Alkannagyökér por

Close

New product

A alkannagyökér por egy természetes színezőanyag, a rubinvöröstől a szürkéskékig, széles színpalettát kínál a kozmetikumok számára, azok összetételének és pH-értékének függvényében. Leginkább olajok, balzsamok, rúzsok és szappanok színezésére alkalmas.

More details

790,40 Ft

  • 25 gr
  • 250 gr

- +

 
Részletes leírás

Alkannagyökér por - leírás és javaslatok

Az alkannagyökér por főleg természetes festőanyagként használható, amely a vízmentes kozmetikumoknak - ajakbalzsamoknak, olajoknak, kenőcsöknek vagy rúzsoknak - rubinvörös színt kölcsönöz lilás árnyalattal.
A szappanokban rózsaszín, lila, kékesszürke vagy zöldesszürke árnyalatokat képez, ezt befolyásolja a felhasznált koncentráció, a CP szappanok esetében a felhasznált olajok típusa, de a szappan lúgossága is.

Összetevők (INCI): alkanna tinctoria root extract

Egyéb elnevezései: homoki báránypirosító, bárányfestő, pirítófű vagy ebnyelvfű

Javaslatok, felhasználás

Az alkannagyökér port növényi olajba áztatva, rubinvörösre vagy burgundi vörösre festi azt. A végső szín az olaj eredeti színének függvényében alakul ki, eszerint ha zöld olajba áztatjuk (olíva, kender, avokádó), az ázat (macerátum) más színű lesz, mint az átlátszó vagy aranysárga olajok esetében.
Az alkannagyökér port szappanokba vagy egyéb kozmetikai készítményekbe áztatás nélkül is belefoglalhatjuk.

Hogyan készítünk olajos alkannagyökér macerátumot

100 ml macerátum készítéséhez 5 gr alkannagyökér port és 95 gr (~100 ml) növényi olajat használunk, amiből 5%-os macerátum készül. A macerátum koncentrációja növelhető, egy intenzív színárnyalathoz általában 10% elégséges.
Egy lezárható tégelybe/üvegbe kiadagoljuk az alkannagyökér port és a kiválasztott növényi olajat. Jól összekeverjük és legalább 48 órát hagyjuk állni (bizonyos források 7 napot javasolnak). Naponta néhányszor felkavarjuk. 
Végül az olajat áttöltjük egy szűrőn vagy egy sűrű szitán.
Az így keletkezett macerátumot felhasználhatjuk szappankészítéshez vagy krémek, testvajak, kenőcsök, rúzsok, ajakbalzsamok stb. összetevőjeként is.

Ha szappankészítéshez szeretnénk használni, az optimális koncentráció és összetétel megállapításának érdekében ajánlott kis adagokban tesztelni, hogy végül a kívánt színt kapjuk.
Megjegyzés: a CP szappan színe idővel megváltozhat, mivel az alkannagyökér színezőanyaga érzékeny a pH-érték változására.

Tárolás: száraz, hűvös helyen

Biztonsági adatok: ne lélegezzük be, ne nyeljük le; kozmetikai tisztaságú

 
Dokumentumok

Kapcsolódó receptek

Mini dörzs-szappanok, cukorral

Hámlasztó hatású, jól habzó és kellemesen illatos, növényimolajat is tartalmazó mini-szappanok, amelyeket...

Színes, aromás ajakbalzsam, vegán

A keletkezett balzsam finom, természetes aromájú, lágyító és tápláló. Enyhén színezi az ajkakat, a rúzsra jellemző...

Sheavajas ajakbalzsam

A keletkezett balzsam finom, természetes aromájú, lágyító és tápláló. Enyhén színezi az ajkakat, a rúzsra jellemző...

Vélemények

Összesítés

0

(0 Vélemény)

Vélemények szűrése felmérés szerint

  • 5
    (0)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Írja meg véleményét a termékről

Írja meg véleményét

Alkannagyökér por

A "Küldés" gombra kattintva beleegyezik, hogy a véleménye nyilvánosan megjelenjen.

Menu

Settings