanoszemcsésnek számít?

  • Hasznos volt önnek ez a bejegyzés?
  • (0) (0)
2016-09-17

oxid de zinc

Am folosit oxidul de zinc pentru protectie solara , alaturi de unt de cacao, ulei de masline macerat cu urucum si alte unturi si uleiuri si chiar functioneaza! Pe zonele pe care am aplicat crema nu m-am ars pe cand pe unde am uitat sa o aplic sau sa o REaplic m-am ars. Spun reaplic pt ca o reaplicam destul de des totusi avand in vedere ca SPF-ul cred ca ajunge pe la maxim 25. Deci cu aplicari dese si daca nu exageram cu statul la soare, este foarte eficienta!

  • Hasznos volt önnek ez a bejegyzés?
  • (0) (0)

Kapcsolódó receptek

"Karanja" napozó krém

Egy közepes-nagy fokú fényvédelmet nyújtó napozó krém, jó vízálló képességgel. Arcra és testre egyaránt használható,...

Alapozó púder

Egy könnyen elkészíthető, finom textúrájú és közepesnél nagyobb fedőképességű alapozó port nyerünk. Szabad...

”French Rose” arcpirosító

Egy élénk színű, finom szerkezetű pirosító, mely fiatalosabb és derűsebb kinézetet kölcsönöz az arcnak.

”Matt finish” mattosító púder zsíros arcbőrre

Zsíros arcbőrre szánt púder, mattosítja és símává teszi a bőrt. Ásványi és növényi összetevőket tartalmaz, ezek...

CC krém, normál és vegyes bőrre

Egy komplex színkorrigáló krém mely ápolja, védi és tökéletesíti a bőrt, természetes hatású ragyogást nyújt és...

CC krém – zsíros bőrre

Színkorrigáló krém mely ápolja, védi és tökéletesíti a bőrt, természetes hatású ragyogást nyújt és enyhe fedést,...

Napozó balzsam, Annatto & Kakaó

A kakaóvaj és a méhviasz finom illatot is kölcsönöz a balzsamnak, mely a bőr számára védőgátat képez a napsugarak...

Zöld korrektor rúd

Álcázza a mérsékelt bőrpirosodást, a zöld semlegesíti a piros színt. A feketekömény magolajnak, de a teafa illónak is...

Korrektor rúd táskás szemekre

Finom szerkezetű, krémes korrektor rúd, mely takarja a bőrhibákat, pigmentfoltokat és egyenletessé teszi a...

Fel