Jojoba olaj szűz Bio, Ecocert / Cosmos

New product

A jojoba olajnak, az emberi faggyúéhoz hasonló szerkezetéből fakadóan, jelentős az affinitása (összeférhetősége) a bőrrel és a hajjal szemben. Gyorsan felszívódik és minden típusú bőrre használható. Megfelel sminkalapként, mint sminklemosó és nagyon jó ápolószer vegyes , zsíros vagy pattanásos bőrre. Alkalmas a fejbőr problémáira, élénkíti a hajat.

More details

16,18 lei(ÁFA-val)

  • 50 ml
  • 250 ml

- +

 
Részletes leírás

Jojoba olaj - leírás és javaslatok

A magokból kivont olaj tulajdonképpen egy folyékony viasz, amely az emberi faggyúhoz hasonlit és igen eltérő a közönséges növényi olajoktól. Különleges zsírsavakat tartalmaz és hasonlóan érdekes módon hatol át a bőrön, mégpedig a szőrtüszőkön keresztül, úgy, hogy nem tömiti el azokat és úgy keveredik a faggyúval, hogy egy elzáródásmentes réteget kialakítva hagyja a bőrt lélegezni.

Érdekes a zsírsavprofilja (gadolinsav, erukasav, nevronicsav), figyelemre méltó mennyiségű polifenolokat tartalmaz, amelyek közül a tanninoknak köszönhető a száraz érzet a bőrön való alkalmazás után. Úgy tűnik, ellentmondás van a fogalmak között, de a jojobaolaj száraz olaj.

Más elnevezések: arany-jojoba, jojoba viasz

Előállítás módja: hideg sajtolással nyerik, a magokból

Földrajzi származás: Mexikó

Minőség: az Ecocert Greenlife által tanúsított természetes, organikus termék

Prezentare: tiszta, sárgás színű, közepes sűrűségű, jellegzetes illatú folyadék

A bőrön: gyorsan felszívódik, száraz érzetet hagy, nem komedogén.*
*A komedogén tulajdonság nem mérhető, tudományosan sem kimutatható. Egy komedogénnek számító olaj ideiglenesen eltömítheti a pórusokat, de nem alakít ki kötelező módon pattanást, mitesszert, aknét, minden személy esetében. Azok, akiknek a bőre hajlamos az akné, pattanás kialakulására, ne használjanak komedogén olajat önmagában, csak emulziókban, vagy más összetevők keverékében.

Összetevők (INCI): simmondsia chinensis seed oil*
*Az összetevők 100%-a organikus mezőgazdaságból származik.
Természetes, organikus (bio) kozmetikum, Ecocert Greenlife tanúsítvánnyal, a http://cosmetics.ecocert.com címen olvasható ECOCERT szabvánnyal összhangban.

A jojoba olaj tulajdonságai

  • védő hatással van a bőr hidrolipid rétegére
  • védi a bőrt a kiszáradástól
  • bőrlágyító hatású és mélységében táplálja a bőrt
  • segít megőrízni a bőr rugalmasságát, hajlékonyságát
  • szabályozza a bőr faggyútermelését
  • bársonyossá teszi, kisímítja a bőrt
  • elősegíti más hatóanyagok bőrbehatolását

Miben segíthet

  • minden típusú bőrre, hajra és körömre alkalmas
  • a zsíros, vegyes, normál vagy száraz bőr ápolásában
  • a száraz, dehidratált, élettelen bőr állapotának feljavításában
  • az érzékeny, törékeny, finom bőr ápolásában, kisgyerekeknél is
  • a bőr rugalmasságának és hajlékonyságának megőrzésében
  • a ráncok csökkentésében, a bőröregedés lassításában
  • az ekcémás, pikkelysömörtől, dermatitisztól szenvedő, irritált bőr regenerálódásában
  • a szemkörnyéki arcbőr ápolásában
  • a sminkkészítmények megfogalmazásában
  • táplálja és egyensúlyban tartja a fejbőrt
  • a hajszálak megszépítésében és kisímításában, a törékeny, száraz, sérült haj ápolásában

Hogyan használjuk a kozmetikában

  • ezt a terméket használhatjuk önmagában, közvetlenül bőrre és a hajra
  • a bőrre alkalmazható önmagában sminklemosóként, bőrápolóként, akár szőrtelenítés és borotválkozás után is
  • más növényi olajokkal és illóolajokkal keverékben, test- és arcmasszázshoz
  • kozmetikai kompozíciók összetevőjeként: krémek, lotionok, szérumok, testtejek, testvajak készítéséhez
  • ekcémás, pikkelysömörtől szenvedő, irritált bőr számára kialakított termékek alapjaként, különös tekintettel az emberi faggyúhoz való hasonlósága miatt
  • hígítás nélkül vagy specifikus olajokkal hígítva, a körmök és a körömágybőr gondozására
  • a hajra önmagában használva vagy maszk, hajpakolás, hajkrém, hajbalzsam, hajvégekre szánt szérum összetevőjeként
  • olajos parfümökbe alapolajként
  • alapként, megkönnyíti más összetevők hatóanyagainak bőrbevitelét

Speciális szinergiák

  • feketekömény magolajjal teafa illóolajjal és fragóniával keverve, zsíros, pattanásosodó arcbőrre
  • tamanu olajjal és kúszómagnólia kivonattal, különböző bőrbántalmakra
  • bisabolollal és E-vitaminnal, szőrtelenítés vagy borotválkozás után
  • ricinus-, avokádó és kókuszolajjal keverve, a haj táplálására és erősítésére
  • oregánó és menta illóolajjal keverve, a problémás fejbőrre
  • vaniliaolajjal és grapefruit illóval, testmasszázsokhoz
  • rózsaszirom macerátummal és acmella kivonattal keverve, arcmasszázshoz

Tárolás: oxidációra ellenálló olaj lévén, tárolhatjuk szobahőmérsékleten, lehetőleg 25°C alatt, nedvességtől és fénytől védve

Biztonsági adatok: kozmetikai használatra


Figyelmeztetés
: az Elemental honlapján bemutatott termékek tulajdonságaira, felhasználására vonatkozó leírások és utasítások alapjául a szakirodalmi kiadványok, tudományos cikkek, a fitoterápiában, aromaterápiában és hidrolát-terápiában referencia értékű weboldalak, kozmetikai és kémiai folyóiratok, a gyártók/beszállítók által rendelékezésünkre bocsátott dokumentációk szolgáltak. Ennek ellenére ezek az információk tájékoztató jellegűek, semmiképpen nem szánjuk orvosi tanácsoknak és nem terhel bennünket ilyen irányú felelősség. Az illóolajok, kivonatok, növényi porok gyógykezelés céljából történő felhasználása előtt mindenképpen kérje ki az orvosa tanácsát.

 
Data sheet
Tulajdonságok faggyú szabályozó
Alkalmazások kombinált bőr
Haj száraz

Kapcsolódó receptek

Színes, aromás ajakbalzsam, vegán

A keletkezett balzsam finom, természetes aromájú, lágyító és tápláló. Enyhén színezi az ajkakat, a rúzsra jellemző...

”Old Rose” arcpirosító

... ha nincs meggyőződve, hogy a receptben ajánlott szín megfelel Önnek, előszőr adagoljon kisebb mennyiségű...

Univerzális komplex hidratáló krém

Egy komplex képlet, mely hidratáló, regeneráló és lágyító összetevőket ötvöz gyulladásgátló hatóanyagokkal és...

A-C-E vitaminos szérum

Egy folyékony szérum mely hamar felszívódik, regeneráló, bőrlágyító, tápláló és hidratáló elemeket juttatva a bőrbe....

Téli krém vegyes/zsíros arcbőrre

Egy finom és laza krém, friss kellemes illattal. A krém nappali krémnek használható zsíros vagy vegyes arcbőrre.

Fényvédő krém vegyes/zsíros arcbőrre

Egy könnyű, laza szerkezetű krém. Finom illatú és mattosító hatású, kellemes viselni, nem terheli az arcbőrt. Ásványi...

Nappali arckrém vegyes/zsíros arcbőrre, Jojoba & Q10

Egy laza szerkezetű, hidratáló és öregedésgátló krém, bőrrevitel után gyorsan beszívódik.

Három pulzus parfüm

Néhány olajalapú parfüm változat példaként, hogyan készíthetünk jól meghatározott egyedi parfümöt kevés, de jól...

Szépítő bőrradír, Rózsa & Ylang

Egy gél típusú készítmény, érdekes textúrával, mely sok olajat tartalmaz, de nem vált ki zsíros érzést a bőrön, a...

Review-uri

Sumar

4.8

(28 Review-uri)

Sortare dupa notă

  • 5
    (24)
  • 4
    (3)
  • 3
    (1)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Scrieți un review

Nota 
2018-09-28

E bun de adăugat ca ulei esențial in săpun?

Doresc sa imi fac sapun de casa si nu știu sigur daca uleiul asta se poate adauga in compozitia de sapun. O sa contina ulei de masline si de cocos si conform rețetei se recomanda si adaugarea unui ulei esential.

Nota 
2018-03-20

@ Aurelia B.

Bună ziua! Uleiurile vegetale se pot solidifica dacă sunt expuse la temperaturi joase, fapt care nu le afectează calitățile în niciun fel. Păstrați flaconul la temperatura camerei și uleiul va reveni la starea lichidă.

Nota 
2018-03-20

Nemultumit

Uleiul de jojoba primit azi este solid si nu lichid asa cum stiam si cum am citit in descriere.Imi puteti da va rog o explicatie.Se mai poate folosi?

Nota 
2017-06-27

recomand

este un ulei rapid absorbit de piele si par. il folosesc dupa baie si sterg excesul cu un prosop pentru ca oricat de usor de absoarbe , tot ramane pelicula pe piele . am folosit multi ani uleiul de argan ,dar este foarte gras si se absoarbe greu , am trecut la jojoba si urmeaza sa iau de 250ml pentru ca face ce trebuie si se absorabe mai bine. comandati si o pompita pentru o dispersie usoara pentru ca direct din sticla curge prea mult.

Nota 
2017-05-31

Dumnezeiesc

Nu stiu cum am putut sa traiesc pana acum fara acest ulei :))
Este minuuunat!! Se absoarbe foarte rapid, pielea este mai catifelata, mai luminoasa. Si cu toate ca am tenul gras, imi face foarte bine.
Este un ulei versatil, mi-am creat si un mic parfum intr-un roll-on.
Recomand cu incredere.

Nota 
2016-11-10

Jojoba

Se absoarbe foarte bine în piele şi o lasă catifelată, cu un luciu uşor satinat. Mi se pare minunat pe post de cremă de mâini, deoarece pătrunde mai adânc în piele decât celelalte uleiuri (chiar şi uscate) şi se vede că o "ajută" din interior, nu doar la suprafaţă. Unghiile capătă şi ele un luciu sănătos şi cuticulele sunt hidratate.

Nota 
2016-09-12

ottimo per l'acne

Mi sono preparato un siero con olio di jojoba e neem, vitamine, alcuni oli essenziali (lavanda, tea tree) ed estratto di rosmarino. L'acne e il rossore sul viso sono diminuiti; la mia pelle produce meno sebum. Soddisfatto.

Folosit cu succes pentru acnee.

Nota 
2013-10-23

Opinie

La inceput am fost putin sceptica, dat fiind fapul ca folosisem pana atunci ulei de jojoba de la o alta firma, insa, acum, dupa ce l-am incercat pe cel de la Mayam, pot spune ca sunt multumita, isi face foarte bine treaba.

Nota 
2013-10-01

Ulei de jojoba Bio

Este un ulei foarte bun pentru ten si par

Nota 
2013-09-21

big like

am renuntat la orice tip de crema de cand am cumparat acest ulei.se absoarbe imediat in piele.o sa-l folosesc toata viata:)

Scrieți un review

Jojoba olaj szűz Bio, Ecocert / Cosmos

Jojoba olaj szűz Bio, Ecocert / Cosmos

A jojoba olajnak, az emberi faggyúéhoz hasonló szerkezetéből fakadóan, jelentős az affinitása (összeférhetősége) a bőrrel és a hajjal szemben. Gyorsan felszívódik és minden típusú bőrre használható. Megfelel sminkalapként, mint sminklemosó és nagyon jó ápolószer vegyes , zsíros vagy pattanásos bőrre. Alkalmas a fejbőr problémáira, élénkíti a hajat.

Prin trimiterea acestei recenzii, sunteți de acord ca aceasta să fie publicată.

Menu

Fel