Kávé CO2 kivonat, bio, Cosmos

New product

Gazdag aromájáért és serkentő tulajdonságaiért nagyraértékelt arabkávé-kivonat, egy koncentrált esszencia, kozmetikai készítmények, szappanok, gyertyák készítéséhez, parfümkészítésben felhasznált összetevő.

More details

13,21 lei(ÁFA-val)

  • 5 ml

- +

 
Részletes leírás

Kávé CO2 kivonat - leírás és javaslatok

A gazdag aromájáért és serkentő tulajdonságaiért nagyraértékelt arabkávé-kivonat egy koncentrált esszencia, kozmetikai készítmények, szappanok, gyertyák készítéséhez, parfümkészítésben felhasznált összetevő.

Előállítás módja: CO₂ kivonással (extrakcióval)
A CO₂ extrakcióról: egy szennyezésmentes, tiszta ökológiai módszer, az organikus termékeket tanúsító testületek által jóváhagyott magas színtű technológiai eljárás, a hidegen préselést fölülmúló hatásfokkal. Ez a módszer szavatolja a kivonat maximális tisztaságát, a növény hatóanyagainak sérülésmentes és módosulás nélküli átvitelét. A szén-dioxid egy inert, szagtalan, nem mérgező és korlátlan mennyiségben elérhető gáz.
A CO2 extrakció folyamata alatt érintetlenül maradnak a hőre érzékeny elemek és az oxigén kivonásának köszönhetően az eljárás az oxidációra hajlamos összetevőket sem érinti.
Egy nagyon fontos előnye a CO2 extrakcióval nyert olajoknak, hogy eltarthatóságuk időtartama nagyobb a préseléssel, macerálással vagy lepárlással nyert olajokénál.

Összetevők (INCI): Coffea Arabica Seed Extract*
*Az összetevők 100%-a organikus mezőgazdaságból származik. Természetes, organikus (bio) kozmetikum, Ecocert Greenlife tanúsítvánnyal, a http://cosmetics.ecocert.com címen olvasható ECOCERT szabvánnyal összhangban

Érzékszervi tulajdonságok: olajos, enyhén zavaros, jellegzetes szagú, barna folyadék


Alkalmazások, használati javaslatok

  • kozmetikai készítmények összetevőjként, javasolt adagolás 0,1% - 2%
  • emulziókba a végső fázisba adagoljuk, hidegen
  • olajban oldódik, alkoholban részben oldódik, emulziókkal elegyedik, vízben nem oldódik
  • Alkalmazások: masszázsolajokba, narancsbőr elleni krémekbe és olajokba, szérumokba, ajakbalszamba, rúzsba, testápoló krémekbe, emulziókba és vajakba, hámlasztókba, spa kezelésekhez, szappanokba, illatos gyertyákba, olaj alapú parfümbe


Tárolás
: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen

Biztonsági adatok, használat közbeni fontos óvintézkedések:

  • ne nyeljük le
  • kozmetikai felhasználásra szánt termék

Figyelmeztetés: az Elemental honlapján bemutatott termékek tulajdonságaira, felhasználására vonatkozó leírások és utasítások alapjául a szakirodalmi kiadványok, tudományos cikkek, a fitoterápiában, aromaterápiában és hidrolát-terápiában referencia értékű weboldalak, kozmetikai és kémiai folyóiratok, a gyártók/beszállítók által rendelékezésünkre bocsátott dokumentációk szolgáltak. Ennek ellenére ezek az információk tájékoztató jellegűek, semmiképpen nem szánjuk orvosi tanácsoknak és nem terhel bennünket ilyen irányú felelősség. Az illóolajok, kivonatok, növényi porok gyógykezelés céljából történő felhasználása előtt mindenképpen kérje ki az orvosa tanácsát.

 
Data sheet
Tulajdonságok általános tonik
Ajánlások narancsbőr
Alkalmazások ajkak; masszázs
 
Dokumentumok letöltése

Írja meg a véleményét

Kávé CO2 kivonat, bio, Cosmos

Gazdag aromájáért és serkentő tulajdonságaiért nagyraértékelt arabkávé-kivonat, egy koncentrált esszencia, kozmetikai készítmények, szappanok, gyertyák készítéséhez, parfümkészítésben felhasznált összetevő.

Írja meg a véleményét

 
Comments(3)
2019-08-25

Miros placut dar insolubil in alcool

Produsul nu este nici macar partial solubil in alcool. Este primul extract CO2 pe care nu il pot dilua in alcool si am diluat destul de multe.

  • Hasznos volt önnek ez a bejegyzés?
  • (0) (0)
2018-09-28

raspuns primit de producator

“CO2 Extracts are probably best kept for use in creams, lotions etc so that the skin can really benefit from their properties. If you were to use them in soap I would personally use them as the superfat in a hot process soap. That way the lye isn't saponifying these precious oils and they would be more useful for the skin although as soap is a rinse off product there would be little actual benefit to the skin. If you were to add them to melt and pour soap base or hot process soap the temperature of the base may have an adverse effect on the CO2 extracts which would diminish their efficacy greatly.
There is absolutely no point in adding CO2 extracts to a candle. Their properties will not transfer through the wax into the air and they have no fragrance that would possibly be appreciated.
I would save these fabulous products for something that is going to be left on the skin or in a product which is not going to be too hot when the CO2 extract is added.”
Kind Regards

Colette

  • Hasznos volt önnek ez a bejegyzés?
  • (5) (0)
2018-07-03

Utilizare

Bună ziua. Care este dozajul pentru săpun la rece și pentru lumânări?

  • Hasznos volt önnek ez a bejegyzés?
  • (1) (2)
Fel