Természetes kelátképző

New product

A kozmetikai készítmények képleteibe szánt kelátképző hatásosan semlegesíti a fémionokat, megnövelve ezáltal a kozmetikai termékek eltarthatóságát, stabilitását és hatékonyságát. Az EDTA természetes alternatívája.

More details

762,07 Ft

  • 10 gr

- +

 
Részletes leírás

Természetes kelátképző - leírás és javaslatok

A kozmetikai készítmények képleteibe szánt kelátképző hatásosan semlegesíti a fémionokat, megnövelve ezáltal a kozmetikai termékek eltarthatóságát, stabilitását és hatékonyságát. Az EDTA természetes alternatívája.

A fémionok a termelésben használt fémfelszerelésből, az összetevők vagy a víz szennyeződéseként kerülhet bele a kozmetikumokba. Ezek a fémek elősegítik az oxidációs folyamatokat, előidézhetik a termék elszíntelenedését és fékezhetik a felületaktív hatóanyagok habzását.
A nátrium-fitát az egyes növényekben található fitinsav nátriumsója.

Összetevők (INCI): sodium phytate, water, alcohol

Egyéb elnevezés: nátrium-fitát


Tulajdonságok

  • természetes eredetú, az EDTA biológiailag lebomló alternatívája
  • hatásosan semlegesítik a szennyeződésként jelenlevő fémionokat az oyan összetevőkben, mint például a kivonatok, pigmentek
  • a kozmetikumok stabilitása és hatékonysága szempontjából nagyon fontos összetevő
  • megelőzi a színtelenedést, az avasodást és a fémek által katalizát egyéb kívánatlan hatást
  • jól szinergizál a kozmetikai antioxidáns hatóanyagokkal
  • meghosszabítja a kozmetikai termékek eltarthatóságát
  • segít megőrízni a higiéniai termékek habzó tulajdonságát
  • megelőzi a oldhatatlan zsírsavsók kicsapódását a szappanokbani
  • nem érzékenyítő hatású és nem tartalmaz genetikailag módosított anyagokat
  • könnyű a használata, részben semlegesített, pH-értéke ~ 3


Alkalmazások

  • minden, oxidációs reakcióra hajlamos készítménybe, az értékes összetevők védelmére, mint például a telítetlen zsírsavak vagy az illatosító összetevők
  • test és arcápoló termékekbe, napvédő termékekbe, tuskrémbe, tusgélbe, hajápoló termékekbe, smink készítményekbe, kéz és lábápoló termékekbe, dezodorokba, szappanokba


Hogyan használjuk

  • a kozmetikai képletek összetevőjeként az ajánlott adagolás 0,05 - 0,5%
  • a víz fázisba foglalható, vagy a végső fázisban
  • figyelembe kell venni, hogy az adagolás mértékétől függően, ez a termék lecsökkenti a készítmény pH-értékét
  • vízben oldódik


Tárolás
: száraz, hűvös, közvetlen fénytől védett helyen

Biztonsági adatok, használat közbeni fontos óvintézkedések:

  • önmagában bőrre ne használjuk
  • ne nyeljük le
  • kozmetikai felhasználásra szánt termék
 
Dokumentumok letöltése

Kapcsolódó receptek

Akné elleni toner

Egy dekalakt alapú tonert kaptunk, amely egy sokrétű, elismerten aknéellenes hatóanyag, hatékony mikróbaellenes...

Bőrfiatalító foltellenes szérum kojic-savval

Egy folyékony, kellemes összetételű kompozíció, komplex képlettel; minden bőrtípusra alkalmas, a napfény okozta...

Pigmentfoltok elleni gél

A képlet a bőr színének egyenletessé tételét célozza, de a fakó arcbőr felfrissítését is. Arcra toner helyett is...

Vélemények

Összesítés

0

(0 Vélemény)

Vélemények szűrése felmérés szerint

  • 5
    (0)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Írja meg véleményét a termékről

Írja meg véleményét

Természetes kelátképző

A "Küldés" gombra kattintva beleegyezik, hogy a véleménye nyilvánosan megjelenjen.

Menu

Settings