Növényi glicerin 99.5

New product

Számos bőr- és hajápoló kozmetikai és higiéniai termékben megtalálható hidratáló hatóanyag. Elősegíti a vízmegtartást a bőrszövetekben, lágyító és bársonyosító hatású, védi a hajat a kiszáradástól.

More details

449,43 Ft

  • 100 ml
  • 1 Ltr
  • 5 Ltr

- +

 
Részletes leírás

Növényi glicerin, minimum 99.5%-os - leírás és javaslatok

A glicerin belefoglalható majdnem minden bőr- és hajápoló termékbe, szappanokba, fogkrémekbe, emulziókba, samponokba és fürdőgélekbe. Könnyű ezzel a termékkel dolgozni, hevítésre nem érzékeny. Nem idegen az emberi szervezet számára, így nem okozhat irritációt vagy allergiát.

A glicerin bizonyos anyagok számára jó növényi oldószer - a gemoterápiában, fitoterápiában, homeopátiában növényi eredetű hatóanyagok kivonására használják. A glicerinnel otthon is készíthetünk macerátumokat.

A humektáns anyagok olyan nedvszívó összetevők, melyek a légkörből a bőrbe vonzzák a vizet. A glicerin egy klasszikus humektáns, bőrbe szívódó anyag, ez azt jelenti, hogy egy mosdás után nem jön ki a bőrből, ezáltal nagyon hasznos a tisztálkodószerek összetételében.

Szinonima: glicerol

Megjelenési forma: tiszta, színtelen, sűrű folyadék

Sűrűsége: 1,2

Oldékonyság: vízben és alkoholban elegyedik, kis mértékben a szilárd olajos készítményekbe foglalható.

Összetevők (INCI): glycerin

A glicerin tulajdonságai

  • humektáns, nedvszívó és vízmegrató hatású
  • erőteljes hidratáló, segít a bőrben tartani a vizet
  • jó oldószer a növényi elemek számára
  • bársonyosítja és rugalmasítja a bőrt
  • segíti a zselésítő hatóanyagok diszpergálását egyes kozmetikai készítményekben
  • enyhén fokozza a tenzid alapú készítmények habzó erejét
  • adagolástól függően, bizonyos készítményekeben kissé ragadós érzést kelt a bőrön

Miben segít a glicerin

  • minden típusú bőr és haj tisztítására ápolásában
  • száraz, vízhiányos, repedezett, hámló bőr ápolásában
  • növényi macerátumok, glicerines kivonatok készítésében

Hogyan használjuk a kozmetikában

  • bőrre önmagában nem, csak kozmetikai készítmények összetevőjeként használjuk
  • kozmetikai készítményekbe: krémekbe, emulziókba, tonikba, gélekbe és emulgeálással készült egyéb termékekbe a használatos adagolás 1 - 5%
  • a glicerin hevítésre nem érzékeny, az emulziók receptjeiben a vízfázisba számoljuk
  • olyan készítményekbe, amelyeket helyileg alkalmaznak durva, repedt vagy megkeményedett bőrfelületeken, az adagolás mehet 8%-ig
  • tusgélekbe, lemosókba és fürdőgélekbe foglalva 1-10%
  • glicerines macerátumokba 50-70%
  • azon kozmetikai termékekben, melyeket felviszünk a bőrre, a túladagolás (több mint 10%) ellenkező hatást fejt ki, mégpedig kiszárítja a bőrt, annak mélyebb rétegeiből a felszínére vonzva a nedvességet
  • ajakbalzsamba, kenőcsbe, testvajba vagy egyéb vízmentes szilárd kompozícióba általábnan a szilárdulási folyamat közben adagoljuk, 1-3% arányban; a glicerin nem oldódik olajban, de jól diszpergálódik a viszkózus olajos készítményekben

Hogyan készíthetünk hidroglicerin-macerátumot otthon

Egy ilyen termék glicerin, víz és egy friss vagy egy száraz növény keverékéből készül.
A glicerin jól kioldja a növényekből az aktív hatóanyagokat,ha egy macerátum nagyobb koncentrációban tartalmaz glicerint, nagyobb lesz a hatóanyag-koncentrációja is. Másrészt figyelenbe kell vennünk azt is, hogy egy kozmetikai recept glicerintartalma nem haladhatja meg a 10%-ot.

Javasolt eljárás:
 keverjünk 60 gr glicerint 40 gr mikrobiológiailag tiszta vízzel (desztillált vízzel), adjunk hozzá 20-30 gr aprított növényt és lassan, alaposan keverjük össze. Adjunk hozzá 0,6 gr tartósítót, például Cosgardot vagy tömény grapefruitmag kivonatot. 

A macerátumot hagyjuk 10-15 napig érlelődni, közben rendszeresen megkeverjük, lehetőleg naponta. Végül alaposan megszűrjükés egy tiszta, fertőtlenített flakonba töltjük. A macerátumot ajánlott hűtőszekrényben tárolni és 3 hónap alatt elhasználni.

Létezik tartósító nélküli hidroglicerines macerátum, de az kb. 70% glicerint tartalmaz és laboratóriumi körülmények között készül.
Megjegyzés: ha a macerátumot feiss növényből készítjük, a mikrobiológiai folyamatok gyorsabbak és a hatóanyagok koncentrációja általában kisebb lesz; ha szárított növényt használunk, ajánlott azt darálóval megőrölni, ezáltal a macerátum töményebb és mikrobiológiailag stabilabb lesz.

Tárolás: szobahőmérsékleten, száraz, hűvös, fénytől védett helyen

Biztonsági adatok:ne nyeljük le, tartsuk távol a gyarakektől, a szemünkbe ne kerüljön, önmagára nem bőrrevihető, kozmetikai felhasználásra való

 
Dokumentumok letöltése

Kapcsolódó receptek

Detergent concentrat

Fordítás alatt

"Booster" átfogó...

Egy hatóanyagokat koncentráltan tartalmazó szérum, melynek célja a bőröregedés jeleinek csökkentése, a káros...

Női borotvakrém

Ez a hidratáló, puhító és nyugtató hatású összetevőkből készült krém alkalmas a borotvával történő szőrtelenítéshez....

Regeneráló ajakvaj

Egy ajakvaj tápláló, bőrlágyító, védő, szerkezetjavító és regeneráló hatású összetevőkkel. Ha az ajkunk nagyon...

Krémes tusfürdő száraz bőrre

Kellemes illatú krémes tusgél, hidratáló összetevőkkel és kímélő tenzidekkel megfogalmazva, kókuszolajjal és lágyító...

"Anti-aging" kézkrém

Antioxidáns, öregedésgátló, szabadgyökellenes, regeneráló és szerkezetjavító hatóanyagokkal megfogalmazott igen...

Krémdezodor "Fresh all day"

Egy laza, nem ragadós, nem-zsíros, enyhén hidratáló hatású készítmény, kíméletes a bőrrel. A narancs illóolajat...

Vélemények

Összesítés

0

(0 Vélemény)

Vélemények szűrése felmérés szerint

  • 5
    (0)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Írja meg véleményét a termékről

Írja meg véleményét

Növényi glicerin 99.5

A "Küldés" gombra kattintva beleegyezik, hogy a véleménye nyilvánosan megjelenjen.

Menu

Settings