Neem olaj szűz Bio, Ecocert / Cosmos

New product

A neem olaj erős parazitaellenes, baktériumellenes és rovarriasztó hatásáról híres. Különleges összetételének köszönhetően, a kozmetikában a problémás bőr ápolására használják, olyan bőrbántalmak esetén mint: az akne, ekcéma, pikkelysömör, fertőzések, szemölcsök, herpesz, tetvesség, gombásodás.

More details

840,23 Ft

  • 50 ml
  • 1 Ltr

- +

 
Részletes leírás

Neem olaj - leírás és javaslatok

A Neem Indiában Kr.e. 2000 óta használatos, az ókori írásokban szent fának tartják és "minden betegség gyógyírjaként" emlegetik. Egy sor tudományos kiadvány igazolja a neem olaj hatékonyságát a baktériumok, paraziták és rovarok ellen.

A Neem olaj többszáz éve használatos az orvoslásban és a kozmetikában, ténylegesen olyan termék, mely kiállta az idő próbáját.

A Neem fát a mezőgazdaságban trágyaként, növényvédőként és rovarírtószerként használják. Egy Indiában, Pakisztánban és Burmában honos gyors növésű fa. Örökké zöld, 15-20 méter magasra megnő, sőt, kedvező körülmények között elérheti a 40 métert. Körülbelül 200 évet él. Nem megfelelő körülmények között lehullatja leveleit, így védekezve az kiszáradás ellen. Legelőszőr négyévesen terem, 10 év után pedig egy fa átlagban 40 kg, az olajbogyóhoz hasolnó gyümölcsöt terem.

Megjegyzendő, hogy a Neem olaj az emlősökre ártalmatlan, a benne lévő anyagok kizárólag a rovarok hormonrendszerére vannak hatással, ennek köszönhetően többszáz kártevő ellen felhasználható.

A Neem olaj rendkívül gazdag összetételű, de nehéz szaga van. Azok számára, akik nem bírják, egyéb növényi olajokkal kell keverni és/vagy citrusok vagy menta illóolajával. A Neem olaj felhasználásával összeállított készítményeket emiatt ajánlatos kis tételekben kikisérletezni, hogy kiderüljön, mennyire toleráljuk.

Előállítás módja: hideg sajtolással nyerik

Minőség: az Ecocert Greenlife által tanúsított természetes, organikus termék

Megjelenési forma: szobahőmérsékleten viszkózus, enyhén csomós, lerakódásos olaj. Erős szaga visszataszító, színe barnás-zöldes. Enyhén felmelegítve az olaj folyékonyabbá válik. 

Fő összetevői: azadirachtin, salannin, salannol, meliantriol, nimbin, azadirachtol, tokoferol, vepinin

Összetevők (INCI): melia azadirachta seed oil*
*Az összetevők 100%-a organikus mezőgazdaságból származik.
Természetes, organikus (bio) kozmetikum, Ecocert Greenlife tanúsítvánnyal, a http://cosmetics.ecocert.com címen olvasható ECOCERT szabvánnyal összhangban

A neem olaj tulajdonságai

  • erős baktériumölő hatású
  • gombaölő hatású
  • antiparazita hatású a bőr és fejbőr számára
  • bőrregeneráló hatású
  • elriasztó a kullancsok, legyek, szúnyogok és bolhák számára
  • meggátolja a rovatok és paraziták szaporodását
  • háztartási, mezőgazdasági és állatorvosi célokra alkalmas rovarölő
  • gyomirtó szer mezőgazdasági felhasználásra

Mire hasznos

  • segíti bakteriális, gombás bőrgyulladások kezelését
  • enyhíti az olyan bőrbetegségeket mint: akné, ekcéma, pikkelysömör, herpesz
  • segíti a külömböző sebek begyógyulását
  • szemölcsök, bőrkiütések esetén
  • egyes paraziták által érintett, mikózistól szenvedő bőr ápolására
  • a fejbőr gyulladása miatt korpásodó fejbőrre
  • kiszáradt repedezett vagy tönkrement bőrre
  • tetvesedésre, atkára
  • rovarölőként vagy rovarriasztóként

Hogyan használjuk a neem olajat

  • kozmetikai kézsítményekbe 5-20% arányban. Tisztán, magára is használható, felvihető a bőrre azok számára, akik eltűrik a szagát
  • a problémás arcbőr számára adagoljunk 1-2 csepp nemm olajat a napi krémadagba
  • adagoljunk 4-5 cseppet egy adag samponba
  • korpásodásra és fejbőrproblémákra: egy vivőolajba pár csepp neemolajat keverve, azt a fejbőrbe masszírozzuk. Egy órát hagyjuk hatni, aztán lemossuk a hajat.
  • pattanásos bőrre maszk formájában, agyaggal és más specifikus kivonatokkal keverve vagy egy szérum vagy éjszakai krém összetételében
  • emulgeált krémek, testolajok, balzsamok összetevőjeként
  • helyileg alkalmazott kenőcsökbe
  • rovarriasztásra: keverjünk el néhány cseppet egy alkalomra számt krémbe a tenyerünkben; adagolhatunk kb.10% neem olajat egy növényi olajba (szezám, sárgabarack, mandula, kókusz) vagy foglaljuk bele egy emulzióba
  • tetvek ellen készíłthetünk egy hajmaszkot emulgeált krém vagy vízmentes krém formájában, amelybe adagolunk 5-7% neem olajat (emulizóban a zsírfázisba foglaljuk); felvisszük a hajra és a fejbőrre és hagyjuk 20-30 percet, hogy kifejtse a hatását
  • a háziállatok számára, bolha, kullancs vagy paraziták ellen: a sampon receptjébe foglalható 5-10%-ban vagy tehetünk néhány cseppet a rendszeresen használt sampon egy adagjába; nem mérgező, kedvenceinknek nem árt akkor sem, ha bőrüket, bundájukat megnyalják
  • növényvédőszerként: keverjünk össze 50 ml semleges szappant 100 ml neem olajjal és töltsük fel melegvízzel 1 literig; a kapott oldatot hetente egyszer szórjuk a növény leveleire, szárára és a földjére; az oldat megakadályozza a lárvák fejlődését, elriasztja a levéltetveket, atkákat és különböző csótányokat, de nem hat a lepkékre, katicabogarakra, méhekre
  • atkák elleni spray: összekeverünk 7 ml neem olajat 50 ml alkohollal, a keveréket összekeverjük 43 ml vízzel és egy porlasztós flakonba tesszük; ha kellemes illatot szeretnénk, foglaljunk bele 1-2 ml levendula, geránium vagy pálmarózsa illót; használat előtt mindig rázzuk fel a flakont

Tárolás: oxidációra ellenálló olaj lévén, tárolhatjuk szobahőmérsékleten, lehetőleg 25°C alatt, nedvességtől és fénytől védve, az eredeti flakonban.

Biztonsági adatok: külső használatra való

 
Dokumentumok letöltése

Kapcsolódó receptek

Aromaterápiás olaj bőrgombára

Egy erőteljes aromaterápiás terméket nyerünk, mely gombásodásellenes, mikróbaellenes és a bőr regenerálódását...

Tisztító maszk pattanásos arcbőrre

Egy argánolajból, agyagból, rozmaringvízből és teafa illóból készült és pattanásra hajlamos vegyes vagy zsíros bőrre...

Vélemények

Összesítés

0

(0 Vélemény)

Vélemények szűrése felmérés szerint

  • 5
    (0)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Írja meg véleményét a termékről

Írja meg véleményét

Neem olaj szűz Bio, Ecocert / Cosmos

A "Küldés" gombra kattintva beleegyezik, hogy a véleménye nyilvánosan megjelenjen.

Menu

Settings