Karnaubaviasz

New product

Egy növényi eredetű viasz; filmképző képességének illetve szerkezetjavító és sűrűsítő hatásának köszönhetően különböző sminkkészítmények, balzsamok, krémek és stiftek összeállításához használják; hőálló képességet és stabilitást kölcsönöz a készítményeknek.

More details

361,49 Ft

  • 10 gr

- +

Tags: ok

 
Részletes leírás

Karnaubaviasz - leírás és javaslatok

A karnaubaviasz a Brazíliában honos Copernica Cerifera, a karnaubapálma leveleiből kivont természetes viasz. Felhasználása sokrétű, úgy mint az élelmiszeriparban, gyógyszeriparban.

Kimagasló keménységének és magas olvadáspontjának köszönhetően, a karnaubaviasz fontos szerepet játszik a sminkkészítmények megalkotásában. Stabilitást nyújt a rúzsoknak, szemkontúr-ceruzáknak és szempillafestékeknek, melyek stabilak és tömörek maradnak magas hőmérsékleten is, ez nyáron fontos a sértetlenségük megőrzésének szempontjából.

Kozmetikai készítmények összetevőjeként, mint például balzsamok, dezodorok, egyes krémek. Az adagolástól függően, aránylag jó vízálló képességű finom vékony réteget képezve a bőrön, védőgátként működik.

Érzékszervi tulajdonságok: semleges illatú sárgás pehely

Összetevők (INCI): copernicia cerifera cera


A karnaubaviasz tulajdonságai

  • magas az olvadási pontja: 80-85°C
  • megnöveli a kozmetikai készítmények hőellenállását és vízálló képeségét
  • filmogén, finom vékony réteget képez a bőrön
  • növeli a rúzsok ellenállóképességét, segít hosszabb ideig megőrizni a rúzsot az ajkakon
  • textúraformáló és sűrűsítő hatóanyag
  • emulgeált készítményekben stabilizátor hatású


Hogyan használjuk a kozmetikában

  • melegítsük vízfürdőben 80°C fokra, egy vajban/olajban vagy egy emulzió zsírfázisában
  • krémek, emulziók, balzsamok, kenőcsök, védőkrémek összetevőjeként a szokásos adagolás 1 - 5 %
  • sminkkészítmények összetevőjeként: rúzsokba, szempillafestékekbe, arcalapozókba, szájfénybe, 2-10%
  • rúzsokba, kozmetikai ceruzákba és stiftekbe adagoláskor kombinálhatjuk kandelilla viasszal vagy méhviasszal
  • stift dezodorok és más rúd és stift típusú termékek készítésekor az arány lehet akár 10%
  • stift dezodorokba kombinálhatjuk méhviasszal, jázminviasszal vagy tubarózsa viasszal


Tárolás
: száraz, hűvös helyen

Biztonsági adatok, használat közbeni fontos óvintézkedések: kozmetikai felhasználásra szánt termék

 
Dokumentumok letöltése

Kapcsolódó receptek

”Rubin” rúzs

Egy tápláló és lágyító rúzs, kellemes az ajkakon. Élénk és eléggé tartós színű, fényét a szájfény alapnak köszönheti,...

"Velence vörös" rúzs

Egy védelmező, intenzív tartós színű lágyító hatású rúzs. Sheavajat, vaníliaolajat, ricinusolajat tartalmaz.

”French pink” rúzs

Egy selyemfényű, kellemes rózsaszínű, lágyító és védő hatású rúzs, a vanília olajnak, a kakaóvajnak és természetes...

Fényvédő napozótej, "Family"

Az eredmény egy laza szerkezetű, nem-zsíros napozótej. Hatását a sejtek színtjén is kifejti az antioxidáns összetevői...

Tápláló és védő ajakbalzsam

Kakaóvaj, szezámolaj, méz és glicerin tartalmú, finom aromás ajakbalzsam.

Vélemények

Összesítés

0

(0 Vélemény)

Vélemények szűrése felmérés szerint

  • 5
    (0)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Írja meg véleményét a termékről

Írja meg véleményét

Karnaubaviasz

A "Küldés" gombra kattintva beleegyezik, hogy a véleménye nyilvánosan megjelenjen.

Menu

Settings