New

Betain

New product

Természetes nedvesítő (humektáns) hatóanyag. Bőr- és hajápolási alkalmazásokban felhasználva elősegíti a teljesítmény növelését és javítja a felhasználói élményt; hidratálást, védelmet és számos szenzoriális előnyt nyújt.

More details

7,02 lei(ÁFA-val)

  • 25 gr

- +

 
Részletes leírás

Betain - leírás és javaslatok

A betain egy természetes hatóanyag, amely nedvesítő, hidratáló és védelmező összetevőként hat. Bőr- és hajápolási alkalmazásokban és smink készítményekben felhasználva elősegíti a teljesítmény növelését és javítja a felhasználói élményt; hidratálást, védelmet és számos szenzoriális előnyt nyújt.

Úgy működik, mint egy szerves ozmolit, vonzza a vizet, de nem rögzíti.
A savas vegyületekkel szembeni semlegesítő és pufferoló tulajdonságai miatt a betain savas körülmények között kationos vegyületként viselkedik, semleges marad, ha a pH-érték 5 és 7 között mozog.

Összetevők: Betaine

Fehér por formájában kapható, vízben, etanolban és glicerinben oldódik.


Tulajdonságok

  • alacsony molekulatömegű, nagy tisztaságú vízmentes betain
  • humektáns / hidratáló - NMF komponens (természetes hidratáló faktor)
  • csökkenti az epidermiszen keresztül történő vízveszteséget (TEWL)
  • megköti a vizet a bőrben
  • nincs ragadós utóhatása
  • egyensúlyban tartja a bőr nedvességszintjét
  • símább, finomabb és bársonyosabb érzést kölcsönöz a bőrnek
  • megerősíti a bőr termézetes védőgátját
  • irritációellenes hatású
  • a hajápolásban antisztatikus és kondicionáló tulajdonságokat fejt ki
  • növeli a hajszálak vízmegtartó képességét
  • fényessé és puhábbá teszi a hajat
  • erősíti a kapilláris rostokat
  • felületaktív anyagokat tartalmazó készítményekben sűrűbbé, homogénebbé és gazdagabbá teszi a habot
  • javítja az emulziók vízmegkötő képességét
  • kíméletesen hat az érzékeny bőrre


Javaslatok és alkalmazások

  • bőr- és hajápolási alkalmazások összetevője
  • irányadó adagolás 1-5%; O/W emulziókban az adagolás 1-4% és W/O emulziókban 1-1,5%
  • erősen hidrofil, vízben enyhén oldódik; etanolban, glicerinben oldódik
  • könnyen használható
  • kozmetikai készítményekben a betain színtelen oldatot képez, hidegen vagy melegen is felhasználható, de tanácsos a kompozcióhoz a készítés végén hozzáadni.
  • vízmegkötő tulajdonságai és ionos töltése miatt kölcsönhatásba lép a készítményekben jelen lévő felületaktív hatóanyagokkal
  • savas közegben kationos vegyületként viselkedik, de semleges, ha a közeg pH-értéke 5 és 7 között mozog
  • semlegesítő és puffer (tároló) tulajdonságokkal rendelkezik a savas vegyületekkel szemben
  • a betain, felületaktív hatóanyagokat tartalmazó oldatokhoz adagolva, javíthatja a hab térfogatát és stabilitását és csökkentheti az irritációt; megfigyeltük, hogy 5% betaint adva a felületaktív hatóanyagokat tartalmazó vizes oldathoz, a hab sűrűbbé és homogénebbé válik
  • Bizonyos készítményekben a betain részben vagy teljes mértékben helyettesítheti a glicerint anélkül, hogy hatékony hidratáló képességéből veszítene, egyúttal előnyökkel jár. A magas betain-koncentrációknak nincs irritáló hatása. Nagy arányban adagolva az olaj a vízben emulziókba, nincs destabilizáló hatása, miközben a sűrűség növekedése sem csökkenti az eloszlási képességét.
  • alkalmazások a bőrápolásban: tisztálkodószerek, micelláris oldatok, emulziók, szérumok, krémek, testápolók, borotvahabok, borotválkozás utáni készítmények, szemkontűr krémek és gélek, kézápoló termékek, tusgélek, dörzskészítmények, nedves törlőkendők
  • alkalmazások a hajápolásban, leave-on és rinse-off készítmények egyaránt: samponok, maszkok, balzsamok, hajformázó oldatok és gélek, hajkezelések, habzó krémek és gélek

Tárolás: száraz, hűvös, közvetlen napfénytől védett helyen; nedvességre érzékeny lévén, tartsuk légmentesen záró tárolóeszközben

Biztonsági adatok, használat közbeni fontos óvintézkedések: ne nyeljük le; ne lélegezzük be; kozmetikai használatra szánt termék

Figyelmeztetés: az Elemental honlapján bemutatott termékek tulajdonságaira, felhasználására vonatkozó leírások és utasítások alapjául a szakirodalmi kiadványok, tudományos cikkek, a fitoterápiában, aromaterápiában és hidrolát-terápiában referencia értékű weboldalak, kozmetikai és kémiai folyóiratok, a gyártók/beszállítók által rendelékezésünkre bocsátott dokumentációk szolgáltak. Ennek ellenére ezek az információk tájékoztató jellegűek, semmiképpen nem szánjuk orvosi tanácsoknak és nem terhel bennünket ilyen irányú felelősség. Az illóolajok, kivonatok, növényi porok gyógykezelés céljából történő felhasználása előtt mindenképpen kérje ki az orvosa tanácsát.

 
Data sheet
Tulajdonságok védő
Alkalmazások száraz bőr

Írja meg a véleményét

Betain

Természetes nedvesítő (humektáns) hatóanyag. Bőr- és hajápolási alkalmazásokban felhasználva elősegíti a teljesítmény növelését és javítja a felhasználói élményt; hidratálást, védelmet és számos szenzoriális előnyt nyújt.

Írja meg a véleményét

 
Comments(0)

No customer reviews for the moment.

Menu

Fel