Soap Golden Peach

Formula: CP110

Pentru detalii despre termenii utilizați și modul de lucru, dar și pentru siguranța dvs., vă rugăm consultați înainte GHIDUL DE FABRICARE A SĂPUNULUI LA RECE


Notă: 6% superfat

Ingrediente pentru cca 1 kg de săpun

Ulei de Cocos RBD

Ulei de Palmier Eco RSPO

Unt de Kokum

Ulei de Argan

Ulei de Migdale rafinat

Ulei de Ricin

Hidroxid de sodiu

Apă distilată

Parfumant Peach

Pigment perlat Coral

Cantitate

140 gr

230 gr

35 gr

163 gr

118 gr

14 gr

97 gr

217 gr

45 gr

1 g


Mod de preparare

Faza pregătitoare cu o zi înainte de preparare:
Se cântărește pudra de urucum, uleiul de argan și de migdale. Se adaugă pudra de urucum la uleiuri și se lasă la macerat o zi, timp în care se amestecă cu lingura din când in când.

Înainte de a începe prepararea săpunului pregătiți toate ustensilele și echipamentele pe masa de lucru, să fie la îndemână.

Modul de preparare:
Se cântărește cantitatea de parfumant și se pune deoparte.
Se cântăresc separat cantitatea de sodă caustică și apa.

Într-un vas termorezistent se adaugă apa distilată, peste care, într-o încăpere aerisită, puțin câte puțin se adaugă Hidroxidul de sodiu și se amestecă lent, cu atenție, până când se dizolvă complet și soluția devine transparentă. Soluția se lasă la răcit, până la cca 40°C.

Se trece maceratul de urucum printr-un filtru după care se adaugă untul de shea, palmier și kokum și se încălzește pe baie de apă, până când compoziția devine fluidă.

Într-un recipient cu volum de 1.5-2 litri se transferă uleiurile, sau se poate folosi vasul în care s-au încălzit uleiurile, dacă este suficient de încăpător. Peste uleiuri se toarnă încet soluția de hidroxid de sodiu. Ambele trebuie să fie de temperatură similară.
Se introduce blenderul în vas și se amestecă până când compoziția devine de consistența unei budinci lichide, moment în care se adaugă parfumantul. Parfumantul Peach este unul rezistent la reacțiile chimice din săpun păstrându-și foarte bine mirosul, în schimb accelerează întărirea săpunului. Din acest motiv masa săpunului trebuie să fie cât mai fluidă și turnată în formă imediat după încorporarea parfumantului!

Se modelează suprafața săpunului, se pulverizează pe suprafață alcool pentru a preveni formarea carbonatului de sodiu, se acoperă cu o folie, iar pentru prevenirea gelificării se plasează în cuptor preîncălzit la 45°C pentru o oră și jumătate. Se scoate săpunul din cuptor, se acoperă cu o folie și se lasă în repaus 1 zi într-un loc ferit. Înainte de a-l scoate din formă, se decorează suprafața cu pigment. După ce săpunul s-a întărit, se poate scoate din formă și se taie la dimensiunile dorite.

Săpunul se pune apoi la maturat într-un spațiu bine ventilat, pe rafturi sau în cutii acoperite (dar nu închise pentru a permite circulația aerului). Maturarea durează minimum 4 săptămâni de la data producției, timp în care săpunul nu se folosește deoarece este încă reactiv.
Cu cât săpunul stă mai mult la maturat, în cazul acestui săpun cu un parfum persistent chiar și după 4 luni, cu atât va rămâne mai ferm și se va uza mai lent în timpul folosirii.

Ustensile necesare: 2 vase termorezistente (300 ml si 1,5 l); forma de săpun bloc; cutie lemn pentru tăiat săpunuri; tăietor săpunuri drept; filtru reutilizabil; spatulă; blender de bucătărie


This formula was developed by Elemental's qualified staff. The recipes are intended to exemplify the use of products marketed by Elemental and are believed to be accurate, however, Elemental assumes no liability or risk associated with the use of its products for the preparation and evaluation of the recipe as the conditions of preparation and use are beyond its control. The Elemental customer must ensure that the reproduction of the formulation does not infringe any intellectual property rights and that it complies with the specific rules and regulations in force. The person who prepares the recipe must refer to the safety data sheets to ensure the safe handling of all raw materials and bears full responsibility for ensuring the safe and correct use and storage of all materials procured and used. Assessments of the safety, stability, regulatory compliance and suitability of this recipe, methods and the finished product are the sole responsibility of the user and/or the legal entity placing the product on the market. Elemental is not liable for any damages resulting from the use of this information, and assumes no responsibility for misuse of selected materials, formula or method, in whole or in part.

Posted on 05/13/2021 Personal Hygiene recipes, Soaps 0

Leave a CommentLeave a Reply

Menu

Settings