Mentol kristály

New product

A menta illóolaj egyik alkotóeleme, intenzív és kellemes illattával frissítő, feszültségoldó és fájdalomcsillapító hatású. Balzsamokba, kenőcsökbe, lábspraybe, fájós végtagokra szánt krémekbe, borotválkozószerekbe, borogatásba, hűsítő gélekbe.

More details

12,97 lei(ÁFA-val)

  • 25 gr

- +

 
Részletes leírás

Mentol kristály - leírás és javaslatok

A menta illóolaj egyik alkotóeleme, intenzív és kellemes illattával frissítő, feszültségoldó és fájdalomcsillapító hatású. Balzsamokba, kenőcsökbe, lábspraybe, fájós végtagokra szánt krémekbe, borotválkozószerekbe, borogatásba, hűsítő gélekbe, feszültségoldó masszázsolajokba.

Hasznos rovarcsípések, fejfájás, idegesség enyhítésére, eldagadt vagy "nehéz" lábak esetén, adagolható sportolóknaj szánt dezodorokba vagy krémekbe.

Összetevők (INCI): menthol
a mentha arvensis illóolaj lehűtésével és a kristályok elkülönítésével nyerik

Megjelenési forma:: áttetsző kristályok, illata erőteljesen mentolos


Tulajdonságai:

  • erőteljes hűsítő és frissítő hatású
  • feszültségoldó hatású
  • felszabadítja a légutakat
  • viszketegségellenes, csökkenti a viszketegséget
  • fájdalomcsillapító, érzéstelenítő hatású


Javaslatok:

  • dagadó vagy "nehéz" lábakra
  • fejfájásra, idegességre, feszült vállakra
  • feszült, fájdalmas izmokra
  • fájdalmas vagy viszketeg felületekre, rovarcsípésekre
  • fájó végtagokra, ízületekre, idegzsábára
  • horzsolásra, zúzódásra, gyulladt területekre


Hogyan használjuk:

  • erőteljes illatú és hatású összetevő, mérsékelt mennyiségben és óvatosan használjuk
  • ajánlott adagolás általában 0,1- 1% és helyi alkalmazások esetén felmehet 5%-ig
  • összetevőként belefoglalhatjuk olyan kozmetikai készítményekbe, mint: balzsamok, kenőcsök, krémek, gélek
  • fogpasztába foglalható vagy ajakbalzsamba (dúsító hatású)
  • egy növényi olajba, növényi vajba vagy krémalapba foglalva, masszázs formájában alkalmazható
  • a mentol olajban és alkoholban oldódik, vízben nem oldódik
  • ahhoz, hogy olajos közegben feloldjuk, enyhén melegítsük fel, kb. 40°C-ig
  • ha krémlalapba akarjuk foglalni, előtte oldjuk fel egy kevés 40°C-ra hevített olajban
  • alkoholban szobahőmérsékleten oldódik; 1 rész metol + 4 rész minimum 70°-os alkohol arányú oldat készíthető
  • vizes gélekbe vagy fogpasztába alkoholban feloldva foglalható
  • emulziókban az olajos fázisba foglaljuk, de előtte ajánlott a fázist eltávolítani a hőforrásról

    ...

    Tárolás: légmentesen lezárva, száraz, hűvös helyen; gyerekektől elzárva tároljuk

    Biztonsági adatok:

    • általános szabály: ajánlott a használat előtt 24 órával letesztelni az illóolajat a könyök belső hajlatán, főleg a még nem használt illóolajat
    • intenzív illatú és erős hatású termék, mértékkel használjuk
    • ne nyeljük le, ne lélegezzük be közvetlenül a tárolóból
    • bőrre önmagában ne használjuk, szembe ne kerüljön
    • használata 3 évesnél fiatalabb gyerekek esetében tilos
    •  6 éves kor alatt nem ajánlott
    • epilepsziás személyek számára a használata tilos
    • terhesség és szoptatás esetén nem ajánlott
    • sérülésekre, sebekre ne használjuk
    • homeopatikus kezelés alatt nem ajánlatos használni
    • külső használatra

    Figyelmeztetés: az Elemental honlapján bemutatott termékek tulajdonságaira, felhasználására vonatkozó leírások és utasítások alapjául a szakirodalmi kiadványok, tudományos cikkek, a fitoterápiában, aromaterápiában és hidrolát-terápiában referencia értékű weboldalak, kozmetikai és kémiai folyóiratok, a gyártók/beszállítók által rendelékezésünkre bocsátott dokumentációk szolgáltak. Ennek ellenére ezek az információk tájékoztató jellegűek, semmiképpen nem szánjuk orvosi tanácsoknak és nem terhel bennünket ilyen irányú felelősség. Az illóolajok, kivonatok, növényi porok gyógykezelés céljából történő felhasználása előtt mindenképpen kérje ki az orvosa tanácsát.

     
    Data sheet
    Tulajdonságok fájdalomcsillapító; dekongesztáns; hűsítő
    Ajánlások izomgörcs; rovarcsípés; reuma, ízületi gyulladás
     
    Dokumentumok letöltése

    Írja meg a véleményét

    Mentol kristály

    A menta illóolaj egyik alkotóeleme, intenzív és kellemes illattával frissítő, feszültségoldó és fájdalomcsillapító hatású. Balzsamokba, kenőcsökbe, lábspraybe, fájós végtagokra szánt krémekbe, borotválkozószerekbe, borogatásba, hűsítő gélekbe.

    Írja meg a véleményét

     
    Comments(2)
    2018-02-28

    Sapun

    Bună ziua! Revin la dumneavoastră cu o comanda, dar as dori sa știu dacă pot folosi mentholul în săpun Cp și dacă da, în ce procentaj.

    • Hasznos volt önnek ez a bejegyzés?
    • (0) (0)
    2017-11-14

    Recomandari in sare de baie epsom

    Buna ziua,

    Doresc sa includ in sare de baie epsom cristale de mentol, puteti sa-mi spuneti ce procent este indicat sa fie includ ?

    Multumesc

    • Hasznos volt önnek ez a bejegyzés?
    • (0) (0)

    Kapcsolódó receptek

    Mentolos hűsítő tusgél

    Egy tusgél, mely hűsít, felfrissít. Különösen a nyári szezonban nagyon kellemes. Kellemes illatát a mentol és a...

    Nyugtató és gyulladásgátló hűsítő olaj

    Egy száraz szerkezetű és nagyon kellemes illatú ”oil-free” típusú olaj, amely szőrtelenítés után, viszketegség,...

    "Tiger Balm" natúr balzsam

    Ezt a balzsamot az eredeti híres ”Tiger balm” receptje alapján kigondolva, csak természetes összetevőkől állítottuk...

    Fel